Милан Миленковић: Обећање, лудом прајдовање

savo

Тешко је пратити српске медије, а сузом не заливати одурна чоколадирања стварности, које они изводе. Шачица педера се, каже медијска бајка, самоиницијативно и спонтано окупила после протеста хулигана (!?) и поносно одлепршала од Владе Србије, до Скупштине исте. Оно, додуше, где би педери ишли, него испред Владе и Скупштине, једино ту и имају покровитеље.

Но, брине ме мало ова спонтаност, коју је већина прогутала ко свиња масну крпу.
Како су педери спонтано знали да је ситуација безбедна? Како су се полицајци спонтано нашли на лицу места, у пуној опреми? Како то да их, пошто тај скуп није био пријављен, полиција није разбила? И питање свих питања: Познато је да педери, скупа са својим симпатизерима, нису нарочито храбри, те их је полиција, после претходног прајда, развозила кући, да их неко не ишутира у полни орган, односно дупе. Јуче су се спонтано скупили и спонтано разишли. Откуд тај ничим изазван прираст храбрости? Да их нису опет, онако, спонтано, развезли кућама?

У позадини се одвија једна веома опасна прича, која свима промиче: Свако ко није на европској линији заштите свакојаких права, увелико се по медијима назива хулиганом. Реч „хулиган“, неосетно и испод површине, већ задобија значење речи „неистомишљеник“, само што је хулигана лакше и згодније пребити. Сасвим сам сигуран да и ова терминологија није случајна и да је диктирана из центара моћи, те да за задатак има да, пред јавношћу, која ће се пре или касније навићи на термин „хулигани“, оправда већ планирану употребу силе у будућности.
Хулиган ће, од сад бити чак и онај ко тражи више хлеба, или посао. Гледајте само. Ко прати моје емисије, зна да сам читаве ове недеље трубио да ће парада бити отказана. Не зато што сам имао неке информације, него што врло добро капирам склоп мишљења данашњих властодржаца.
Имали су избор да испале Европу и добију пацке (а с пацкама и добар изговор пред народом, кад се саплету на европском путу: Народе, сами сте криви, нисте хтели прајд), или да уђу у крвопролиће и додатно иритирају народ, ризикујући да се отвори серија протеста против свега и свачега, односно да се бунт прелије и у социјално-економску сферу. Одлучили су се да смање штету, односно да избегну фрку. С друге стране, а то ће се у будућности и показати, они у ЕУ и не журе; оваква, баш оваква Србија, извор је свих њихових добара. Што је Србија даље од ЕУ, нашим политичарима је боље.

Посебно ми је тужна била изјава патријарха, који је благо прекорео параду, измештајући суштину борбе против ове пошасти у сферу наталитета. Неће бити да се овде ради само о наталитету, друге су ствари у игри. Оно, злобници причају да је и патријарх, у своје време, дао допринос наталитету, па је могуће да се присетио млађаних дана својих. Али, ако се ико налупетао ових дана, то је Невена Петрушић, повереник за заштиту равнопртавности. У истом интервјуу, каже овај лумен српске политичке мисли прво: „Мислим да велика већина грађана нема ништа против да се једна таква манифестација одржи и да разумеју да Парада није ту да се промовише одређени стил живота него да се јасно стави до знања са каквим се облицима дискриминације и проблемима у свакодневном животу сусрећу особе које припадају ЛГБТ популацији и у том смислу је мини парада показала да је то управо тако“. Неколико редова касније, сусрећемо се са њеном новом мишљу, кроз перо новинара: „Петрушић је навела да то потврђује алармантна количина нетрпељивости према ЛГБТ популацији, посебно младих“. Прва мисао нас наводи да Петрушићка или нема појма где живи, или да је за плату спремна да лане ма шта, а друга је директно опозитна првој, што се само платом да објаснити. Ако нешто можете да објасните парама, не тражите други разлог.
Право је чудо колико се оваквих рузмарина накотило у јавним службама.

И, на крају, сасвим изван теме, мала поука за аналитичаре-аматере: Разумевање политике се огледа у моћи предвиђања догађаја. Ко не предвиђа како треба, није разумео и ту никакве вербалне параде не помажу.

