Бранимир Марковић: Геополитика за петогодишњаке

 

 

dontjustbe

Драга децо, бар ви који имате старомодне родитеље који још гледају вести на телевизији,  приметили сте да исти гунђају у последње време гледајући телевизију и да се свађају са пријатељима око неке Украјине и Русије. А ви сте у пролазу видели неке слике насиља и гужви у неком великом граду. Исте какве сте већ више пута видели на телевизији, само из других градова широм света.
Најпре се неки људи буне против нечега, оправдано или не, није битно за ову причу, па им полиција нешто не дозвољава, по прописима или не, такође није битно. Дотада се зна зашто се људи буне, ко су ти људи и ко командује полицијом. А онда се појављује „изненадна сила која решава све“. Неки снајперисти се појаве и припуцају на ненаоружане људе са зграда, а после се „спонтано“,као одговор, међу демонстрантима појаве до зуба наоружана и „изненада“ обучена „лица“Никад се не сазна ко су снајперисти, а обично се тек након краја крвавог грађанског рата који по правилу овако започиње, сазна ко су биле наоружане чике међу мирним протестантима.
Драги петогодишњаци, довољно сте зрели да схватите да су неке зле чике измислиле генијалан механизам сузбијања оправданих (или не, али свакако легитимних) протеста обичних грађана.
Као што вам родитељи и бабе и деде (ни)су испричали, овај механизам светску промоцију је имао у нашем Сарајеву. Тамо су једном СВИ становници изашли на улице да мирно протестују против чика који их наоружавају и хушкају на међусобно убијање. Онда су„спонтано“ припуцали неки снајперисти. А као одговор, други су„спонтано“ већ иза ћошка имали оружје и делили их унезвереним грађанима, да се бране „од оних“.
Драги петогодишњаци, довољно сте зрели да схватите да су и снајперисти и они који деле оружје као против њих – организовани од исте банде (за разлику од ваших ретардираних родитеља, и осталих старијих од пет година).
Још једно правило које важи за све такве догађаје, ма где у свету били је – увек су САД и ЕУ (кобајаги) на страни једних а Русија (кобајаги) на страни других. И после сваког таквог рата и САД и ЕУ и Русија излазе економски и политички ојачани, а државе, места догађања нестају, заједно са животима и имовином тамошњих људи.
Довољно сте зрели да схватите ко су СВЕ бед гајс (за разлику од ваших ретардираних родитеља, и осталих старијих од пет година).
Приметили сте и да САД и ЕУ своју „помоћ“ оправдавају заштитом демократије а Русија заштитом националног суверенитета и самосталности држава.
Довољно сте научили и начули у вртићу да знате да демократија значи владавину народа, само ако је слободан и независтан, а нација значи сво становништво државе ако је слободно и „властно“ да управља сопственом заједницом. Демократију, тј. слободне изборе на којима се заснива, је немогуће спровести на „узорку“ од 6-7 милијарди људи, па су паметне чике давно схватиле да су нације једини могућ оквир за спровођење владавине слободних људи. Укратко шија и врат, муда и бели бубрези.
САД и ЕУ демократију бране тако што помажу наоружане чике међу обичним, оправдано на своју злу власт озлојеђеним људима, и шире екстремно антидемократске идеологије  попут нацизма, клерикализма и осталих верских фундаментализама и сл. У каснијој фази инсталирањем својих, становништву дотада непознатих људи, мимо изборних процедура и воље бирача, у власт дотичне земље. И слањем војних трупа.
Русија националну сувереност других држава брани тако што и најмоћније и највеће нације, попут 50 милионске огромне Украјине, уцењује на разне начине, највише ценом гаса којег им је Бог дао у изобиљу или испоруком оружја за „одбрану“, и нон стоп се меша у демократске изборе тамошњих становника, које још сматра непостојећим (отпалим Русима). А како изгледа њихова владавина народа, демонстрирају на личном примеру (види илустрацију текста у којој униформисани чика удара девојчице које свирају на тргу,  бичем по стомаку – а знате да девојчице и жене не сме да се удара у стомак, јер њих то много више боли него дечаке, и треба да рађају децу једног дана). И стационирањем војних трупа уз границу.
Довољно сте зрели да схватите колико су покварени и лицемерни и једни и други (за разлику од  ваших ретардираних родитеља, и осталих старијих од пет година).
У свим таквим несрећним државама на које се сјате САД, ЕУ и Русија, људи се поделе на присталице САД/ЕУ и на присталице Русије. Присталице дотичне државе обично поједе медијски мрак.
 Као што смо већ закључили у одељку о мудима и бубрезима, САД бране један тестис (демократију) а ударају на други( нацију) а Русија обрнуто.
Довољно сте зрели да схватите да су у питању ВАШИ ТЕСТИСИ(муда, мошнице, јајца) и да нема разлике у болу и последицама ако вас неко удари у десни или у леви. (за разлику од  ваших ретардираних родитеља, и осталих старијих од пет година)
И да оног који удара не боли.. Јасно вам је да је заједнички циљ – стварање људи без муда.
