Стандардни разговор народа незадовољног ___________ или

 

 Село гори…

Слика 

Драган Петровић (коментатор Новог Стандарда и један од идеолога покрета Никад граница – прим. дрп)

Све је ово, бар по мом мишљењу тачно, и то све говори, дакле ако желимо да унесемо алтернативу у овај предвидљиви сценарио, даљег деловања неперспективне владе, дакле о потребном стварању патриотског блока, и да неко мора заиста већ једном да уђе у ринг и понуди алтернативу постојећој слабој влади и понуди наду напаћеном становништву. Остаје да нешто почне да се што конкретније ради у том правцу, да наше напаћено становништво, најзад чује праве и конкретне алтернативне предлоге решавања нагомиланих проблема, које ће давати некомпромитовани људи. Треба наћи начина и да се то саопшти, а чак и у овој мекој окупацији, има још могућности за то: трибине по Србији, локалне тв, ју тубе, портали интернет где је НС један од брендова у том правцу, штампани материјали, укључујући и покушај да се можда направе неке повремене новине и специјална изадања (сетите се оног јединог броја Видовдана који је изашао у боји и квалитетној хартији Не у НАТО у великом тиражу у свим српским просторима и др). Једном речју, треба што пре почети деловати, неће то одмах бити све идеално и најбоље, али и време је новац, а у овом случају време је фактор да се помогне што више напаћених наших људи и угрожених рачунајући и север Косова, треба им улити наду да алтернатива постоји и већ то само по себи, уздрмаће и прилично деморалисане редове чланства (а тек бирача и симпатизера) владајућих странака. Када се крене, макар то не било на идеалан начин, и са мноштвом пубертетских грешкица, људи ће чути за то, улиће им наду, ојачаће се покидане нити постојећих патриотских опозиционих странака, охрабриће се у њима људи који су за конкретно делање и супротстављање овом предвидљивом и погубном сценарију управљања Србијом недосраслих људи из владе, пробудиће се аполитични у земљи, и позвати савести многи из постојећих странака на власти, што ће све дати једну синергијуи заиста стварање уочљиве алтернативе постојећем стању распадања и дефетизма у Србији. Најзад то ће све охрабрити нашу браћу у окружењу (Република Српска, Црна Гора и др.) да још снаге има у Србији.
Драгослав Павков (дрп,  десно сметало и реметилачки фактор свих србских револуција)
Не замерите, али правите исту грешку у наступу коју су на почетку своје кампање око Новог народног договора направиле Двери. Након много успешних трибина, паметних и милозвучних речи- дошло је време да се каже шта  тачно је „алтернатива постојећем стању распадања и дефетизма у Србији“, а речено је нешто у стилу: „Па рекли смо вам – треба ово, треба оно…“ – и грбави народ испаде глуп јер не схвата визионаре и једино паметне родољубе. 
Дакле – шта тачно је алтернатива задуживању ради исплате пензија и плата запослених у јавном сектору?
Ако је то више сопственог рада – ко је та снага која ће пронаћи посао, окупити квалификоване раднике и коме ће продати свој производ. Без одговора на ова питања (за почетак) ваш апел је само још један у мноштву, и не може изазвати никакве емоције осим понеке псовке, јер нам још један паметан човек понавља већ милион пута речено.
Драган Петровић:

У принципу имате стручњаке за поједине области који већ увелико нуде своја решења која су врло реална, и они махом припадају опозицији. Ако је професор Шеварлић, кључни стручњак за агроекономију који разрађује свој концепт у овој области опоравка Србије и борбе против гмо има своју нво где то промовише уз нас, ако је то и група кључних професора из економије попут Комазеца, Млађана Ковачевића и др, ако су то у области међународних односа, социологије и др, такође већ препознатљиви јавности стручњаци који често имају и своје нво и различите организације у том правцу, онда их треба само скупити, али оно што ја хоћу да кажем је да управо нема тога, дакле нема саме организације, минималних средстава и добре воље.