32 mišljenja na „Милан Миленковић: Обећање, лудом прајдовање

 1. Само једна замерка, а то је ово: “С друге стране, а то ће се у будућности и показати, они у ЕУ и не журе; оваква, баш оваква Србија, извор је свих њихових добара. Што је Србија даље од ЕУ, нашим политичарима је боље.“

  Журили не журили сумњам, мислим оправдано, да ЕУ уопште хоће Србију, бар у оваквим границама, још није довољно мала. Друго, отказивање није због жеље наше политичке квазилелите да уђе или не уђе у ЕУ, већ је тактички потез који си пре тога лепо објаснио – зашто ризиковати да се нешто у потенцијалу прелије у шире незадовољство и ко зна шта све ту може да испадне када се око Косова све лепо завршава. Видимо да се и Војводина начиње пробним балонима оног словеначког нацисте, па зашто цимати кавез када је Србима више стало до гузичара него до државе. Да будем потпуно јасан, не багателишем значај протеста против педербала (ствари морају да се раде паралено), али где су ти навијачи били ( а јуче су се лепо организовали и “цигани“ и гробари) када се дешавао Бриселски споразум и остала непочинства око Косова.

  И на крају, та реченица да што је Србија даље од ЕУ нашим политичарима је боље имплицира да оног тренутка када Србија уђе у ЕУ онда ће бити уређена држава, па наша олош-елита неће моћи да се вајди. То не стоји имајући у виду пример Румуније, Бугарске, па и Хрватске.

  Sviđa mi se

  • Дејо, ја сам последњи човек који се весели ЕУ и надам се да ће црћи што пре. Друго ме брине: да нас, из неких антируских мотива, не приме на брзину, ко Бугарску и Румунију.

   Sviđa mi se

   • Да, то је и више него могуће. Румунија и Бугарска су биле далеко од стандарда за примање, али политичком одлуком су уврштене у ЕУтопију, али за наше политичаре то ништа не значи, јер коруптивни су данас, коруптивни ће бити и сутра. Сама ЕУ, начин бирања посланика, председника, Комисије је антидемократски, а парламент и његова тела су огрезли у корупцији. Било је о томе чланака на нету ихаха. Хоћу да кажем, чиме нисам открио топлу воду, да “све је исто само њега нема“ илити ништа се неће променити осим што ћемо добити нове “ђинђуве и шарену одећу“. Ето. 🙂

    Sviđa mi se

   • Briga je više nego opravdana i delim je sa vama.Priča o huliganima promiče onima koji treba o tome da pišu,ali meni je nešto slabo promakla.Kada se malo osvrnem,na svoje stavove,pa i ja mu dodjem nekakav neistomišljenik,prosto jedna baba-huliganka.Običan svet,u koji spadam(pardoniram-još nisu svi huligani tek po neki,ali smeši im se „svetla budućnost“),kad hoće da zna,ne naseda na masne krpe.Jok.Koristim priliku:Dobar ovaj Prevrat,pored iscrtane stvarnosti,ima tu i prekognicije.

    Sviđa mi se

 2. „Ја сам последњи човек који се весели ЕУ и надам се да ће црћи што пре.“

  Ала ћемо да уживамо у том цркавању. Ми – Цигани, Шиптари, и Срби – уживаћемо делећи своју подршку Европином распаду на равне части.

  Sviđa mi se

 3. Да ли је текст накнадно мењан од првог објављивања?
  Ако се добро сећам, аутор се у једном (на самом почетку мислим) делу хвалио да је предвидео забрану параде а сада тог дела нема, или сам нешто помешао?
  Тако и ова опаска на крају:

  И, на крају, сасвим изван теме, мала поука за аналитичаре-аматере: Разумевање политике се огледа у моћи предвиђања догађаја. Ко не предвиђа како треба, није разумео и ту никакве вербалне параде не помажу.

  има више смисла.

  Sviđa mi se

  • Изгледа да си прескочио: “ Гледајте само. Ко прати моје емисије, зна да сам читаве ове недеље трубио да ће парада бити отказана. “ 🙂

   Sviđa mi se

  • Упс! Извињавам се 🙂

   Елем, зашто сам се ухватио за то?

