Брањење неодбрањивог или Српски патријарх, Косовски завет и „Видовдан“

ако су пре шест векова разлози били да би “било спасено христоименито стадо од вукова, који су га клали” (Константин Философ), онда данас нема двојбе да мора остати записано да је СПЦ, кроз уста првог међу једнакима, У МИРУ, послала христоименито стадо у загрљај вуковима да га кољу; књегиња Милица и св. патријарх Спиридон спасавали су животе и жртвовали и своје најближе, а господар Вучић и патријарх Иринеј спасавају голу власт и тзв. Бриселски споразум, све зарад химере зване ЕУ.

Стање ствари

Поводом текста Милована Балабана „Патријарх о изборима – континуитет или дисконтинуитет става Цркве„,“Видовдан“, 21.10.2013.

kim-240РЕЗИМЕ ЗА ОНЕ КОЈИ НЕМАЈУ СНАГЕ ДА ЧИТАЈУ СВЕ (И ГЛЕДАЈУ ФУСНОТЕ): Уредник сајта „Видовдан“ Милован Балабан (даље: М. Б.) у свом тексту покушава да оправда позив патријарха Иринеја Србима са Косова и Метохије да изађу на изборе које организује Приштина. М. Б. наводи да није „смисао Цркве да ‘ревносно инсистира’ на саветима које је властима дала у одређеном друштвено-политичком (подвукао А. Л.) тренутку(цитати из текста М. Б. и надаље масним словима) већ да „у новонасталим околностима тражи начин прилагођавања датој реалности, ма како она била неповољна„. У том смислу, М. Б. сматра (ако сам добро разумео шта је изволео написати) да негативан став Синода СПЦ о Бриселском споразуму и позитиван став патријарха Иринеја о изласку косовско-метохијских Срба (боље речено: мученика) на изборе у организацији Приштине (боље речено:…

View original post 3.307 more words

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s