GREGORIJANSKI BOŽIĆ

Svim vernicima globalne i pomesnih crkava koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, Gregor i redakcija Prevrata čestitaju nastupajuće blagdane

Advertisements

Jedno mišljenje na „GREGORIJANSKI BOŽIĆ

  1. Božićna reklama teleoperatera Tele2, s ovcom Gregorom koji pjeva u crkvi, prijavljena je Agenciji za elektroničke medije zbog kršenja Zakona o elektroničkim medijima.

    Pritužbu su u Agenciji razmotrili te zaključili kako emitiranjem tog spota televizijski nakladnici nisu prekršili Zakon o elektroničkim medijima, ali su pritužbe gledatelja proslijedili Hrvatskom udruženju društava za tržišno komuniciranje (HURA)
    Mišljenje Suda časti
    Prekršen je i članak 2. koji govori o pristojnosti („marketinška komunikacija ne bi smjela sadržavati izjave ili obrade slike ili zvuka koje narušavaju standarde pristojnosti koji trenutno vladaju u toj državi“) te članak 12. koji govori o omalovažavanju („u tržišnoj komunikaciji nije dozvoljeno omalovažavati osobe ili skupine osoba, tvrtku, organizaciju, industrijsku ili komercijalnu aktivnost, zvanje ili proizvod, ili težiti tome da se iste izloži prijeziru ili ismijavanju javnosti“).

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s