Одговор Неши, поводом текста “Довољно и конкретно”…

Image

Драги Нешо,
Задивљује ме твој оптимизам и пронициљивост, као и идеје које предлажеш на тему како да “променимо систем”. Нажалост, њихова коректност неће бити довољна да “систем” промени и то из следећих разлога:
Прво, запитај се, зашто желиш да промениш систем а потом са чиме мислиш да га мењаш? Када кажем чиме мислиш да га мењаш, не мислим на директну акцију мењања система (од грађанске непослушности до молотовљевих коктела) него који систем је тај који наслеђује овај, једном када га промениш? Зашто је тај систем, којим га мењаш, бољи од система који је сад. Једноставно рећи, нама је лоше и не назире нам се крај, хајде да мењамо то што је лоше, апсолутно не гарантује ништа, чак шта више, може се десити да систем којим га мењаш буде пречица за провалију а не скретање са пута ка њој. Дакле систем мора бити пре формулисан у основи, мора бити дефинисан а то како ће се промена извести то је сасвим секундарно.
Са друге стране, систем који желиш да мењаш јесте катастрофалан и то по свакој основи. И то је катастрофалан како на локалном, тако и на глобалном нивоу.

Питање референдума јесте кључно питање. Хајде да кажемо да питање референдума успе и да све испадне како ти предлажеш. Истог момента Војвођанери изгласавају референдум о аутономији, Прешевска долина изгласава исто, Санџак исто, Бугари на југу исто, Румуни исто и резултат твоје добре намере за референдумом, директно води у распарчавање територије. Одмах те смењују и избија грађански рат. И шта си урадио? Ништа, направио си срање још горе него што је сада. А то се десило јер ниси разумео како систем у Србији заправо функционише. Рецимо, да ли си знао да је Никола Пашић аболирао Качке због побуне и за узврат добио изборе у Приштини. Качци су се поново дигли на оружије 1924 године и направили “Малу Албанију” коју је морала Краљевска Војска да нападне са артиљеријом. Но историјски гледано, Пашићева аболиција качака је довела до бомбардовања 1999 године и губитка Косова. А да не говоримо о томе што, докле год је било у саставу Србије, Косово је било нека врста расадника кадрова службе, које су схватиле његову вредност ако се држи на граници побуне. Дакле никада нећемо да решимо питање Косова, јер страх од побуне и његовог губитка, директно ствара потребу за нама, стога ако би смо решили проблем Косова, аутоматски би потреба за толиким бројем полицајаца и службица нестала, што значи да би решавањем Косовског проблема ми директно секли грану на којој седимо и која нам даје разлог постојања. Мање проблема, мање запослених на буџету а требало је да схватиш до сада из мојих текстова, да Србин у буџету види рај и фонтану младости. Ово би значило да би Срби на Косову, а Бога ми и Срби у опште, са решеним албанским питањем морали да РАДЕ а како ће да раде када су они потомци СЛАВНИХ Обилића. Па није Обилић био неки паор, већ ВЛАСТЕЛИН, његово је да царује а не да РАДИ. Рад је за обичне људе а не за ЈУНАКЕ И ХЕРОЈЕ, они само делају узвишена дела, несебично и у Христу.
Зато су они акали акали и кад су се услови створили, крај, ствар се отргла контроли и сада живе од кукања за тим добом.
Иста формула је примењена на сваки део Србије, Санџак,Тимочка долина,Прешевска долина,Војводина.

Наравно, патриЈоте ће да бифлају причу о томе како су то Комунисти урадили но сви знамо да је то голи курац, јер то је урађено још иха хај давно.
Ти референдумом би хтео од Србина да направиш нормалног човека, који живи од свог рада и знања? А како то мислиш да урадиш када му се константно усађује да он није Србин ако није потомак славног хероја? Како ће он херојски да купи леба? Замисли како херојски он улази у “Макси”, јуначки бира векну леба, и мученички је плаћа на каси уз десетерац “ О касирко девојко, Господу си мила, узми новца мога, за леба пола кила” и онда се воспиње ка небу док излази из дисконта. А тек кад треба да прође кроз метални детектор на аеродрому па када га слуге Ђаволове терају да скине оклопа…Муке Христове. Мислим, зајебано је то… Чиста преласт! Пуј Сотоно, демонска.

