Милан Миленковић: С Теразија глас се чује, то нам Први поручује!

klawawe

Нови српски Тесла, по занимањеу геније, који се крије иза скромног имена Лазар Крстић, наумио је да уведе солидарни порез, односно да окрајцује функционере и богаташе за неку цркавицу.

Сума је скромна, око пола милиона евра, али је популистички ефекат голем. Барем Лаза то тако види у својој генијалној, ретком брадицом обраслој глави. Али, и над генијем има геније: Први над првима, командант над свим осталим потпредседницима Владе, каже да је скептичан према солидарном порезу. Добро је да таквог човека, у општој хистерији довођења странаца у Владу, нисмо, у брзини, заменили неким расходованим европејцем.
Истина, Лаза је, и до сада, показивао црту генијалности, посебно онда када је подигао порезе и најавио преговоре са ММФ-ом око нових задуживања. Динкић, који није геније ни у назнакама, тога се никад не би сетио. За то маштовито и сасвим ново решење у нашој економији, потребан је геније формата Лазе Камиказе.

Е, сад, могуће су следеће логичке импликација: 1. Лаза, заправо, уопште није геније, чим га онако цвели и резили ППВ. 2. Лаза је геније у себи, не да да се то примети у ономе што ради. 3. Лаза је геније, али је ППВ већи геније. 4. ППВ је зрео да на себе, поред свега што већ ради, прихвати и терет министарства финансија, у које се разуме ко Марица у Криву Паланку.
Закључак: Шта ће нам Влада, кад већ имамо ППВ-а?
Предлажем да ППВ преузме сва министарства, укључујући и она без портфеља и да удвостручи број конференција за медије. Наш човек, онај, кога од милоште зовемо „народ“ (или „стока“, зависно колико сте далеко од нових избора), гледао би ППВ-а на ТВ-у сваких петнаест минута, а њега нема по пола сата!
Недавно сам чак чуо предлог да САНУ отвори посебно одељење, које би се бавило искључиво истраживањем великих мисли ППВ-а и изда зборник од називом „Даља разрада неких питања“, са посебним додатком: „Како сам вратио каладондт у тубу“.

Ово, са Лазом и ППВ-ом подсећа на онај виц, кад тип, испред кафане, препада Драгана Николића и каже му: „Драгане, да ли бисте могли да уђете само на секунд у кафану, ту сам с девојком, да ми само махнете руком и кажете “Здраво, Перо“! Хтео бих да импресионирам девојку познанством с вама“. Драган каже: „Како да не, само уђите, сад ћу ја“. Пера уђе, седне поред девојке и утом улази Драган. Насмеје се и махне руком: „Здраво, Перице“! А Пера га погледа мрко и каже: „ Ма ко ти шмиргла уши“.
Тако је и ППВ замолио генија Лазу да дође, да би нам показао како он познаје све, ама баш све геније на свету и, кад је Лаза процвркутао, добио је исти одговор као и Драган.

Не би ППВ био то што јесте, да није паметнији од Лазе. Ако неко и посумња, а увек има таквих, нека Скупштина гласа о томе ко је паметнији, па да видимо колико Лаза има посланика!
Нека Скупштина резолуцијом затражи да ППВ буде кооптиран у МЕНСУ без тестирања. Па, МЕНСА ако хоће, хоће, ако неће-наша је дужност била да затражимо.
Само чекам кад ће ППВ да оплете по Саши Радуловићу и осталим генијима, који су заменили чланове најбоље владе коју је Србија икад имала. У ствари, можда је некад и имала, али о томе не постоје писани подаци, јер историју пишемо тек од 10-ог века. Сад имамо још бољу владу, бољу од најбоље. Ми немамо хлеб, немамо посао, немамо путеве, здравство се распало, судство и тужилаштво су за класу испод стандарда раног Средњег века, али што имамо владу – то нико нема.

Сад, кад смо истребили корупцију тако темељно, да се и Елиот Нес од зависти у гробу врти на 3000 обртаја, можемо да се бацимо на економију! У том смислу, на челу борбе за српску привреду и економију ће бити-гле чуда – иста особа која је добила борбу против корупције и криминала. Истина, борба против џепароша и кокошара још није окончана до краја, али то ће нижи органи власти, не мора ППВ баш све сам.
Ако победи у овој рововској економској, као што је победио криминал и корупцију, ускоро нећемо јести само оно што у цугу може да прелети Србију.

4 mišljenja na „Милан Миленковић: С Теразија глас се чује, то нам Први поручује!

  1. Ха, ха, ха, браво за Милана, оштра сатира му одлично иде, а видим да га ППВ (тј. опчињеност народа њиме) посебно инспирише.

    Sviđa mi se

  2. Е, Милане… : ) ППВ је у МЕСНА одаавно… 🙂 озбиљно, изистински 🙂 чак је и сами ППВ о том чланству причао пре неколико година на ТВ у некој емисији о МЕНСА, причао како је био на тим њи`овим испитивањима и прошао мекано 🙂 : )))

    Sviđa mi se

  3. ППВ, довођа странке против које се борим пола живота, отвара фабрику чипова и хвали се нашом стручношћу. Борис Тадић, вођа странке чији сам некада био симпатизер, је добио изборе говорећи како ће све фабрике да пресели из Румуније јер је наша радна снага јефтинија.. Само тешки намћори не примећују напредак.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s