ШТА ЈОШ ДА СЕ ЗГОДИ ДА СЕ СМЕНА МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ ДОГОДИ

против појединих припадника нишког одреда Жандармерије УКП је водио истрагу још 2011. године…нишком тужилаштву још пре седам месеци предат исцрпан извештај и докази довољни да се неколицини жандарма ставе лисице на руке. Акција хапшења планирана је за април ове године, али је стигао налог да се акција обустави

… жандарм Раичић био је уживалац дроге, због чега је имао проблема на послу. Такође му је замерано што ради као обезбеђење у кафићима који се повезују са члановима нишких криминалних група,
Командант Жандармерије Миленко Божовић каже за Курир да је Александар Раичић од 2009. године у нишком одреду јединице.
– Одмах по распоређивању уочено је његово неприлагођено понашање и ремећење радне дисциплине, због чега је дисциплински одговарао 2011. Због таквог понашања психолог га је стално надзирао три године – каже Божовић, и додаје да су имали сазнања да се приватно дружи с особама из криминогене средине.
Према његовим речима, након подношења извештаја Сектора унутрашње контроле уследиће утврђивање одговорности команданта нишког одреда Жандармерије.
из нишког одреда у команду Жандармерије у Београду 13. новембра стигла је белешка у којој се наводи да се сумња да је Раичић члан групе Зорана Ајковића и предлаже његова суспензија. Међутим, овај допис остао је у команди, одакле је тек прекјуче, након што је Раичић починио злочин, прослеђен Сектору унутрашње контроле.
Против Раичића је пред нишким Основним судом у току кривични поступак због непријављивања извршиоца кривичног дела. Он је оптужен да је прошле године помогао учесницима туче у кафићу „Дога“, где је радио као обезбеђење, да се сакрију од полиције.
СВИ ИНЦИДЕНТИ НИШКЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ

– Станко Стојановић (31) ухапшен је због сумње да је у октобру из аутомобила у покрету и под дејством алкохола пуцао на Нишлијку А. Д. (35) јер је споро возила.
– Милош С. (26) приведен је у јуну због сумње да је возио аутомобил са 1,46 промила алкохола у крви, а када га је полицијска патрола зауставила, претио им је.
– Под изговором да су на вежби, 30 припадника Жандармерије су три дана на територији Гамзиградске бање, са девет џипова, ископавали земљиште на приватним имањима у потрази за златом.
– Медији су писали како су жандарми на југу Србије били ангажовани као обезбеђење локала иако су фиктивно у исто време били на службеној дужности. Они су за 50 евра по вечери обезбеђивали ресторане, дискотеке и друге објекте.
– Медији су такође писали да се Братислав Дикић, смењени командант Жандармерије, његов брат Драган и поједини припадници јединице сумњиче за рекетирање, уцењивање, прислушкивање и планирање ликвидација у Нишу и на југу Србије.
против појединих припадника нишког одреда Жандармерије УКП је водио истрагу још 2011. године у акцији „Систем“. Међутим, и поред извештаја предатих надлежним службама, из још непознатих разлога није се стигло даље од обраде.
– О жандарм-мафији у Нишу већ годину дана истрагу води и Сектор унутрашње контроле, који је надлежном нишком тужилаштву још пре седам месеци предао исцрпан извештај, али и доказе довољне да се неколицини жандарма ставе лисице на руке. Акција хапшења планирана је за април ове године, али је поново из необјашњивих разлога стигао налог да се акција обустави до даљег.
http://www.kurir-info.rs/

Advertisements

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s