Драган Томић : Увек може горе

izdaja

Комунистичка идеологија у Србији, није наметнута већ је усвојена “органски”, и никада неће бити довољно “Заветника” и “Мокрих Гора” које ће моћи то да сперу.
Одувек ме је интересовало како то да земља која једва да има развијено капиталистичко и индустријско искуство, тако брзо разуме радника који је експлоатисан од капиталисте. Свако конвенционално објашњење са стране левице и деснице ми није изгледало довољно убедљиво. Стога ћу са вама да поделим  шта мислим да је у питању комунизам и левица у Србији као и шта је то десница.

 У својој основи, комунистичка идеја у Србији, као и у осталом у целом свету, базира се на ауто деструкцији и на самопоништењу. Она је формулисана и пажљиво имплементирана од стране два схватања света, католичко-језуитског и масонског. Духовна страна ове идеологије заснива се на концепту греха, мог греха (mea culpa) који се намеће популацији која је мета за уништење. Основа како се овај концепт имплементира јесте да се за постојеће проблеме криви постојећи реални систем (било вредностни било идеолошки) и онда он се пореди са фантазијским системом који је све супротно од постојећег система. Чињеница да тај савршени систем не постоји и да је фантазија, тотално се занемарује и према њему се односи као да је он реалан. Једном када се систем схвати као реалан креће се у реализацију пројекта. А циљ тог пројекта јесте тотално уништење свега што је постојало пре тог система. Тако је у Русији срушена монархија и са њом Русија и на тај начин је уништена Краљевина Југославија.

 Краљевина Југославија, виђена из угла језуите тј комунисте, јесте итерација Српског империјализма, те тако он почива на негацији Србије и свега што је Српско и као грех уводи империјализам који је узрок праведном отпору оних који су му подчињени (Хрвати,Словенци,Албанци,Бугари тј сви који нису Срби) и тотално оправдава сваки њихов чин и начин борбе. Тако, језуите којима је дата улога да спроводе комунизам, задужене су да униште национални идентитет Срба и они су фокусирани на његово сатирање, путем “промене свести” и путем стрељачког вода, док језуите у црним кошуљама, једноставно то раде страствено ножем и секиром, јер им је то дужност као бранилаца вере а са њом и поретка. Сваки чин отпора који Срби пруже јесте чин агресије и доказ њихове кривице и сва средства су дозвољена у борби против њих. Дакле комунизам заправо де-легитимише Српско постојање у сваком његовом облику и чини да је оно заправо “грех” у моралном смислу тако да једном када не постоји морална баријера, апсолутно није проблем подметнути експлозив под воз који превози припаднике Краљевске војске на фронт или секирама исећи читава Српска села по Босни, Хрватској и Србији и бацити их у јаме. Експлозив и секира су само алати којима се правда истерује и којима се моралност чува. Тј то је само модалитет. Жртви пак, се то намеће као нормална последица и казна за њено девијантно постојање и она увек сагледава то кроз призму сопственог греха једном када јој је “свест” промењена. Стога она, изложена уништењу, наставља да се само уништава јер због осећаја греха, није у стању да се обнови јер обнову види као грех.

 Суочена са злочином за који јој је дато погрешно објашњење, жртва тада је бачена у вечиту недоумицу да ли је крива за то или не, јер је природа обмане да у себи има зрно истине. Зрно истине је да је Југославија направљена од Српских живота.

 Краљевина Југославија, јесте крајњи продукт малограђанске елите у Србији и представља круну у том галиматијасу схватања државе као плена и буџетске касе, која почива на плећима сиромашног Српског сељака и костима његовог сина. Српски сељак, везан је за земљу,он на земљи живи и од земље живи. Земља је њему све. Он слободу доживљава као постојање на тој земљи. И он ту земљу брани. Са друге стране, Српски малограђанин, се стиди свог сељачког порекла и тежи да га сакрије, то јест поништи. У својој намери да буде нешто што није, он гради своју имагинарну личност, личност малограђанина. Природа малограђанина јесте да је он у својој суштини личност са нарцисоидном представом о себи,он се стиди сељачког порекла и осећа се инфериорним у том сазнању (идентитету), стога он тежи да тај идентитет замени са новим, фикционалним који је увек заснован на негацији првог. Тај нови идентитет је Српски малограђанин. Умишљена вредност и тежња за њеним увећањем, код Српског малограђанина јесте експоненцијална функција и он је константно гладан новог. Будућност је време у коме Српски Малограђанин живи и његов живот је живописна научна фантазија пуна идеала који могу да постоје само због једног разлога- тоталне разведености од реалности.