Али ајде чак и да ти успе све то и да од Србина направиш нормалног човека шта ћеш са непријатељима? Имај на уму да Албанци још нису завршили свој пројекат и да никада неће одустати док се не поврате на територије које су имали под Османлијама? А то значи до Ниша. И да их у томе подржавају Американци и сви Европљани и да апсолутно ништа неће учинити да их у томе спрече али ће зато сваки твој чин одрбане да окарактеришу као агресију и неправду коју они, јел, Богом дани, су дужни да у својој посебности и светлости доброте и истине,спречавају. Читав 20 век они то раде, заболе их спловило за то шта други раде нама, само оно шта ми радимо другима је битно. Од Карнагијевог извештаја, када су фалсификовали злочине над Албанцима, па преко Првог Светског рата, када нису признали злочине Аустро Угарске и Бугарски Геноцид,па када су помгалаи да се Усташе пребаце у Аргентину, па су довели комунисте на власт, па када су помагали Хрвате да етнички очисте Хрватску од Срба,па у Босни исто то,па на крају на Косову. Да цитирам америчког дипломату, “No Serbs, no problems”.
Шта ћеш са Османлијама у Санџаку што сањају порватак Сулејмана? Шта ћеш са Блгарима? Шта ћеш са Хортијевцима? Ево сад и Руминима.Шта ћеш са цветом Ватикана,Хрватима. Сви они мисле да не треба да постојиш и да није морално да постојиш као Србин већ само као леш. Како мислиш да то решиш? Атлантистима је у интересу да Балкан буде у Европској Унији и под њиховом контролом са или без Срба. То је потпуно свејдно и демострирано је у 20-ом веку.
Дакле у основи, ти имаш реалну претњу споља коју унутрашња елита користи да би се одржала на месту власти и моћи, при чему она апсолутно не зна како да ту пртењу елиминише, већ је користи како би се очувала на власти.

Зато када би основао тај покрет, прва ствар која би ти се десила је да би ти службе поставиле 56 агената који би ти минирали сваки покушај да било шта промениш а онда када те изолују, поставили би те за жртвено јагње и елиминисали. И то би искористили да докажу потребу за сопственим постојањем и истицали као доказ да добро раде свој посао.

На жалост, Нешо, Србија је тежак болесник који не би преживео тако радикалан захват који ти предлажеш. Она има ауто имуну болест на коју се наслонила инфекција споља и она умире лагано. Чак и да успеш антибиотицима да неутралишеш спољну инфекцију остаје ти ауто имуна болест која је и даље убија.

Фокусирај се на извор проблема а не на његове последице. Свако добро и не замери ако сам био оштар,

Твој,

ДРТ

ПС

Пошто знаш демонско зли Енглески, одгледај ова два профана трејлера за игрицу али дубље размисли о ширем контексту :

1. https://www.youtube.com/watch?v=vr7A19TPN_k

а онда ово

2.https://www.youtube.com/watch?v=COn6LLftmC0

Advertisements

3 mišljenja na „Одговор Неши, поводом текста “Довољно и конкретно”…

 1. Србин одавно понизно улази у Макси и њему пазари векну хлеба насушног.
  Но, овакве конструкције без икаквог упоришта у реланости (или када је историја у питању у релавнтним подацима) су већ постале саставан део имиџа аутора.
  Односно, како то својевремано рече Волфанг Паули:
  „Колега, ово чак није ни нетачно“

  Sviđa mi se

 2. Прво да кажем да нисам присталица „текстова у одговору на текстове“ па жу се потрудити да кажем шта мислим у овом коментару.

  Хвала на комплиментима, нисам сигуран да их заслужујем.

  Прво, слажемо се да референдум не осигурава повољан исход промена које могу да проистекну из њега, али то је и природно, референдум у мом тексту је замишљен као средство, или алатка ка даљој промени. Истина је да данас има много више оних који би ту алатку злоупотребили него оних који би је искористили да побољшају своје окружење- АЛИ, идеја и јесте да се кроз саму организацију и спровођење промене наведеног закона активира и „умрежи“ (организује) што више људи који желе промену набоље. Идеја је да се кроз сам процес организације, расписивања и рада у корист референдума створи група људи која ће након успеха самог референдума служити као нека врста бране злоупотребе самог промењеног закона.

  Психа свих који живе у овој земљи већ дуже време трпи злостављање од стране медија, политичара и разних полуљуди којима циљ оправдава свако средство. Ту нашу стварност најбоље описује узречица „Ко овде не полуди – тај није нормалан!“. Неко се приклони, надајући се да ће идући линијиом мањег отпора смањити притисак, неко има мазохистичке нагоне, па му све ово и прија! Али великој већини (што се најбоље види по излазности на изборе), све то смета, међутим, пошто тренутно не постоји осмишљена алтернатива систему управљања, људи беже у апатију. Моја идеја је да се у људима поново запали искра наде, воља за борбом и самим тим и живљењем (La vita e Guerra!).

  На крају, могуће је да је ово само пречица до провалије, не могу да гарантујем ништа унапред јер нисам видовит! Али чак и ако јесте, по мени, алтернатива спором и бешчасном умирању увек јесте брза и часна смрт. Ако је мојој земљи суђено да нестане (а из свег срца се надам да није), онда нека то учини онако како јој и приличи, нека оде борећи се и уздигнуте главе!

  Поздрав и молба да се не љутиш ако више не будем коментарисао овде, није из непоштовања, једноставно сам тренутно презатрпан којечиме.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s