ШТО СЕ Victoru Walterovichu Ulyanovu СНИЛО

тргује се будућим животом на основу моћи или могућности да се математички лаже.

неки људи су се својих живота сами одрекли када су као оправдање сопственог деловања или добробити сопствених породица и најближег окружења прихватили као неизбежно да стотине хиљада или милиони других умиру полако, болно, без шансе да раде, да једу, да се лече. 

Оног секунда када се мноштво група, политичких фракција уједини на бази једне платформe почеће револуција

Image

Victor Walterovich Ulyanov

1. Јавни и друштвени радници из мултипартијских парламентарних демократија, било да су републике или монархије, све чешће јавно закључују да је капитализам појео сам себе и покушавају да нађу нови облик организовања друштвених односа. Упоредо, власници капитала – контролори кредитних потенцијала, активирају идеолошке аналитичаре антикомунистичке провинијенције са циљем да пробају да деидеологизују нови, будући социјализам или да му закину идеолошку базу. Иако машинерија јавног затупљивања маса већ месецима труби о изласку из кризе, поједини нефилтрирани и нефризирани показатељи јасно говоре да о томе нема ни говора. На пр. ЕУ не бележи никакав раст у броју запослених у последња два квартала.

2. Економска статистика, моћно оружје у владању светом ослања се на магловите , некохерентне и недефинисане појмове као што је „индекс раста друштвеног производа“, озлоглашени ГДП. Наиме, уместо јасних бројева који сликају раст или пад производње, уведен је неки број који говори о томе да ли је целокупна економија (производња, трговина, наплата, кредити и сл.) у паду или расту у односу на прошлогодишњу. Једноставније – да би неко имао право да узима скупе или нешто јефтиније кредите, мора да покаже „раст“ у односу на прошлу обрачунску годину. Дакле тргује се будућим животом на основу моћи или могућности да се математички лаже.

3. У немогућности да самостално конкурише изградњом гасовода и/или да самостално избегне зависност од руског гаса, ЕУ прибегава монументалној маркетиншкој халабуци око будуће градње нечега што се зове гаовод из Азербејџана. Шта висе, намеће својим источноевропским чланицама уговорну обавезу, односно плаћање учешћа у тој представи. Тако суседна Хрватска шаље емисаре на некисастанак на коме ће дати неке паре за неки наводни гасовод, конкурентан „Јужном току“. Уместо покојног „Набука“ уздиже се још један кредитно напумпани дух без икакве шансе да заживи.

4. Влада Србије, земље која не зна шта је и каква је почеће са применом неких планова, неких штедњи у јавносекторској потрошњи. Почеће и са отпуштањем запослених у јавним предузећима, повећањем пореза, такси и акциза и са слободним увозом робе најгорег квалитета из ЕУ. При томе, нико од запослених у агенцијама, канцеларијама, директоратима, посебним и обичним „независним контролним телима“ неће остати без посла или огромних плата.

 

Будућој револуцији није могуће одредити степен насиља, врсту насиља или интензитет насиља. Њу је могуће извести и мирно и насилно, могућа је цела лепеза деловања. Једно је, ипак, сасвим сигурно – некима није могуће сачувати главе. Било ми жао или не, неки људи су се својих живота сами одрекли када су као оправдање сопственог деловања или добробити сопствених породица и најближег окружења прихватили као неизбежно да стотине хиљада или милиони других умиру полако, болно, без шансе да раде, да једу, да се лече.

Оног секунда када се мноштво група, политичких фракција уједини на бази једне платформ, када међу собом пронађу вођство које ће следити не само узак круг идолопоклоника већ и маса грађана, почеће револуција.

 

Advertisements

3 mišljenja na „ШТО СЕ Victoru Walterovichu Ulyanovu СНИЛО

  1. Синиша, у име чланова Србске Православне Заједнице Швајцарска kaže:

    Ми, чланови Србске Православне Заједнице Швајцарска, БЛАГОСИЉАМО овај текст, не само због његове веродостојности, већ констатације : Оног секунда када се мноштво група, политичких фракција уједини на бази једне платформ, када међу собом пронађу вођство које ће следити не само узак круг идолопоклоника већ и маса грађана, почеће револуција, допуњавамо : почеће МОРАЛНА-ЕТИЧКА-ДУШЕВНА и УМНА (р) ЕВОЛУЦИЈА, али једна која дарује фундаменталне привредне, културне и политичке преко потребне и спасоносне промене, које су неминовне. Међутим, користимо прилику да упозоримо, добронамерно, на врло битне и значајне чињенице, наиме, србском народу нису више потребне вође, нарочито не идеолошке, већ искључиво ,, СЛУГЕ „. А то могу бити како обични мали, нарочито ЉУДИ од УМА и УГЛЕДА, који своје зњање, позитивну енергију, време и ИНДИВИДУАЛИЗАМ стављају на располагање интересу ,, ЗАЈЕДНИЦЕ „, за узврат не траже и не очекују ништа, сматрајући да је њихов допринос ЗАЈЕДНИЦИ, њихова МОРАЛНА-ЕТИЧКА-ДУШЕВНА и ПАТРИОТСКА ОБАВЕЗА, која се ОВДЕ и САД, СРБИЈИ, пред очима целог света испуњава.
    Једно је сасвим сигурно : Будућност припада НАУЦИ, која је мотор све општег развоја, друштва-заједнице и појединаца.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s