У вези с тим је једна нузпојава коју сте свакако приметили, а која наизглед нема никаве везе ни са политиком ни са ратовима али их увек прати. То је мржња према женама (мизогинија).
Присталице САД и ЕУ из редова ојађених нација увек наступају истичући (СА)одреде поштених хомосексуалаца. То су људи који поштено признају да не воле жене и да се радије љубе са мушкарцима. Или који, попут исламских фундаменталиста, пропагирају најотворенију мизогинију.
Присталице Русије наступају истурајући (СС) одреде непоштених хомосексуалаца. То су људи који истурају своје мајке, лажу да воле своје жене, да су привржени хришћанским вредностима, а на првој кривини уживају кад неки силник у гомили туче слабе и незаштићене. А највише ако су ти слаби – жене, као на илустрацији текста или на првој геј паради у Београду запамћеној једино по оном одвратном снимку у ком неки дебели дебил шутира ногом у главу жену, а поред стоји поп и благосиља тај хришћански чин.
Њихову скривену (латентну) хомосексуалност одаје управо мизогинија, а нешто мање и заљубљеност у неке мушкарце, неутемељену у естетици  – рецимо у полуобнаженог  ћосавог, ружног и здепастог Путина нпр.
Мушки принцип је, као што сте већ схватили вероватно још у трећој години – естетски, а женски економски. Дечаци се заљубљују у лепе девојчице, а девојчице у моћне дечаке, који им дају сигурност. Поштени хомосексуалци се заљубљују у лепе мушкарце, а латентни у моћне. Закључујете да су латентни, за разлику од поштених ДВОСТРУКО ОТПАЛИ ОД МУШКОГ ПРИНЦИПА. Да су пичкице на квадрат.
Драги петогодишњаци, схватате и зашто латентни толико мрзе поштене хомосексуалце и жене. Праве мушкарце интересују само жене, а једини мушкарац који је тема његових мисли је – он сам. За праве мушкарце други мушкарци као сексуални или естетски објект једноставно не постоје, сем свог лика у огледалу. Једино од мушког што су задржали латентни хомосексуалци је – гледање у огледало.„Мајмун кад гледа  у зрцало“  мислећи да види неког поштеног хомосексуалца или жену, зна да види – себе, али, за разлико од правог мушкарца, он себе не воли него презире, па самопрезир пројектује на „лик у зрцалу„.
Латентни у женама не виде најдивнија бића него – особе без муда, тј. себе. А муда да признају ко су и да се с тим носе, поштених хомосексуалаца, огледало су њихове (безмудих) слабости и мизерије.
Ово је, уједно, једноставно објашњење зашто САД, предвођене особама само једноструко отпалим, увек побеђују присталице Русије, особе двоструко отпале од мушког принципа.  А ради се о томе, што би рекли другови марксисти, да се не напуштају принципи, да се не отпада и да се буде оно што јеси.
Драги петогодишњаци, схватили сте да онима који негирају Србију одмах треба да  лупите једну заушку а онима који се боре за Србију  руску губернију – две превентивне заушке одмах. Ови први ће мало да се бране, а ови други ће одмах побећи у мишју рупу. Знате и сами да дечаци не туку девојчице, и да су ови и једни и други фактичке  девојчице искључиво са ружним женским особимнама, али ипак пичкице, жене, што вас ограничава у употреби силе. Дакле само  демократија.
За крај, ко су данас САД, ЕУ и Русија.
САД није она дивна земља културе и слободе о којима су вам причали родитељи и чију музику и даље слушају. Европа није она просперитетна земља из које сваки ретардирани српски гастарбајтер долази богат. Русија није земља Ларе и доктора Живагоа. Ни пастира Костје.
Рон Пол, амерички председнички каднидат актуелни поредак у САД је отворено назвао Фашизам објашњавајући: „… као економско-политичка теорија, ставља корпорацију на сам врх управљања државом. Цела земља је подређена служењу корпоративних интереса и њихових власника, а народ се држи под строгом контролом полиције, војске, парамилитарних скупина, али и темељитим надзором, власници капитала или капиталисти налазе се на највишим могућим функцијама и дословно управљају над целом судбином народа.“
Ко  „… капиталисте (који се) налазе се на највишим могућим функцијама и дословно управљају над целом судбином народа.“, не препознаје у шачици КГБоваца, власника свих компанија Русије, не мора нужно бити латентни хомосексуалац.

 

Вероватније је да је просто глуп.

ПС безнадежно је очекивати да ће ово покољење старијих од пет година икада „бити паметније од петака“. Зато се обраћам само вама.
Advertisements

6 mišljenja na „Бранимир Марковић: Геополитика за петогодишњаке

  1. Boze,kakav idiot! Kakav smesan i plastican pogled na geopolitiku danasnjice! Malo previse se bavi komentarisanjem Rusije! Cudno! Cudno kao i Rade Serbedzija na protestima u Sarajevu!

    Sviđa mi se

  2. „Њихову скривену (латентну) хомосексуалност одаје управо мизогинија, а нешто мање и заљубљеност у неке мушкарце“.

    Зар ово није исти тип псајопс као и пуцање у масе (дискредитација)? На страну сада импутирање стењућој Русији неких бенефита од тога.

    Доста озбиљних ствари је у тексту, проблем у њему је погрешно лоцирање куј боно.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s