Дејан Ранковић: И вук сит, и гласачке овчице на броју

Слика
“ Не може се спречити оно што се мора десити“, рекао је Шекспир. Дође време да Први постане Први.
Јер што би ломили језик изговарајући “ први подпредседник владе“, кад једноставно може Први. Лакше је и за децу која почињу да говоре. Некада, Тито, мама, тата. Данас, Први, мама, тата.

Тренутак је да се крунише политичка и државничка моћ. Зелено светло је послато из Брисела, а и непроспаване ноћи су тешко бреме и за неког радника, а камоли политичара. “ Ко је спаво спаво, а ко није није“. Није спаво и није му жао. Иако је недавно изјавио да се не би коцкао са изборима, ипак је преломио. Репот, па шта буде.
Карте јаке, кибицери у трансу. Борба против привредног криминала, Гром 1 и 2, анализа убиства Ћурувије. Ука, бука, свако чудо за три дана.

Кажу да су слободни демократски избори нека врста празника за народ. Све се ставља на stend by, осим кампање. Посебно се радују т. звани политички аналитичари и трубадури, паразитске агенције за истраживање јавног мњења, а електронски и писани добошари СНСа избегнуће банкрот у наредних, рецимо, две године. Јер, у Србији изборни циклус се константно смањује, као и географска површина државе. Има се, може се.
Не због тога што је квази опозиција јака, већ због алавости владајуће гарнитуре.

Прелазни рок је отворен, и све оне олупине од политичара покушаће да се угнезде у СНС не би ли зграбили неку мрвицу испод краљевског стола. А народ? Једна трећина остаје у апстиненцији, друга трећина гласа за Првог, трећа лута ко гуске у магли, јер остале опције које су у излогу, одавно су истрошене и јалове.

Србијо, срећан ти Датум и изборни датум, такође.
Осим ако се не деси неко космичко чудо, резултати мартовских избора су јасни. И вук сит, и гласачке овчице на броју. Ако не верујете мени, свратите код “ Ђуке на кафу“, он ће вам отворити видике.

Advertisements

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s