   8. септембра (дакле пре неких 20 дана) се овде појавио текст истог аутора „Прајд, или скандал у улици Људевита Геја“ у том тексту стоји између осталог:

   „Сваке јесени, господари наших живота нас пробају да ли смо још живи и да ли смо сломљени. Њихове марионете, које ми, од милоште, зовемо носиоцима власти у Србији, притискају све јаче и гоје све више полиције, мање због параде, више због себе. Ове године ће нас сломити, бар ја тако мислим. Навијачи ће од полиције добити налог да не излазе на улицу, десничарски покрети ће бити пасивизовани а, ако треба, и пребијени ко мачке. Дачић не сме себи да дозволи да овог пута забрани прајд, јер је његова ситуација слабија него ономад, а Вучић ће и медијски, и логистички, озбиљно гурати ову причу.“

   па мало касније:

   „Моје је мишљење, дакле, да ће параде ове године бити, да ће бити веома агресивно обезбеђивана и да ће њен главни промотер бити ППВ, односно први потпредседник Владе.“

   Е сад, све то није страшно, живи смо људи понекад нам се деси да оманемо у проценама а понекад се деси да се испостави да су нам процене биле тачне. Такође, могуће је да нам сам проток времена да мало бољи увид и да нам се у међувремену ствари искристализују у глави. У том смислу, 8. септембар и рецимо 23. септембар (претходни понедељак) могу бити сасвин различити.

   Међутим, у том контексту последње две реченице овог текста, цитираћу их поново:

   „И, на крају, сасвим изван теме, мала поука за аналитичаре-аматере: Разумевање политике се огледа у моћи предвиђања догађаја. Ко не предвиђа како треба, није разумео и ту никакве вербалне параде не помажу.“

   делују помало неукусно.
   Да не кажем да делују као нептребно курчење, и то, курчење беж икаквог основа.

   Sviđa mi se

   • Врапче, мој одговор са цитатом је имао циљ само да покаже како текст није накнадно мењан; о конзистентности ауторових уверења и дару за прекогниције – то ћете већ вас двојица 🙂

    Sviđa mi se

 4. „Хулиган ће, од сад бити чак и онај ко тражи више хлеба, или посао.“
  Спиновањима су Срби приморани да се опредељујеу између две врсте идиотизма – нацизма- СА одреда (милитантни ЛБТџисти) и СС одреда. (хулигана, лажни навијачи на платном списку државе).. .ДОбисмо спинера и на рођеноом блигу: „Хулиган ће, од сад бити чак и онај ко тражи више хлеба, или посао“..
  НЕ ДРАГИ ПРЕВРАТНИЦИ ХУЛИГАНИ ЈЕСУ ХУЛИГАНИ!! и то најгоре врсте – СА !лАЈСЕНС ТУ КИЛ“ оД ДРЖАВЕ… „онај ко тражи више хлеба, или посао“..је истог дана У импозантном Броју од бар 15-ак хиљада!!! демонстрирао целим центром Београда пар сати због НОВОГ ЗАКОНА О РАДУ!!!
  ВИЂЕСТЕ ЛИ ИХ НА НАСЛОВНИ СТРАНАМА? У вестима на дневнику,сем онако ко за време Слобе о . марту? ВИДЕСТЕ ЛИ ИХ У ОВОМ ТексТУ НА ПРЕВРАТУ? Прочитасте ли предлог новог закона о раду?
  СТварно ми је мука колико народ пада на исти дебилизам периодично.. кад клемпави неписмени почну да тумаче српску тадицију и интересе, уместо да овце чувајју и децу праве..и кад почну да се ишчуђавају ко силеџије са Цетиња како их набеђују јадне и невине да су орагнизоваоли онај линч заблуделих жена од пре пар година..како их полиција јаддне прогања, због ситних прекршаја који су у постојећим законима – о Дискриминацији, Кривичних, навијуачима, антитероризму (масовна убистав – бацањње куселине на демнонстранте) итд. санкционисани са пар деценија минимално..а они јадни на слободи-..иако полиција „зна“ да су планирали терористички акт – па забрани протест жртава тог акта, а планерима ништа, сем термина на свинм телевизијама које синдикалисти не могу д адобију 20 година..е моји ГЛУУУУУПИИИИ СРббббЕНДЕ.. јоооој како сте глупи

  Sviđa mi se

  • „ВИДЕСТЕ ЛИ ИХ У ОВОМ ТексТУ НА ПРЕВРАТУ?“
   Па ко ти брани да напишеш текст?! То су твоји синдикалци, могао си све да их сликаш кроз прозор канцеларије, а богами – могао си да будеш и пред њима у јуришу. Не осећам се прозваним као аутор (што бих ја писао о онима који су имали хиљаде разлога да не дигну глас када сам ја добијао отказ?!) али као уредник прихватам пацку: Брме – напиши текст о Чанку и његовом синдикату, О Д М А Х!