Дакле потребно је да се крене да се ти људи окупљају и да се отвори за почетак макар јавна дебата. Уколико чекате да све буде идеално нећете много урадити јер постоји фактор време. Знате није проблем Двери што су кренули, већ што нису успели или хтели да окупе у свом вођству овакве људе, дакле стручњаке за важна питања. Чест проблем је страх „прагматских људи у политици“ од стручњака, као што постоји и страх стручњака да ће их ови први изиграти, искористити и маргинализовати. Међутим стручњаци не могу да крену сами у организацију, потребна су и средства, и решење је да се људи окупе око заједничког циља, а то еј у овом случају врло преознатљиво, о томе смо већ дуго писали и тај заједнички циљ постоји. проблем је у суштини што постоје јаке силе и интересне групе које су до сада ометале окупљање и прављење патриотског блока. Може Тома и Вучић са минимумом знања, али великом енергијом да делају и замајавају народ, а ми остали треба да чекамо Халијеву комету да би кренули. Са различитим изговорима већ дестак месеци се одуговлачи и из различитих углова разводњава и дефетише стварање патриотског блока. Са сличним изговорима и одуговлачењима фактички је угашена и таква организација као што је била Никад граница.
(допуна претходног коментара; аутор је биће, прво написао одговор на постављено питање па је накнадно схватио шта радозналац пита)

Шта Вам ово значи: „Дакле – шта тачно је алтернатива задуживању ради исплате пензија и плата запослених у јавном сектору, ако је то више сопственог рада – ко је та снага која ће пронаћи посао, окупити квалификоване раднике и коме ће продати свој производ. Без одговора на ова питања (за почетак) ваш апел је само још један у мноштву и не може изазвати никакве емоције осимпонеке псовке јер нам још један паметан човек понавља већ милион пута речено.“

Ви изгледа бркате неке ствари, шта сте хтели са овим, да овде дајем тумачење економских постулата или спољнополитичког концепта?! У свом коментару нисам имао простора нити је било место за то. Наравно да људи који су признати стручњаци за своје области имају палету решења и да они већ мање-више који припадају опозицији имају консензус око тих решења. Ја сам указао да се невероватно одуговлачи са одпочињањем било какве конкретне акције у том правцу. Можете, позвати десет, двадесет утицајних стурчњака за одређену област, они јавно дебатују, израде концепт, то мање више већ постоји, може се јавно усагласити, уз помоћ јавности. Али потребно је ПОЧЕТИ, пошто постоји невероватна енергија да се све разводни и релативизује. У том правцу Ваш коментар не могу сматрати конструктивним, не знам шта сте хтели са њим да постигнете.

 Драгослав Павков:

Ваш први коментар сам схватио као одговор на питања која сте цитирали; мада нисам задовољан, био сам вољан да одустанем од разговора глувих јер ја у клин – ви у плочу. Међутим, ваша допуна у облику другог коментара говори ми да сте ради да се обрачунавате са „неконструктивном опозицијом“, па да видим како могу да вам на том пољу изађем у сусрет…

За почетак, ствари и то многе – бркате ви.
Ја вас упућујем на теме које занимају обичан свет, гласачку машинерију која само чека да је неко стави у погон, а ви мени одговарате о приознатим стручњацима. Јавља ли вам се можда да су сујете „признатих стручњака“ толике да једноставно не могу заједно? Како ће се та група признатих стручњака договорити око функција, мислите ли да би било који од тих професора пристао да другоме уступи првенство, итд, где ви уопште живите?! Где то у свету државе воде „признати стручњаци“, морамо ли ми Срби стално да измишљамо топлу воду и увесељавамо сопствене непријатеље?!

Српска алтернатива је неуспешна јер је презасићена егоцентричним паметњаковићима који на оне који би да им се придруже гледају као на незналице чији разлог за постојање је да их извичу на власт (револуцијом најбоље јер се у мутном најлакше лови) а онда могу и да се одселе – кога брига… Оно што Тома и Вучић знају ви никада нећете успети да научите због свог доцентског става према људима који вас окружују; њих двојица су свесни свог незнања и спремни су да уче, њихови бирачи то препознају и држе их на власти.

