Бранимир Марковић АСОЦИЈАЦИЈА БАНКСТЕРСКИХ ПАРТИОКРАТСКИХ И ТАЈКУНСКИХ СИНДИКАТА

Ко не гледа Вести у 17 РТВ, јако греши. То је једина информативна емисија у радиодифузној сфери Мезије. Свашта се тамо може видети и чути.
А прави бисер је емисија Један на један. Даница Вучинић, осим што, избором саговорника, демонстрира свакодневно да је потпуно излишно да стави капу ЛДП-а док води емисију, има и редак таленат да непогрешиво, као мува, пронађе говно. И представи вам чега све има у чудесној земљи Србији. Зато је најбоља новинарка у нас. Једино у њеној емисији, углавном на апсурдан начин, сазнате нешто ново.
И јуче је изабрала саговорницу по свим правилима (ЛД)Пе еСа. Узориту чланицу речене странке ем посланицу у републичком парламенту, беспрекорног понављача ултанеолибералних мантри и , уз то, карактеристично одбојног понашања и карактеристично Колунџијски ботоксиране физиономије(http://www.asns.rs/kancelarija-za-komunikaciju-sa-graanima.html). Као да странка независне Вучинићке настоји да превазиђе и ДС у растеривању потенцијалног чланства (што би реко млађани Мићуновић „ко да их је неко послао да растуре странку“).

Но, ово све не би било достојно текста у Преврату, да није и „квалитет више“. Дотична Ранка Савић је истовремено председница, паз сад назива: Асоцијације слободних и независних синдиката .
Тема је нови скандалозни закон о раду.
Уочљива је разлика између најбоље и најгоре новинарке „земље сељака“. Најгора је на исту тему дан раније позвала, узмите чашу воде и шећер: Кркобабића средњег, за ову проблематику (коју иначе покривају три министарства која су дала три потпуно различита и неусаглашена текста закона) најненадлежнију министарку – енергетике, популарну Старословенку малу, ииииииии, лееееедис енд џентлмеееееен sugar Миодрага Костића.
На једном месту оличење непотизма и партиократског запошљавања (директор најмоћнијег јавног предузећа на основу партијског плена након избора), оличење лобисте „глобалних“ играча и заговорника даљег неолибералног отимања јавног власништва нације званог „приватно-јавна партнерства“ и оличење пљачкашке приватизације, непримењивања закона и нефункционисања пореског система. За разлику од најбоље новинарке, најгора је све време три пута дуже емисије само трепћала, док је најбоља постављала питања и то добра. Ваше право да знате све.
А ево како је синдикална лидерка изнервирала чак и своју партијску са – боркињу.
– 35 000 људи ће бити отпуштено а ви за то имате разумевања?, упитала је средином емисије видно изнервирана
– Немамо избора!… ми нећемо бити кочница која спречава реформе!!!“
Претходно је емисија ишла логичним током. Ништа нормалније него на ову тему позвати лидерку СЛОБОДНОГ И НЕЗАВИСНОГ синидиката. Која је одмах разрешила евентуалне недоумице гледалаца типа, зар није нормалније да се позову лидери два највећа синидиката који су управо демонстративно напустили сесије у радној групи и свечано и бесно обећавају велике протесте и повратак у младост петокотобарских и деветомартовских демонстраната.
Одмах је оплела по дотичнима истим „аргументима“ као у емисији чији линк прилажем[1] http://www.asns.rs/arhivavesti/745–gostovanje-ranke-savi-predsednika-asns-i-narodnog-poslanika-na-tv-sky-22112013.html, да не бих препричавао. У тој емисији можете, између осталог, чути и „принципијелну“ критику упућену председнику синдиката Слога, иначе њиховог дотадашњег партнера у „укрупњавању“ (без највећих синидката) синдикалне борбе, „једног од потписника српског синдикалног фронта“, што се „без знања било кога од нас“ састао са председником ДС Ђиласом. То рече посланица ЛДП-а у скупштини Србије . Последица овог је да њен синдикат неће више да учествује ни „у томе“ ни „с њима“. Тако пуче још један „српски синдикални фронт“.

„Не желимо да увлачимо људе у неку причу која у старту није започела на добрим основама“.
Након што је успешно минирала ово удруживање, „оплела“ је по два највећа синдиката и са неолибералним мантрама толико, да је изнервирала чак и узориту Вучинићку, а камоли гледаоце:
„Да ли је проблем за синидикат кад им члан има 20 000 плату?“ Вучинићка јамачно није погледала емисју чији линк прилажем, јер је у њој  хероина борбе за радничка права дословце рекла: „не маримо за то што су нам лични интереси смањени ЈЕР ИМАМО ЈЕДАН ИНТЕРЕС ЈЕДНЕ ДРЖАВЕ, једних радника, државе у којо живимо и расту наша деца.“
У интересу (једне)државе (једног народа, једног вође) оплела је и по Бироу за запошљавање, посредно хвалећи предлог из закона о формирању приватних Агенција за запошљавање које би „изнајмљивале на лизинг“ раднике појединим фирмама уз масну провизију сваког месеца, науштрб зараде радника. У преводу, уз благослов оваковог „синидиката“ послодавац није више фирма него Агенција, компаније немају више никакве обавезе према радницима, могу да их отпусте кад хоће, категорија чак ни ороченог а камоли сталног запослења више не постоји.
Пред крај емисије се учинило да се нешто занела, па да се чак залаже за праведну ставр, кад је указала да се – „75 милиона издваја за НВО а само 29 милиона за инспекције рада.“
Међутим, брзо је разјаснила да је не жуљају радничка права и брига за услове рада него жеља “ … да се уведе ред у сиву економију!?“. Утеривање пореза је традиционална синдикална делатност. Ваља предупредити могућност да се десетине хиљада новоотпуштених „снађу“ као у доба санкција.
Укратко, имали смо живописну демонстрацију „оног“ поретка, како би нееуфемистички требало да зовемо неолиберализам. Заснованог на „хиљаду пута поновљеним лажима“, пристајању на очигледне глупости, обесмиљшљавању постојећих институција и масовној пасивизацији грађана. Све да би крупни капитал, партиократе и банке несметано „радили свој посао“. Демоцид је неупоредиво ефектнији метод од геноцида. Мањи су трошкови (нема трошкова исхране и превоза до концентрационих логора и за војску и полицију), а веће уштеде на социјалним издацима „максимизирањем“ прераних смрти због лоше исхране, стреса и одсуства здравствене неге и заштите.

Advertisements

2 mišljenja na „Бранимир Марковић АСОЦИЈАЦИЈА БАНКСТЕРСКИХ ПАРТИОКРАТСКИХ И ТАЈКУНСКИХ СИНДИКАТА

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s