Бранимир Марковић ПатриЈотска ФЕНОМЕНОЛОГИЈА, МАТЕМАТИКА И АНАЛИТИКА

– Само два месеца откако су ушли у ЕУ, Хрвати су показали право лице.

Ништа ново и ништа што одудара од уобичајеног давно уобличеног мнења

И опет дођосмо до филозофског питања ко су Хрвати? 

. Људи са искуством препознавања правих Срба лако препознају и праве Хрвате. Неправи су ионако статистичка грешка . Од око 80% становништва 

Image

„Kad se je sijedi Noe bio napio i razotkrio golotinju, došao je i gledao u pijanoga i gologa oca – onda su došli drugi sinovi, Sem i Jafet i – pokrili golotinju. Pa kad se je Noe otrijeznio i doznao za ponašanje djece, rekao: Blagosloven bio Sem i Jafet – i da je proklet Kam!

Kamov za mene dakle znači program u imenu za literaturu.“

Ранко Полић Хамов

 

Доајен  већ пословично неуспешне борбе за права српских жртава у грађанском рату у Хрватској, Саво Штрбац,  који ће на том радном месту, резултатима упркос,  ускоро доживети пуну пензију, огласио се, ничим изазван недељама касније,  и поводом несретног за дом спремног Џоа:

Нико од јавних личности, глумаца, уметника, спортиста, ако се изузму Борис Дежуловић, Миљенко Јерговић и Зоран Чутура, није осудио то што се усташтво повампирило у најмлађој чланици Европске уније.

Осим министра образовања и спорта у Хрватској Жељка Јовановића, ни од политичара нико није оштро осудио Шимунићево усташтво

Све личи на деведесете. Не говоримо само то ми Срби, то пре свега тврде Немци. Иза целе хистерије против Срба стоје две најјаче групације у Хрватској. Прва је Католичка црква, а друга удружење бранитеља, које броји више од пола милиона људи. Они сад воде кампању против Срба и „левих“, а последњи референдум показао је да иза њих стоји скоро 70 одсто становништва. Зато политичари и јавне личности ћуте, јер нико неће да се замера већини – тврди Штрбац и на крају додаје:

Само два месеца откако су ушли у ЕУ, Хрвати су показали право лице.“

Ништа ново и ништа што одудара од уобичајеног давно уобличеног мнења. Проблем је само што готово ништа није ни фактички, ни математички тачно, па се може претпоставити какав закључак и какав план деловања се може донети из анализа са потпуно погрешним премисама.

Идемо редом. Факти:

–          Нико од јавних личности, глумаца, уметника, спортиста, ако се изузму Борис Дежуловић, Миљенко Јерговић и Зоран Чутура, није осудио то што се усташтво повампирило у најмлађој чланици Европске уније.“

Већ овлашним праћењем хрватских медија, широко доступних преко интернета и кабловске телевизије, јасно је да је такво поступање осудио много шири круг јавних личности од набројане тројке, да постоје левичарски настројени медији, случајно најтиражнији и најутицајнији,  који из броја у број објављују „негативно интониране“ коментаре и колумне (новине Јутарњи лист, Нови лист, и интернет портали Нет.хр и Данас .хр итд.). Чак је и РТС објавио да су медији уједињено бојкотовали десничарске организације иницијаторе реферндума о браку, заједно са властима, најављујући прилог „десничари уједнинили власт и новинаре“.

–          „Осим министра образовања и спорта у Хрватској Жељка Јовановића, ни од политичара нико није оштро осудио Шимунићево усташтво“

Ово је још маснија лаж, јер је ногометног  „домољуба“ и све касније и раније личности на „истом фону“ (борце против ћирилице, организаторе реферндума о браку, фудбалске навијаче…) „на пасја уста“ осудио  сав државни врх (председник, премијер, монистарка унутрашњих послова …), не само министар српског презимена и порекла.

– „Иза целе хистерије против Срба стоје две најјаче групације у Хрватској. Прва је Католичка црква, а друга удружење бранитеља, које броји више од пола милиона људи.“

„Најјаче групације“  су убедљиво изгубиле на изборима.

