МЕГАТРЕНД „У РЕГИОНУ“

ЕЦПД своје програме проводи на Политехници Пула – Високој техничко-пословној школи, за студијски програм који је покренут у сурадњи с Универзитетом из Крагујевца… У двије године укупно је 161 студент уписао за Хрватску непостојећи студиј и то је масно платио.

Наиме, само за једну годину цијена школарине износила је чак двије тисуће еура

Свеучилиште у Загребу  се налази у скупини од 401. и 500. мјеста. У истој скупини је и Свеучилиште у Љубљани, док је Универзитет у Београду напредовао те се сада налази у скупини свеучилишта од 301. до 400 мјеста.

Image

Министарство знаности, образовања и спорта писменим је путем од Еуропског центра за мир и развој (ЕЦПД) затражило да одмах престане с извођењем дјелатности високог образовања.

Таква је одлука услиједила, кажу у Министарству, након низа упита студената има ли ЕЦПД, који своје програме проводи на Политехници Пула – Високој техничко-пословној школи, допусницу за студијски програм који је покренут у сурадњи с Универзитетом из Крагујевца.

Неслужбено се ради о преддипломском студију здравствене његе и сестринства, а према подацима Министарства, ЕЦПД не само да нема допусницу, него не постоје никакви подаци да таква установа постоји у хрватском високошколском простору.

У двије године укупно је 161 студент уписао за Хрватску непостојећи студиј и то је масно платио.

Наиме, само за једну годину цијена школарине износила је чак двије тисуће еура.

Центар за престижна свеучилишта при свеучилишту Јиао Тонг у Шангају и ове је године направио листу најбољих свеучилишта, а на њеном врху су, као и иначе, нашла америчка свеучилишта.

Међу топ десет налази се осам америчких и два британска свеучилишта. Први на љествици је Харвард, а потом слиједи Stanford, Berkeley, MIT, Cambridge, Caltech, Princeton, Columbia, Chicago i Oxford.

, најбоље рангирано свеучилиште је ETH Zuerich које је на листи ARWU-а заузело 20. мјесто. Од еуропских још су се високо рангирала француска свеучилишта Pierre & Maria Curie i Paris-Sud zauzela (37. i 39. mjesto), te njemački TUM iz Munchena i Heidelberg (50 и 54. мјесто).

 

Два најбоља талијанска свеучилишта, оно у Pisi и римска La Sapienzia, а налазе се у скупини од 101. до 150. мјеста. У скупини од 151. до 200 мјеста смјестило се бечко свеучилиште.

Свеучилиште у Загребу  се налази у скупини од 401. и 500. мјеста. У истој скупини је и Свеучилиште у Љубљани, док је Универзитет у Београду напредовао те се сада налази у скупини свеучилишта од 301. до 400 мјеста.

http://danas.net.hr/

Advertisements

Jedno mišljenje na „МЕГАТРЕНД „У РЕГИОНУ“

  1. Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta osvojili su prvo mjesto na regionalnom natjecanju iz medijskog prava u Beogradu i tako obranili titulu najboljih u regiji.
    Na natjecanju Price Media Law Moot Court Competition, u organizaciji Sveučilišta Oxford i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, od 13. do 15. prosinca sudjelovale su ekipe iz jugoistočne Europe, ukupno 40 natjecatelja i trenera, a zagrebačka ekipa u finalu je pobijedila ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s