ЗАХВАЛЈЕНИЈЕ

Захваљујем се Ратку Дмитровићу и коментаторима Преврата, посебно ДрБу и ВраБцу што су ме својим пословичним друштвеним активизмом понукали да учиним оно што ми није на памет падало, и посетим фамозну изложбу у Културном центру Београда.

Image

О изложби је излишно да пишем, јер је јасно да људи који је нису посетили боље знају шта се тамо крије, од људи који су је посетили. Људи који су је посетили знају само шта се тамо не крије, тј. шта је изложено, а што није вест за ударније рубрике, а уметничком критиком не бих да се бавим под старе дане.

Позвао бих армију буџетских и парабуџетских ухлебљеника на пословима не-бриге око обележавања српских жртава многобројних ратова и геноцида да студијски посете изложбу, иако је место неатрактивно па неће добити ни дневнице, а камоли путне трошкове, како би видели како се „учинковито“ и за мале паре шире сазнања о „својим“ жртвама, кад већ нису научили на бројним студијским путовањима по бројним музејима Холокауста по свету.  Да не би наставили и даље само да се играју бројкама (у Јасеновцу и другим стратиштима)  о нашем трошку.

Случајне пролазнике би позвао, само у случају изненадне кише, да вирну унутра не би ли се упознали са jeдном од опција сопствене и будућности своје породице у земљи у којој нисмо реформисали тајне службе.

С поштовањем, ваш ПрМ

Advertisements

3 mišljenja na „ЗАХВАЛЈЕНИЈЕ

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s