 Само је слепац, који није видео касапљење цивила око Шапца и у Подрињу могао бити до(бро)вољно наложена на идеју о Југославији. Само је незналица која није чула за Дубоку долину могла сматрати да је Балканска Федерација могућа. А нарочито је могла сматрати Енглеску и Француску савезницима након што су исте, спречиле тужбу Србије противу Бугарске за Дубоку Долину и то, хах гле чуда, на суду у ХАГУ. Дубока долина је била ПРВИ геноцид на тлу Европе, почињене од стране Бугара за време Првог Светског Рата. Геноцид који су Српски савезници САКРИЛИ и који је малограђанска елита у Београду сакрила, заједно са покољима Аустро Угара, тј Хрвата и Бошњака (Османлија) у униформама жуто црне монархије.

 Српски малограђанин, овенчан славом коју је приграбио за себе, прво што је урадио је била елимнација оних који су ту славу стекли, ратних ветерана. Србија је после Првог Светског рата, заборавила на своје ратнике, гурнула их у страну (као и увек – прим.дрп), сматрајући да ће они бити задовољни тиме што су се живи вратили кући на своја похарана имања. Управо у том тренутку, она ће њима дати Косово, неочишћено од Османлија, који ће као звери, палити домове и клати њих и њихове породице од 1918 до 1941.  Након Првог светског рата, војна управа на Косову је  трајала 18 година, а као круна осионе малограђанштине у Београду, појавиће се филим “Качаци у Топчидеру”, режиран од стране Драгана Алексића и Бошка Токина, док је сценарио писао Бранимир Ћосић. Филм је комедија која описује инвазију Албанаца на Србију и тотално је фешн за то доба. Филм је комедија, комедија о томе како Србија губи 100 жандара годишње на Косову од стране качака, претече УЧК, у којој Шиптарске банде кољу по селима,силују и пале имања док се Беееееееееееограџани смеју, уз шампањ и мињон и сањају о крстарењу Јадраном и Дунавом. Сањају “Белу лађу”, Југословенску речну туристичку флотилу, трећу у Европи.

 Док Немачка гради Бизмарка*, Србин гради пловеће хотеле.

Поставља се питање, ко нормалан у тој ситуацији не би попиздео? Какав је то јебени ментални склоп владао ТОМ јебеном земљом? Који јебени мозак је могао да изнедри толику количину имбецилности? Ако се узме да је Србија постала независна и међународно призната земља, на Берлинском Конгресу 1878 године, како је могуће да се за 40 година одрекне сопствене суверености? Дакле у моменту када је изашла као победница у Првом Светском рату, када је поново повратила сувереност, Србија и њена елита се у истом моменту ОДРИЧУ сопствене суверености и стварају заједничку државу са непријатељима!? Ти непријатељи јој убијају краља и касније крећу да кољу где год могу. Потом поново ради то исто, овог пута не само да се одрекла сопствене суверености него и сопственог идентитета и поново пролази исто као и предходна два пута, овај пут не само да је бомбардује Немачка поново него је бомбардују и савезници из два рата. И из тог рата, извучеш војску скоро неоштећену и онда изручиш предсаника непријатељу и уништиш војску и кренеш да блебећеш о некој неутралности а флертујеш са НАТО-ом али и са Русијом.

 Мислим, ово је озбиљан ментални проблем, врло озбиљан.

Не улазим ја у то да ли је добро ући у НАТО или не и да ли је добро изручити Милошевића или не, него онако генерално – мени цела српска прича је дубоко ирационална.

 Није у питању комунизам, како патриЈоте воле да дефектирају… Не, нешто много много горе је ту у питању.

*“Бизмарк“ – бојни брод немачке ратне морнарице потопљен на почетку Другог светског рата од британских крстарица.

