ПИПИ ДУГА ЧАРАПА О СРБИЈИ СУТРА

Сада живим у народу који није хомоген „у сваком аспекту“ . И са десна и са лева, политичари су нам говорили да

наша култура не постоји, да наша  традиција није  вредна помена и да  треба да будемо захвални што је толико људи са ПРАВИМ културама и ПРАВИМ традицијама  дошло код нас 

Image

Пипи Чарапова данас

Даме и господо . Моје име је Ингрид Kарлквист, рођена сам у Шведској 1960 , када се сматрало да ће  социјалдемократе владати довека, а наша земља била најлепша, најбезбеднија и најнапреднија у свету. Сада живим у Апсурдистан – земљи која има највећи број пријављених силовања у свету, стотине тзв „Искључених зона “ (“exclusion areas”) у којима људи живе ван шведског друштва и са новинама које људима крију све те ужасне чињеница .

Осећам се као Дороти Гејл у Чаробњаку из Оза -торнадо ме издувао миљама далеко од куће и бацио ме у земљу коју не познајем .

“ Тото, имам осећај да нисмо у Шведској више . „

Као Дороти, и ја сам у потрази за начином да пронађем свој дом , али на мом путу сам срела само лавове без храбрости, страшила без мозга и лимене мушкараце без срца .

Када сам одрастала наш премијер био је Таге Ерландер, социјалдемократа . Године 1960 , он је  рекао у парламенту, након расних немира у Америци:

“ Ми Швеђани живимо у тако бескрајно срећнијој ситуацији . Популација у нашој земљи је хомогена, не само расно , већ и у многим другим аспектима . „

Сада живим у народу који није хомоген у сваком аспекту . Олоф Палме који је дошао после њега, одлучио је да  је „хомогеност“ лоша ствар и отворио своје границе за људе из целог света . И са десна и са лева, политичари су нам говорили да шведска култура не постоји, да Шведска традиција није  вредна помена и да ми, Швеђани треба да будемо захвални што је толико људи са ПРАВИМ културама и ПРАВИМ традицијама  дошло код нас .

Мона Салин, каснији лидер социјалдемократа , одговорила је у интервјуу за часопис 2002 Еуротурк , на питање шта је шведска култура:

„Често сам се то питала, али ја не могу да се сетим шта је шведска култура . Мислим да је то оно што нас Швеђане чини  толико љубоморним на имигранате који имају културу, идентитет, нешто што их повезује. Шта ми имамо? Имамо Midsummers Eve и остале такве баналне ствари. „

Она је такође рекла: Швеђани морају да се интегришу у новој Шведској . Стара Шведска се не враћа.

У овој новој Шведској је више пријављених силовања од било које друге земље у Европској унији, наводи се у студији професора Лиз Кели из Енглеске. Више од  5000 силовања или покушаја силовања пријављено је у 2008 (прошле године је било више од 6 000) . Једна студија је показала да је у 2010  само једна земља у свету имала више силовања од Шведске, Лесото у Јужној Африци … На сваких 100 000 становника Лесото има 92 пријављена силовања, Шведска има 53, САД 29, Норвешка 20, а Данска 7. .

У 1990 било је 3 „Искључених зона “ (“exclusion areas”) у Шведској, у предграђима где углавном живе имигранти, где је врло мало оних који су нашли посао, где готово сви живе од социјалне помоћи а деца не пролазе школске испите. У 2002 их је било 128. У 2006 – 156 , а онда смо престали да бројимо. У неким градовима , као Малме, где ја живим, трећина становника живи у оваквим зонама.

Шта је Таге Ерландер мислио кад је рекао да је шведски становништво било хомогено, не само расно, већ и у многим другим аспектима?  Мислим да је помињао нешто као норме, вредности, културу и традицију. Осећање заједништва. Тада  смо сви „у Старој Шведској“, имали сличан поглед на оно што је добро за друштво и како решити сукобе . Знали смо шта је шведска култура, за разлику од Моне Салин .

У „Новој Шведској“ требамо наоружане полицајце у нашим болницама, јер се супарничке породице боре међусобно у болничким собама. Пуцају једни на друге на сред улица и пљачкају и пребијају чак и  старе људе . Стопа криминалитета расте из минута у минут, али шведски политичари и новинари кажу да то нема апсолутно никакве везе са имиграцијом. Чињеницу да су наши затвори пуни странаца објашњавају или као случајност или „социо – економским“ факторима .

Дуги низ година сам била новинар у мејнстрим медијима . Али  увек помало troublemaker , увек сумњичава да ли су људи рекли праву истину. Када сви иду у једном правцу, ја би се се окренула у другом правцу, да видим шта је тамо .

У јануару 2011, сам изгубила последњу наду у шведске новинаре. Као потпредседница Друштва новинара у Малмеу позвала сам данског колегу  Микаела Јалвинг да говори о својој књизи „Апсолутна Шведска -Путовање у земљу тишине“. Једног дана ме је позвао и председник и рекао: Морамо отказати Микаела Јалвинг јер ће се говорити о скупу који је организован у новинама под називом National Today .

Мени,  ни било ком другом у одбору овог друштва за новинаре то није било битно, Јалвинг је требало да говори о својој књизи . Ако је отишао на скуп где ће бити националистичких идеја не значи да ће постати нациста .

Али, сви који имају другачије мишљење у Шведској су нацисти!

Тако се то ради у Новом Шведској, земљи коју зовем Абсурдистан . Земљи тишине.

Била сам бесна и напустила одбор тог друштва. Што је довело до позива од данског слободног новинарског друштва да говорим о „чудној земљи Шведској“ и подстакло ме да оснујем Шведско друштво слобдних новинара.

Ситуација у Шведској је далеко гора него у Данској . У Шведској нико не говори о имиграционим проблемима, смрти мултикулти пројекта или исламизацији / арабизацији Европе. Ако то уради, одмах ће бити проглађен за расисту, или Исламофобног нацисту. Тако су и мене назвали, јер сам основала Друштво слободне штампе у Шведској. Моје име се провлачило кроз блато у великим новинама као што су Svenska Dagbladet Sidsvenskan .

Дакле, потребни сте ми сви,  да будете моја Глинда, моја Добра Вештица Севера, да ми помогнете да опет нађем мој дом ! У Шведској је некада био, Шведску желим назад

www.jewsnews.co.

3 mišljenja na „ПИПИ ДУГА ЧАРАПА О СРБИЈИ СУТРА

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s