Дејан Ранковић: Времена свих шоу

Крстимиру дошло из д. у главу да су лажни избори заиста превара, па, чудне ли ироније, поднео оставку свом шефу у униформи.

spu

Нисам гледао ТВ ни куповао новине од када је начета ова нова 2014. Био ми је потребан психички мир после оне акције Гром 2 и брилијантне анализе на конференцији за штампу Елиота Неса и Недодирљивих. Шта се у међувремену дешавало на политичкој и друштвеној сцени Србије, начуо сам у пролазу, али ништа битно. Празнични крканлук, честитке и ко је колико стрпао у џеп певајући на трговима наводно сиромашних општина. Ах, да, Цеца је певала за џ. Малом Човићу.

После ових трапавих дана и подужег варења мрса, то недељно вече 12. јануара проведох у породичној идили и погледах, шта би друго, Јавни сервис. Други дневник већ годинама почиње представљањем спикера, чија имена је  је већ научио и мој мачак. Иначе спава на тераси, али се увек трзне кад почињу најважније вести дана. А у њима, поред једног те истог као у „Касандри“, две вести које ми се урезаше. Крстимиру дошло из д. у главу да су лажни избори заиста превара, па, чудне ли ироније, поднео оставку свом шефу у униформи. Да не причам даље, јер може да се деси да у року од 24. сата промени одлуку и врати се на функцију. Тражиће то српски народ на Косову од њега исто као и од његовог шефа. То су људи од речи, с њима нисте никада начисто. Да ипак сачекамо 48. сати као и код одређивања мере задржавања.
И на крају, као јагода на шлагу, после још једном поновљених вести дана, снимак како градоначелник Њујорка у неком ресторану једе некакву ГМО пицу виљушком и ножем уместо рукама. У кући тајац. Нема тона, нема слике. Е онда сам нашао бромазепам од 3 mg иако му је истекао рок поодавно. Зашто сам попио? Па до краја недељне РТС шизофреније остала је последња епизода Равне Горе и Шоу. Како који шоу?
Шоу свих глумаца чије ангажовање у рекламама за сокиће, кексиће, детерџенте, зубне пасте и улошке више није потребно.
Мачак је отишао са терасе чим је почела вриска и писка дириговане публике у студију.
А какав нас шоу чека на заседању европских комесара за добијање Датума, могу да замислим. А Ви? Врх!
Advertisements

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s