Лични пример

Не рушимо своју државу, већ организовано игноришемо оне који су је у овом тренутку узурпирали и од нас отуђили. Наши преци нису гинули за Србију да би је данас неки нови „војни лиферанти“, странчари и слични на које су нас давно упозоравали пријатељи попут др Рудолфа Арчибалда Рајса развлачили попут паса.

Србија је „кућа на сред пута“ и многи су заинтересовани да она нестане, или барем да буде што слабија и са што мање утицаја
Нажалост, многи њени грађани су се свесно или несвесно упрегли у интересе српских непријатеља. Почев од ситних ћата у администрацији који за 100 грама кафе или литар пића „сређују“ заобилажење закона, преко корумпираних полицајаца који такве не хапсе, незадовољних али опортунистичких наставника који их нису научили да је то што раде срамно, до коначно – политичара који су тај хаос организовали у свом и интересу својих спонзора – оних који им плаћају скупе кампање, билборде и загађивање медијског простора.

Ми на такав однос снага не пристајемо мада смо свесни да је овај својеврсни „канцер“ метастазирао…
Болест је толико тешка да би свака нешто инвазивнија метода лечења могла довести до фаталног завршетка – смрти Србије, што не смемо дозволити јер државу нисмо добили у мираз, већ смо је наследили од бољих од себе, и морамо је сачувати за своје наследнике.

Због тога бојкотом нападамо личне интересе актуелне олигархије.

Нису у праву људи који тврде како бојкот не може да промени ништа, како је политичарима и њиховим странкама свеједно колико грађана ће изаћи на њихове „изборе“. Живот је партија шаха са превисоким улогом, у којој  се трудимо да предвидимо што више наредних потеза.
Данас се противимо бесмисленим изборима, следећи бунт ће бити организован против повећања пореза на зараде запослених, па бојкот плаћања комуналних услуга…
Како данас не признајемо изборе који то заправо нису, сутра нећемо признати право самоизабранима да нам ударају „намет на вилајет“ и одбићемо да их финансирамо.

Дакле – они мисле да имају право да нас пљачкају, понижавају и вређају позивајући нас да бирамо између „решења“ која су сами смислили, ми имамо право да на то не пристајемо. Бојкот Србијо!

one way знакhttps://www.facebook.com/nobiserbia

*****

Драги читаоци…

Након близу две године постојања и (не)успешног рада Преврат је стигао до тачке када наставак на овакав начин више стварно нема смисла…

Садржаје који су до недавно објављивани, уређивала су два уредника и то је на задовољство нас и верне групе читалаца функционисало све док међу уредницима није дошло до непремостивих разлика у виђењу стварности и могућег наставка према светлој будућности. Као што је познато, један од нас био је мишљења да држава мора нешто дуради, други је више за то да сваки појединац мора да допринесе лично и личним примером.

Након разлаза те две „концепције“ уређивање Преврата каквог познајете постало је врло отежано.
Власник (тј. ја) је покушао да ангажује пар волонтера за ту дужност али без успеха. И ко зна зашто је то добро…

Због тога, од данас, за Преврат више нећемо тражити приче о политичарима и преносити их – о томе нарочито током захуктале „предизборне“ кампање странака можете читати на другим местима и више него што вам је потребно. Преврат од данас постаје место активизма за бојкот политичара, њихових странака и послова; нека се бирају и „тале“ као што су и до сад радили без великих потреса у јавности, ја не намеравам да им у томе дајем публицитет нити да допустим да ми ОНИ утичу на живот више него што је неопходно. Као што пре пар дана рече мој пријатељ БрМ – ја сам самоодрживи сељак кога издржава супруга запослена у Хрватској и може ми се, ето – то је један начин за преживљавање у Србији, а стварно нема смисла да се свађам са људима који ми ништа лично нису скривили… А ви видите како ћете…

Од данас на Преврату ће се постављати искључиво садржаји који афирмишу алтернативу окупацији ума. Ко нађе интерес моћи ће да дебатује на теме самоодрживости, отпора наметнутим нормама, путевима ка промени система управљања заједницом… Кога то не занима – web је пун садржаја на које сте навикли и где можете да се изразите на начин на који сте навикли. Без љутње –

драгослав павков – дрп

власник и администратор Преврата

3 mišljenja na „Лични пример

 1. Reblogged this on and commented:
  Не рушимо своју државу, већ организовано игноришемо оне који су је у овом тренутку узурпирали и од нас отуђили. Наши преци нису гинули за Србију да би је данас неки нови “војни лиферанти”, странчари и слични на које су нас давно упозоравали пријатељи попут др Рудолфа Арчибалда Рајса развлачили попут паса.

  Србија је “кућа на сред пута” и многи су заинтересовани да она нестане, или барем да буде што слабија и са што мање утицаја…
  Нажалост, многи њени грађани су се свесно или несвесно упрегли у интересе српских непријатеља. Почев од ситних ћата у администрацији који за 100 грама кафе или литар пића “сређују” заобилажење закона, преко корумпираних полицајаца који такве не хапсе, незадовољних али опортунистичких наставника који их нису научили да је то што раде срамно, до коначно – политичара који су тај хаос организовали у свом и интересу својих спонзора – оних који им плаћају скупе кампање, билборде и загађивање медијског простора.

  Ми на такав однос снага не пристајемо мада смо свесни да је овај својеврсни “канцер” метастазирао…
  Болест је толико тешка да би свака нешто инвазивнија метода лечења могла довести до фаталног завршетка – смрти Србије, што не смемо дозволити јер државу нисмо добили у мираз, већ смо је наследили од бољих од себе, и морамо је сачувати за своје наследнике.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s