БрМђање: ВИЛОЗОФИЈА КРСТИЋ-РАДУЛОВИЋИЗМА ИЛИ – КАД ТИ СЕ КАКИ А ТИ КАКИ

Економисти, министри финансија и банкестерски експерти не престају да ме задивљују својим надасве оригиналним решењима.
Кад нестане пара у државној каси – они дигну порезе и намете.
Кад понестане пара за сервисирање комуналних делатности – подигну цене.
Кад понестане пара за плате запосленима у „јавном сектору“ или за издржавање институција „друштвеног стандарда“ (болница, школа, вртића, музеја, галерија …) они смање плате, отпусте запослене или укину финансирање „непотребних“ трошаџија. Или поклоне, предају на управљање „приватницима“ јавне ресурсе – водовод нпр., да се не бакћу више с тијем.
Који би се смртник тога сетио? Нису џабе студирали на Харварду.
Планетарно се види иста школа. Пе Де Вее су давно подигле све државе сиромашног становништва.
Ево јуче и грчка браћа подигли порезе на некретнине осам пута , јер фали новца у каси. Наши су пацери – већ су подигли прошле године, али само, колко оно беше – три пута? И (Грци), последњи на Медитерану, увели таксу за пловидбу чамцима – ни близу ко одавно Хрвати, (наследници неретљанских гусара Паганије, чувених бораца против католичке цркве и пљачкаша ходочасника на путу за свету земљу ), додуше, али довољно да не буду више последња оаза слободне пловидбе убогих наутичара – једриличара (не оних са црногорског приморја у руским и ДПСовским моторним мегајахтама).
На први поглед за ово не треба Харвард.
Е то мало морген.
Мојој деци сам још од њихових постпеленских дана, кад би ми рекли „тата каки ми се“ одговарао „кад ти се каки – каки, кад ти се пишки а ти пишки.“
Ову филозофију сам, марљивом самопрегорном разрадом, довео до савршенства. Кад би рекли „тата гладан сам“ ја бих спремно издекламовао „кад си гладан једи, кад си жедан пиј“. (признајем да ташто очекујем да ме се деца и будућа покољења и после моје смрти сећају као великог мудраца, цитирајући ове изреке, које би касније ушле у колективно памећење човечанства)
И мени се на први поглед учинило да су моја и Харвардовске вилозофије исте. Као и вама. ЕЕЕ зато смо ми 99% бораније, а они, 1% елита.
Не цене се људи по речима него по делима и њиховим последицама.
Резултат моје вилозофије био је економски погубан. Деца су навикла да редовно једу, максимализујући ми непотребне трошкове за њихову исхрану. Редовна столица је томе додатно доприносила, континуирано ослобађајући места за све нову и нову храну.
Здраве бешика и бубрези допринели су додатно њиховом расту и развоју. Да не помињем пораст секундарних трошкова за тоалет папир, одржавање санитарија и хигијене, а богами и периодичне замене даске за шољу. И тако даље, да не дуљим, трошкови су експоненцијално расли – школовање, па потпуно бескорисне делатности као што су спортови и музика који су ми одузимали и време и новац.
Замислите кад би се моја логика применила на националном нивоу, или , не дај Боже планетарно.
Заборавио сам да на практичну примену мојих мудрости треба применити стару римску мудрост „што је дозвољено Јупитеру (тј. мени) није волу (тј. деци)“.
На дрску констатацију „тата каки ми се“ требао сам превентивно да одговрим „ћути сине и трпи, и гледај како тата каки“. Ништа од описаног у петом пасусу отпозади, не би се десило. Као што се на националном и планетарном нивоу неће десити. Јер Крстић и Радуловић хране свога коња (http://branali.blogspot.com/2012/09/blog-post.html) .
PS уживајте у рачуници супруге мог економског гуруа, равија међу храниоцима коња по циганском рецепту,  од 57. минута јемисије, па надаље пар минута. С нагласком на „С ОВАКВИМ ЗАКОНОМ О ЗАПОШЉАВАЊУ НИШТА НЕЋЕМО ПОСТИЋИ“

Advertisements

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s