И МИ КОЊА ЗА ПРАВА ИМАМО

„Европска унија је створила вјештачке препреке за улазак на њену територију, које крше лична права на слободу кретања и имају посебно негативне посљедице по Роме и тражиоце азила“

Image

У годишњем извјештају о стању људских права у ЕУ, министарство спољних послова Русије навело да их многе чланице 28-члане уније редовно крше.

У извјештају објављеном у сриједу се каже да постојеће законодавство ЕУ нема ефикасне механизме да спријечи кршења основних људских права, пренијеле су Риа Новости.

Министарство је као примјере флагрантног кршења људских права у ЕУ навело проблеме људи који нису држављани у Естонији и Летонији, дискриминацију мањина у Финској које говоре руски, као и јачање националистичких осјећања у Пољској.

У извјештају се наводи и да су власти у Британији кршиле људска права прислушкујући разговоре својих грађана и страних делегација, подсјећајући на документа које је објелоданио одбјегли амерички обавјештајац Едвард Сноуден.

Министарство је критиковало и лицемјерну политику о уласку у земље ЕУ која крши право на слободу кретања, цитирајући извјештај комесара за људска права Савјета Европе Нилса Муизниекса.

„Европска унија је створила вјештачке препреке за улазак на њену територију, које крше лична права на слободу кретања и имају посебно негативне посљедице по Роме и тражиоце азила“, наведено је у извјештају.

http://www.vijesti.me/

Advertisements

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s