Србији данас не требају удружења професора универзитета већ политичка снага која је способна да победи на изборима, а онда те професори и друге признате стручњаке ангажује (ПЛАТИ) да ураде оно што политичари не знају: Да направе ефикасан систем, државне послове из кулоара и кафанских сепареа изместе у институције, узму паре и оду у неку бању да пишу мемоаре на тему: „Како сам помогао својој отаџбини“. 
Ако с тим не можете да се помирите, немам ништа против и ко сам уопште ја да вас са два доктората подучавам…
Али, ако сте већ намерни да пливате у жабокречини – мораћете се спремити и да одговарате на неугодна питања. Или се нећете добро провести међу увеЏбаним коментаторима Цвијиних текстова.

Драган Петровић:

Све је у реду, разумеће већ коментатори ако прочитају ове коментаре које смо дали. Похвалио сам Цвијановићев текст, али указао да треба брже да крене конкретан посао око прављења алтернативе. Онда сте ми се Ви сами јавили, што није проблем сам по себи, и критиковали да не нудим у коментару одговре на економска питања, иако то уопште није била тема.

Желим Вам све најбоље, треба имати добру вољу, нисам никад полемисао са Вама, а дајете ми примедбе (доцентско понашање и сл) и фактички скрећете тему са оног јединог што сам рекао, а то је фактор времена, јер је очигледно да један део људи развлачи и завлачи започињање било какве конкретне делатности у правцу окупљања и прављења конкретних снага за алтернативу постојећем стању. Споменуо сам и Никад границу која је, а ми који смо били у организацији знамо све, на један еутанастички начин готово самоукинута, наравно уз све најузвишеније пароле.

Драгослав Павков:
Па то што се нисам упуштао у надмудривање с вама не значи да не знам да читам ваше ауторске текстове и коментаре упућене другима. Ви мислите да „треба брже да крене конкретан посао…“ а ја вас питам: КО ТРЕБА ДА КРЕНЕ И С КИМ?
Нисте одговорили, већ сте набројали неколицину професора који имају своје НВО. Доцентско понашање се види и из овог вашег одговора, али не мари, ионако сам питао чисто да разбијем обичаје.
Ако не желите да полемишете, предлажем да уз своје коментаре приложите неко упутство за употребу попут: „Аутор разговара само са онима који му се отворено диве„.
Овај разговор сматрам бескорисним и као такав – окончан. Поздрављам Вас.

Током овог разговора угодног, повремено су се укључивали и други коментатори да би (рекао бих) појачали аргументацију г. Петровића и тако допринели србском јединству (које је неопходно у овим тешким и драматичним временима):

Гордана:
Како су Тома и Вучић паметни? Да ли сте се некад питали одакле њима онолике паре за изборну кампању и онолики пролаз у медије? Да ли сте се упитали зашто штите Колета и Тодорића као беле медведе? Да ли сте се упитали одкуд арапи упадоше као марсовци у Србију? Свако може да буде паметан тако као што су они и дође на власт, али не може тако да промени систем који нас води на дно. Јер кад те олош и криминал (домаћи и међународни) доведе на власт, онда нема назад, нема нећу, биће онако како су се договорили. Ако говорите о томе да се обичном човеку мора поједноставити план, изнети оствариво решење, ту се слажем. Највећи је проблем како скинути ММФ и крупне мафијозе са грбаче. Господин Петровић је у праву, ту је консензус остварен, циљеви су мање-више исти. Проблем што се то не чује, не види у јавности.

Алтернатива, алтернатива, алтернатива…Објасните ми зашто ово за вас нису алтернативе. Неки предлози су из 2011, неки из 2012.

http://dss.rs/ekonomija-za-nar…

http://www.dverisrpske.com/sr-…

http://www.dverisrpske.com/sr-…

Драгослав Павков:
То нису алтернативе јер је да би се остварио економски програм ДСС потребна апсолутна власт, а очигледно је да та странка нема могућности да исту освоји. Лепе речи уме (скоро) свако да напише, запиње кад дође до реализације

Са Дверима је нешто друкчије; старешине нису успеле да окупе „економски“ тим, а нико озбиљан не верује да филолози знају да покрећу привреду, терају ММФ из земље,  отплаћују доспеле рате кредита, итд. 
Да су на протеклим изборима постигли бољи резултат, вероватно би им се пришљамчило и неколико „кључних“ стручњака, за сада – нико од њих не жели да губи време са губитницима.
Мислим да је проблем са свим нашим политичарима то што мисле да бирачи треба да их поставе на власт, а онда ће они да им покажу како се води држава; пробали смо и то неколико пута па није ишло… Само будала се два пута саплете о исти камен, ми смо као народ то учинили безобразно много пута. Мислим да је ова апатија бирачког тела резултат тих промашаја и погрешних одлука, мада – сигуран сам да је у доброј мери и програмирана у центрима моћи.