   Sviđa mi se

 5. узгред – похвале аутору што је ископао изјаву Петрушићке у којој не лупета. Та жена стално лупета,,а ово: “ “Мислим да велика већина грађана нема ништа против да се једна таква манифестација одржи и да разумеју да Парада није ту да се промовише одређени стил живота него да се јасно стави до знања са каквим се облицима дискриминације и проблемима у свакодневном животу сусрећу особе које припадају ЛГБТ популацији и у том смислу је мини парада показала да је то управо тако”. је једина сувисла изјава дотичне за коју сам чуо..

  Sviđa mi se

  • Одлично, онда нека “велике“ странке то ставе у свој предизборни програм, а не да од тога беже к’о ђаво од крста, а када освоје гласове само о томе причају. Ако већина грађана то подржава, у шта дебело сумњам или Петрушићка има неку анкет-службу у глави, нека лепо то кандидују на изборима и провере вољу грађана према том питању. Нема од тога ништа, лакше је лагати и варати.

   Sviđa mi se

   • Тако је Дејане, нека ставе педерске захтеве у своје програме све странке које их подржавају.
    И доста виш тупљења о “хулиганима“.
    И ја сам онда хулиган и 95% Србије јер не одобравамо да нам се серу по глави и да нам којекакви педерски кретени мењају свест и обичаје.
    Ено у Блицу кажу да је потрошено 2 милиона евра на дневнице полицајцима и остале идиотизме око ове параде срама. Ако Блиц и лаже и ако је и пола потрошено много је, бојим се да није више.
    Док нам деца умиру јер нема пара да се оперишу и лече пара има да би се бранили кретени који су пуни пара и које финансирју стране службе и државе.
    Доста више, бре!

    Sviđa mi se

   • Моје мишљење је да је истина негде на средини.
    Већина људи не подржава ту параду, међутим сигуран сам и да огромној већини у тој већини не би пало на памет да иде да их бије и спречава у тој шетњи.

    А иначе, потпуно сам сагласан са Брмовом оценом:

    „Спиновањима су Срби приморани да се опредељујеу између две врсте идиотизма – нацизма- СА одреда (милитантни ЛБТџисти) и СС одреда. (хулигана, лажни навијачи на платном списку државе)…“

    Што се тиче ове приче око пара које се троше на полицијско обезбеђење, те паре се не би трошиле да сваке године неко не прети да ће да их умлати од батина, а уставом је свима па и „гејОвима“, загарантовано право на окупљање.
    Сад, неко може да каже да иста ова држава много озбиљније крши свој устав у вези Косова и Метохије и био би 100% у праву.
    Озбиљна држава би и озбиљно бранила свој суверенитет и била спремна да обезбеди својим грађанима уставом загарантована права. Али то би као што рекох била озбиљна држава а не овај провизоријум од државе у којем живимо.

    P.S.
    А сад једна анегдота, чисто да разгалим и релаксирам аудиторијум да не би запенио без потребе.
    У суботу ја са ћерком у продавници и кад смо дошли до оног дела са сухомеснатим он кренула да инсистира : „Тата оцу санину, ооооцууу санину…Оцу санину!“
    Ја се смејем и кажем : „Добро де, купићемо сланину…“, кад јавља се продавачица са друге стране пулта:
    „Тако је ћеро, и треба да једеш сланину, КО ЈЕДЕ СЛАНИНУ СИГУРНО НИЈЕ ГЕЈ!“ 🙂

    Sviđa mi se

   • Ај сада по хиљадити пут. Није поента у шетњи. Поента је да је то почетак велике приче око промене закона о браку, усвајања деце и уништавање традиционалне породице као такве. Ја не могу да верујем да неко ко прати дешавања, нон -стоп пада на исте форе око уставног права на окупљање и нечије жеље да неког пребије. То је екстеријер илити спин да се замаскира прави циљ. Па, побогу ЛГБТ активисти су сами писали о томе који су им крајњи циљеви, има на нету колико год хоћете. Ако неко жели да му сутра унуци своје родитеље, а твоју децу, ословљавају као родитељ1 и родитељ2 онда извол’те, ставите ту демагошку демократску причу у први ред и престаните да серете више о хулиганима, нацистима, фашистима, али сутра немо’ да буде она стара – после ј…., нема кајања.

