Милан Миленковић: Свети Етихадије спасава режим

Сетио сам се оних послератних прича о руским кравама које дају 50 литара млека и имају реп, у коме има десет кила меса и који, кад се одсече, поново нарасте

novak

Ко ништа није знао о авионима, ових дана ће научити.
За оне који не гледају телевизију и не читају новине, СНС ће организовати кампању „од врата до врата“, да се сваком грађанину објасни домет и смисао посла века са Етихадом, као и распон крила и зазор пропелера на турбини новог Ербаса, од милоште названог Ђоковићевим именом. Оно, међу Србима увек има скептика, који приговарају да да, ако је власт хтела да нам утуви у главу Етихад, није морала да затамњује уговор са Емиратима, ал ајд` сад, увек има цепидлака.
Елем, читав српски народ улази у нову епоху, епоху учења космо-аеронаутике. Ко не научи са РТС-а, имаће организовану допунску наставу у општинским одборима СНС-а. Полагање је у јануару, поправни у априлу. Ко не положи, неће смети да се вози Етихадом.
На економском факултету се отвара катедра за авио-економику, на којој ће, као ванредни професор, предавати и познати српски економски стручњак Томислав Николић.
САНУ отвара два нова одељења, једно за дизајн авиона, друго за уређење енетријера, где ће Драгица Николић моћи да искорачи из поља моде и пејзажне архитектуре и заблиста у пуном сјају.
Свети Синод ће донети одлуку да се на литургијама, уз имена светаца, помиње и св. Етихадије. Можда се уведе у календар као крсна слава СНС-а. Освештање авиона се подразумева, И, да се не лажемо – заслужено.

Ако постоји убедљив доказ да смо изашли из епохе крађе, преваре, медијских манипулација и лагарија сваке врсте, онда је то овај посао столећа са браћом Арапима. Оно, додуше, до краја столећа и нема много, само 87 година, па је шанса да се уради нешто веће и боље од овога, занемарљива. Тим пре што се људи попут ППВ-а рађају само једном у веку.
Последњи такав лумен је био Драгиша Цветковић, са најбољим послом двадесетог столећа, односно стварањем Бановине Хрватске. Слушао сам, јутрос, на пијаци, надахнутог члана СНС-а, који је објашњавао сељацима да ће Етихад, већ у првој години, зарадити око 750 милиона евра и то само једним авионом, док Луфтаханза, са читавом флотом, приходује једва око 900 милиона годишње. Сетио сам се оних послератних прича о руским кравама које дају 50 литара млека и имају реп, у коме има десет кила меса и који, кад се одсече, поново нарасте. Понесен еланом друга члана, који се, иначе, нада да ће му Вучко запослити ћерку као стјуардесу, домаштао сам како наш друг шеик купује и Луфтханзу, уједињује је са Етихадом и да се нова компанија зове ЛуфтхаМза, а директор јој се зове Аца Абу Даби. За сад имамо само један авион, који носи Новаково име. Кад будемо осми пут до ногу потукли криминал и корупцију, набавићемо и други. Мој је предлог да се та друга летелица назове „Давид Коперфилд“, у част посла столећа.

А да је авион леп, леп је. Ни Филип Вишњић га не би опевао тако лепо као РТС. Штета што нису живи Реј Чарлс и Стиви Вондер, да виде ово чудо од лепоте. Ко ово није видео, као да није ни живео.
Стерија би написао, да у наше време живи, наставак „Лаже и паралаже“, а Домановић и Нушић не би од писаћег стола устајали. Мада, слутим да би им сатире биле затамњене, као уговор са Етихадом.
Већ су се појавиле и гусларске песме о овом послу столећа. Независни медији већ објављују песме „Потпредседник Аца и ага од Абу Дабија“ и „Абу Даби, соколово гнијездо“ , док се спрема и римејк Горског вијенца, под називом „Пустињско гнијездо„. Басара пише нови роман, „Фама о авијатичарима„, а Министарство спољних послова издаје посебну монографију о братским и добросуседским односима са Емиратима.
Што јес, јес: Српски народ и заслужује да има националну ваздухопловну компанију , кад већ нема ратну авијацију. Наш човек заслужује да, док чека накнаду са бироа, или социјалну помоћ, мало пропутује светом, користећи услуге Етихада. Не би било лоше да се нареди и хитан, интервентан увоз јужног воћа, да наш народ освежи уста магом, папајом и артичоком, док чека касно поподне, да купи бајат хлеб у пола цене. И да се то воће довезе „Новаком Ђоковићем“.

Надам се да ће РТС, заједно са осталим слободним медијима у Србији, у сваком Дневнику, а посебно у специјалним емисијама, пратити сваки лет „Новака“, до краја експлоатације. Шта је Косово, према Етихаду? Између Абу Дабија и шуби-дубија, изабрали смо оба.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s