Advertisements

8 mišljenja na „Драган Томић : Увек може горе

 1. „Мислим, ово је озбиљан ментални проблем, врло озбиљан.
  a) Краљевина Југославија, виђена из угла језуите тј комунисте, јесте итерација Српског империјализма, те тако он почива на негацији Србије и свега што је Српско и као грех уводи империјалзам
  b) Само је будала, која није видела касапљење цивила око Шапца и у подрињу могла бити довољно наложена на идеју о Југославији. Само будала која није видела Дубоку долину могла сматрати да је Балканска Федерација могућа.
  c) Србија и њена елита се у истом моменту ОДРИЧЕ сопствене суверености и ствара заједничку државу са непријатељима. Ти непријатељи јој убијају краља и касније крећу да кољу где год могу. “

  prvo malo si pobrkao vremena – ovo pod c dolazi posle onog pod a, tako da u momnentu a Jugoslavija nije billo odricanje od suverenosti niti udruživanje sa neprijateljem

  drugo – šta je trebalo da se čini – da se pristane an sve teze „jezuita“ i oduustane od „srpskoh imperijalizma“ tj. održive države i Balkanske konferderacije?

  treće – svi su videli касапљење цивила око Шапца и у подрињу i svi su znali za Дубоку долину ali se onda kao ni sada kad SVI zanom napamet sve o Jasenovcu – postavljalo pitanje – šta dalje …. ista dilema „pod drugo.“

  i isto pitanje – definiši neprijatelja … teza „svi Hrvati su ustaše“ svi BUgari su arhineprijatelji – naravno da godi ustašama i njihovim nemačkim podstrekačima…ne zaboravi da smoMI prvi zajebali Bugare u drugom balkamnskom ratu i da smo se MI postojano kano klisurine oglušili i omalovažavali na razumne zahteve dobronamernih Hrvata o definisanju zajedbnice „katastarski“.. kad nećeš dobromanerne dobiješ ustaše, kad nećeš da pregovaraš s Rugovom dobiješ Tačija..

  šta je alternativa „snovima srpskih malograDŽana? usrana mala Srbija okružena neprijateljima s privredom „zemlje seljaka“ bez razvoja institucija i perspektive? pa to imamo sada- što se bunite uživajte

  Sviđa mi se

   • a tek o ideji Balkanske konfederacije – kako se težište svetskog razvoja bude pomeralo na istok.. NE MISLIM samo NA RUSIJU nego na arapske, turkmenske i iranske zemlje do Indije .. EU je već sada tehnološka periferija sveta, najbolji evropski univerzitet je tek 100 na rang listi svetskih

    Sviđa mi se

  • Dakle, nije Tači TheSnake nego je u stvari TDačdić, a Ustaše su u stvari YUstaše, jerbo Srbin da je ono, onda ne bi bilo ovo… Tomić je ovo objasnio gore, a JAZUbrm ko pravi JEZUbrm se pravi blesav u troskoku

   Sviđa mi se

   • ako srb bude blinkao u zadatom samooptužujućem ritmu, što pretapajući se u purgersko hrv, što služeći kao hrvavi humus za ono cro, mne, mac i uck, i ostalu bratju i švestere u isukrižu, onda će svi jezubrmi lahko suživjeti se kao jezubrmići i vsi bumo se zrihtali

    Sviđa mi se

 2. Potrebno je da se nastanak Jugoslavije sxvati kao odraz trenutnix politički interesa tadašnja dva centra moći. Formiranjem Države Slovenaca, Xrvata i Srba Zagreb je postao ravnopravan činilac u stvaranju Jugoslavije. Ženevska deklaracija je bila uvod u raspodelu moći unutar nove države. Sve je to završeno smenom Nikole Pašića i izbrzanim proglašenjem Kraljevine SXS kao unutarne države. Mi Srbi jesmo iznosili najveći teret stvaranja obe jugoslovenske države, ali je to u oba slučaja bio akt izdizanja srpskog naroda na nadnacionalni nivo. I opasno je to revitalizovati. Retko koji evropski narod je uspeo to da uradi. Problem je sa Srbima u kolektivnoj svesti i naravi koja ne ume da održi stečeno, a usled nedostatka političke pismenosti kod elite skloni su devalviranju postignutog. I Dragan to odlično zapaža. Imam utisak da treba da radi na istraživanju istorije srpske naravi.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s