    Sviđa mi se

 6. Povratni ping: Бранимир Марковић ПАРАДА ПРЕЗРЕНИХ | P R E V R A T

 7. „Ај сада по хиљадити пут. Није поента у шетњи. Поента је да је то почетак велике приче око промене закона о браку, усвајања деце и уништавање традиционалне породице као такве.“
  Ај сада по хиљадити пут. Није поента у захтевима које сваки протестант има право да изнесе и изрази, већ у начелу да је то право неповредиво.. Кад би применили кршење овог начела које ви заступате, вама првима, а поготово на Образу, не би смело да се допусти јавна иступања.Па пола вашег програма је противуставно! Слажемо се да је Устав кретенски.
  Какв је проблем ако нека будачла износи екстремна схватања? Проблем је ако скупштина усвоји такве ставове.. Па да ли ћеш онда да протестујеш против педера или против власти којој си ти дао легитимитет?

  Sviđa mi se

  • Управо тако.

   И још нешто, Дејане зар ти није јасно да је цела та фрка око параде типичан пример онога што Амери зову false flag operation?
   Оно што је мени чудно је не то што сте се првих година упецали на то, али ми стварно није јасно због чега се и даље пецате.
   Ама, пустите људе да прошетају и кажу шта мисле, колико се год не слагали са њима. Нити ће нам због тога сва деца постати педери и лезбејке, нити ће их унуци ословљавати са „родитељ1“ и „родитељ2“. Много више традиционалну породицу разбијају разне Фарме, а о томе колико су разне „навијачке“ групе које нам регрутују децу разорне за саму структуру друштва и тзв. „добре обичаје“ да и не говоримо.
   Али не, нама су педери главни непријатељ, њима ћемо мајку мајчину а са друге стране пристајемо (или се врло млако бунимо) на одрицање од суверенитета над једним делом територије, на одузимање сваког достојанства радном човеку, на то да нам младе жене и девојке понижавају потписима да неће остати трудне приликом скалпања радног односа, на свакодневно испирање мозга о безалтернативности нашег „европског пута“…
   Док ви браните неку тамо коту коју је сасвим бесмислено бранити, много озбиљнији непријатељ вам се завлачи иза леђа (што и јесте циљ false flag операције).
   И још нешто, сами педери и лезбејке нам уопште нису никакав непријатељ, то су исто Срби и Српкиње који могу бити исто тако корисни и уважавани чланови овог друштва. (Такви какви су, а већина њих то није бирала, не постаје се хомосексуалац тако једноставно својим пуким избором).

   И то су нечија деца, браћа, сестре, колеге, комшије… и већина њих исто тако није баш одушевљена овим активистима који се као боре за њихова права. Међутим, вашим слепим инсистирањем на њиховом скоро па непостојању, а на то се своди она флоскула о „4 зида“, их само терате од овог друштва чији би врло корисни и продуктивни чланови могли да буду.

   Sviđa mi se

   • Ти не верујеш у родитељ1 и родитељ2, ја верујем, јер има примера. Не знам на основу чега ти мислиш да се то неће десити у Србији. Двери нису криве што су, рецимо, навијачи више били заинтересовани за педербал од протеста против Бриселског споразума, али то је њихова срамота, не дверјанска. Рећи да Двери више интересује ово или оно није истина бар за неког ко прати њихове акције, али медијима је интересантније ово што је и навијачима. Мрак влада.