А сад мало математике:

–              „последњи референдум показао је да иза њих стоји скоро 70 одсто становништва.“

Ево колико је 70% становништва:

–          „Za unošenje definicije braka u Ustav glasovalo  je 65,87 posto glasača, dok je protiv bilo 33,51 posto glasača. Izlaznost je bila 37,90 posto. „[i]

Штрбчевих 70% становништва  је око 66% од око 38% изашлих, много мање од трећине становништва. Неизлазак на овакав референдум је такође став.

У „мањину“ Хрвата спадају најразвијенији градови (град и регион Анте Старчевића, Ивана Мажуранића и Ранка Полића Камова и град Ватрослава Јагића и Људевита Гаја) и региони, носиоци идентитета – једини са придевом „хрватски“ – Хрватско приморје и (изворна) банска Хрвастка – некадашњи генералитети Загреб и Вараждин, јер су против били: „Pula (63 posto protiv), Rijeka (59 posto) i Čakovec (58 posto) i Varaždin (56 posto). Čak je i u Zagrebu glasova „za“ bilo 54 posto. A odredba je odbijena u samo dvije županije: Istarskoj (57% protiv) i Primorsko-goranskoj (52% protiv).“[ii]

Занимљиво је да, слично јунацима култног романа Име руже, из овакве „фактографије“ аутор извлачи правилан закључак, пре свега о својо аналитици и „синтетици“:

„- Све личи на деведесете. Не говоримо само то ми Срби, то пре свега тврде Немци.“

– “ Само два месеца откако су ушли у ЕУ, Хрвати су показали право лице.“

И опет дођосмо до филозофског питања ко су Хрвати? Потомци Старчевића, Мажуранића,  Камова, Јагића или Људевита Гаја или потомци Пилипендиног суседа („Mjesto rekorder s najvećim postotkom glasova „za“ vjerojatno je Kijevo sa 97,2 posto, odnosno samo četiri glasa protiv (2,84 posto).? Потомци Пилипшенде (нпр. Негославци, мало мјесто из Вуковарско “сријемске” жупаније, –  75 против и 25 посто ЗА.) су глас(ов)али  исто ко Камови (имењака Хама брата Семова и Јафетова), што, према генетици, за разлику од историје која форсира Јафета, по свој прилици  јесмо.

Слично „једначење према сличности“ ставова, као између Негославаца, ВараждинЕца и Ријечана,  можемо извести и између срБенди и рваТНа. Људи са искуством препознавања правих Срба лако препознају и праве Хрвате. Неправи су ионако статистичка грешка . Од око 80% становништва (на основу резултата реферндума у Хрватској или избора у Србији свеједно). Колики је био омер племића (освајача, Јафетових потомака), носиоца идентитета и историје и себара (домицилног становништва, потомака Х(К)ама).

10 mišljenja na „Бранимир Марковић ПатриЈотска ФЕНОМЕНОЛОГИЈА, МАТЕМАТИКА И АНАЛИТИКА

 1. заборавих да напоменем да су највернији „сапутници“ „две најјаче групације“ бројали ц(иј)елих 10 тисућа људи који су сложно заједно викали усташе усташе или шта већ.. на дербију Динамо Хајдук .. колико дође на најмање посећену звездину утакмицу (против Борче нпр.)

  Sviđa mi se

 2. Било како било ово је почетак краја хрватске државе, само што они то још не схватају. Никад ниједна национална држава, која не уважава права других нација, није успела да се одржи на дуже …. Тако исказан ксенофобични набој, ма колики био, је одраз истинске фрустрације и страха, а то ни једном народу није донело ништа добро. Па хоћемо ли и ми да будемо исти?

  Sviđa mi se

 3. „“Нико од јавних личности, глумаца, уметника, спортиста, ако се изузму Борис Дежуловић, Миљенко Јерговић и Зоран Чутура, није осудио то што се усташтво повампирило у најмлађој чланици Европске уније.“

  Повампирио се жив човек. Свашта.

  Него, занимљива је та демократија која је до подне репрезентативна, а од подне не.

  Sviđa mi se

 4. pravi prijatelji, ne brinite, nikakve prijetnje neće me zaustaviti u razotkrivanju kriminala, korupcije, rigidnog desnog konzervatizma i veličanju ustaštva. Dapače, bit ću još glasniji i ustrajniji u borbi protiv univerzalnog zla, diskriminacije i stvaranja okruženja kulture mržnje!’.
  http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zbog-prijetnji-zeljku-jovanovicu-zavrsio-u-zatvoru-ministar-odgovorio-na-facebooku—313662.html

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s