ДАЈЕ СЕ НА ЗНАЊЕ (србија у женској лидерској мрежи)

ВЛАДИНА Канцеларија за европске интеграције ускоро би могла да добије новог директора, а као најозбиљнији кандидат за ту функцију помиње се Јелена Триван, посланик Демократске странке
Она је пре годину дана поднела оставку на све функције у ДС и није била активна у странци, али наши извори тврде да њено евентуално именовање на ову функцију није део никаквих страначких комбинаторика и трансфера, већ процене да би она, као експерт са великим искуством у области људских права и реадмисије, могла значајно да ојача наш тим за ЕУ и помогне у преговорима.

Триванова је, иначе, докторирала на теми мултикултурализма, а специјализирала на теми ЕУ. (КО ЗНА ГДЕ ЈЕ И КАДА ДОКТОРИРАЛА НЕК ЈАВЉА, НА ГУГЛУ НИ МУКАЈЕТ О ТОМЕ)

У скупштинском Одбору за европске интеграције је већ седам година, члан је комитета Савета Европе за људска права и преговарач Србије за споразуме о реадмисији.

Место директора Канцеларије за ЕУ упражњено је од прошлог августа и реконструкције Владе, када је Милан Пајевић, иначе кадар УРС, поднео оставку на ту функцију.
http://novosti.rs/
Јелена Триван је рођена 4. 4. 1973. године у Косовској Митровици. Одрасла је у Приштини где је завршила основну школу, а након тога је живела у Крагујевцу где је завршила гимназију. Уписује Филолошки факултет у Београду на коме дипломира 1996. године. Потом је завршила специјалистичке студије у Бриселу, на тему :”Европске интеграције и структура ЕУ “. Радила је као професор књижевности у Првој крагујевачкој гимназији све до пролећа 2000. године, када због политичког ангажовања бива отпуштена.

Након петооктобарских промена, почиње да ради у Министарству за људска и мањинска права, где остаје све до 2006. године у својству заменице Расима Љајића. Од 2004. године претставља Србију у Комитету за људска права Савета Европе. 06. маја 2006. године именована је на функцију потпаролке Демократске странке.

Од 2007. године извршава функцију посланице у Народној скупштини и чланице Одбора за европске интеграције и Одбора за културу и информисање.

– See more at: http://eizbori.com/jelena-trivan-biografija/#sthash.JKy1N8NY.dpuf

пороДИЧНО стабло:

Branislav Marković, sada penzionisani profesor, otac Jelene Trivan-Marković i Milana Markovića (doskorašnjeg javnog pravobranioca, a sada sudije Ustavnog suda Srbije) živeo na Kosovu i bio odani kadar Fadilja Hodže, a posle toga i dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu.Devedesetih godina je bio blizak socijalistima, ali, uprkos tome, posle prevrata 5. oktobra, brže-bolje piše takozvani članak u kome kaže da ga je stid što je Srbin zbog onoga što su Srbi radili na Kosovu. Posle odlaska u penziju aktivirao se na islamskom fakultetu ratobornog muftije Muamera Zukorlića.

Dragan Trivan, vlasnik i direktor kompanije Protecta Group Beograd

Magistar nauka bezbednosti i zaštite

– privatni detektiv od 1995.godine

– potpredsednik Privredne komore Beograda

– član Međunarodnog udruženja kriminalista

– član Međunarodne policijske asocijacije

– predsednik Udruženja privatnih detektiva pri Privrednoj komori Srbije

– rukovodilac stručnog tima Centra za prevenciju narkomanije

– član Upravnog odbora Nacionalne asocijacije za oružje Srbije

– član Upravnog odbora Nacionalne asocijacije za zaštitu od totalitarnih i destruktivnih sekti

– član Nacionalne komisije za donošenje standarda u oblasti privatne bezbednosti

– član Nezavisne savetodavne grupe u projektu MUP Srbije i OESC „Policija u lokalnoj zajednici“

– stručni konsultant za pitanja bezbednosti u mnogim kompanijama

izvor : www.protecta.co.rs

још један занимљив сајт – српско-америчка женска лидерска мрежа http://sawln.org/sr/conference/speakers/

Advertisements

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s