    Sviđa mi se

   • Пази Дејане, ја нисам рекао да не верујем у „родитељ1“ и „родитељ2“ причу, сам си рекао да има примера, знам за њих и слажемо се по том питању. Оно шта ја хоћу да кажем је да само одржавање те фамозне параде тешко да може да има пресудан утицај на трансформацију једног друштва у том смеру.
    Много других ствари треба да се деси да би се то тако окончало. (А узгред, нисам сигуран ни да је у западним земљама то баш окончано, напротив имам утисак да и они у последње време полако долазе памети после краткотрајног експеримента.)
    Једно друштво мора у многим другим и то озбиљнијим аспектима да подрије своје темеље да би дошло до тога. А подривање тих темеља нам се дешава сваки дан а да није у питању геј парада.

    Sviđa mi se

  • Ајд не зајебавај. Да је тако као што ти причаш не би пољопривредници били заустављени по ко зна који пут пред Панчевцем не дозвољавајући им да дођу до БГ-а. Али за то те заболи “паја“, али се сав узвртиш због педера, чак не ни због њих, већ зато што “мрачне снаге“ попут Двери и осталих, јелте, фашиста, не дају њихово уставно право на окупљање. Постоји и уставно право на јавни морал, па ако вам није гадно да гледате како се жвалаве насред улице, онда вам је морал висок у вражју матер.

   Sviđa mi se

 8. da zaključimo raspravu pozajmicom iz nspm-a
  dragorad
  Zabrana parade je samar drzavi, jer je priznala da ljudima ne mogu da garantuju bezbednost slobode okupljanja garantovane Ustavom.
  Super je sto su navijaci toliko jaki da mogu spreciti paradu, navijajte za njih.
  Radujte se snazi navijaca i kada budu prodavali drogu vasoj deci.
  Radujte se snazi navijaca i kada vas budu prebili bezbolkama u strajku i socijalnom protestu jer je vodjama neki tajkun dao lovu za tako nesto. Tada ce vam biti dzaba pozivanje na slobodu okupljanja.
  O povezanosti navijaca sa sluzbama i vlastima ne bih sada.

  Sviđa mi se

  • Јадан човек. О ком он то Уставу прича? О оном који гарантује територијални интегритет и суверенитет? ГраЏани би на парче… , е, па не може. Болео вас је ђока за Бриселски споразум, болео вас је ђока за протвправно скидање председника општина на Косову, пааааа…, јебите се.

   Sviđa mi se

   • Ааааааааааааа, па не може све… Прво да видимо како ћемо да сачувамо гузице (најбоље тако што ћемо гејОВЦЕ пустити да гузе оне који и немају нешто нарочито против), а онда ћемо лако са Косовом, подивљалим наркодилерима које неки називају „навијачима“, тајкунима и њиховим политичким покровитељима… Неки ред мора да се зна 🙂

    Sviđa mi se

   • ајмо хиљадити пут: цитирај члан устава који помиње Косово ..каква гаранција таква и пракса

    Sviđa mi se

   • Брме, постајеш досадан са уставом који слабо помиње Косово. Нисам читао устав Луксембурга, али верујем да у њему нигде не пише како не долази у обзир отцепљење Диделанжа (насумичан пример!) и његова независност од матичне државе – па ником не опада на памет да каже: Аха, не пише у уставу да не може – значи да може!
    Схватам и поздрављам твоју потребу да будеш практичан човек који прихвата реалност на терену, али како има много оних који се не мире са отцепљењем дела државне територије, било би лепо да комшијама почнеш да поклањаш оно што је твоје 1/1, уместо онога на шта тапију имају многи други.

    Sviđa mi se

  • Их, дрп, немо’ да си таки. Боле њега коске за државу, њему је до демократије, илирске. Узгред, и реалност је променљива категорија, колико Србије нема у Приштини, толико Приштине нема на Северу, али ви’ш како ови наши са Западом ту реалност на терену мењају… очас посла.

   Sviđa mi se

 9. Дрпе, у уставу је дефинисана, цепидлачки кроз мали милион чланова, Војводина, па је дефинисан и „кусур“ од Војводине – .. који није Косово јер се Косово као одељени емтитет помиње у преамбули … у преводу, Косово је начелно Србија (а парактично није, јер да јесте не би било у преамбули него међу члановима закона) а Србија се дели на УЖАС и Вошу… е сад ти нападај мене што на ово указујем и вичи живели патриоте уставотворци…

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s