Гордана : 
Зашто је потребна апсолутна власт? Шта то значи? Стварно не разумем. Шта не ваља у програму Двери, нисте одговорили? 

Драгослав Павков:
Да би се спровео било какав програм, неопходно је да аутор у свом поседу има реалну моћ да га спроведе.
Не видим како у влади која се формира по узору на данашњу (и већину претходних) где се ресори деле попут ратног плена, где министар парама која су његовом ресору припала у расподели суверено располаже ко да су му женин мираз – може да прође било какав програм супротан вољи других чланица коалиције. Рецимо, министарство правосуђа предложи закон о некој реформи а министар финансија каже: „Добро сте то смислили, али ја немам новца за ваше реформе…“ Надам се да сам сад одговорио.

sima: 
Evo, preci cu na ti, ako ne zameris, ..ima vec neko vreme ‘virtuelnog poznanstva’ a i generciski smo..tu. Ja bih, vecinski, i mogao da se slozim sa tobom..medutim..i ti RAZVODNJAVAS, i usput Petrovica bezveze, vise sujetno prozivas! Sistem – SISTEM- mora da se rusi, jer tu ne opstaje NISTA! Svaka kozmetika, bilo cija xxxxx navedi sam imena ‘boraca’ uvek, i uvek ce biti kastrirana! Napravio ,si sajt sa revolucionarnim nazivom: a KOJA su tvoja resenja? Maglovito parolaska! Zasto? Zato sto si i ti uhvacen, uhvacen u ‘duh vremena’ /samo s’druge strane’/ Dakle Pavkov, PRVA, ali istinski prva nasa ispovest CREDO, mora da bude : mi smo okupirana zemlja; mi smo kolonija, mi smo roblje, mi smo prodati! Tako i nikako drugacije! I tek onda, sa tom svescu je uopste i moguce ISPRAVNO misliti! Kod VECINE ta svest jos uvek ne postoji! Ni kod tebe!!!Najgore, najgore ni kod ‘patriotskog bloka..’jer oni bim im se majke @#$%& …’ Prodata zemlja! Ostalo je, kako koji vlastodrsci dodu..dovrsavaju!/ Cvijanovic, jer bar to pokusao u zadnjem mesec da objasni, da PRED- stavi! ,E, ajde SADA majkovicu, kada to shvatis/ ne mislim na tebe/ AKCIJA! Demokratiju u Srbiju su donosili oni od kojih se sada trazi da budu jezgro ‘otpora’..suludo..zar ne? Ali suludost i jeste cilj stranaca.. kada se razbije ..ono sto okuplja ..lako se manipulise!Trebam li Pavkov, da te podsetim, ko je istinski okupljao..onako istinski..? E, tu je problem. Ljudi nisu KAMENJE, DA IH PRENOSIS!!!!!Jos par reci za tebe i Gordanu/ dveeeeerjanso razocaranu/ oni su SVOJ sajt zatvorili sa ‘devicanskim kaisevima, katolickih monaskih devica, sa sto lokota a kljuceve, za svaki slucaj progurtali ! Nema ih, ni ovde..niti bilo gde..TO je problem, osnovni..a ne ‘strucna pozadina’! Zasto se oni boje ZIVE komunikacije, kako ti, peckasto porucujes Draganu, ‘uvezbanih’??Svako, je zauzeo po jedan, stub, kao Simeon, i na njemu stoji- kvazi nedodirljiv! Imperija, moze da ispise, jos jedan, vrlo, za buducnost, upotrbljiv udzbenik. Na-zalost! Pozdrav,

Гордана:
Па добро, свако ко уђе у владу с нпр. Динкићем, може да узме бензин и спали свој програм, па таман и да је најбољи програм икад написан. Зато с таквима не треба улазити у владу, већ с онима с којима делиш ставове. Опет с друге стране, странци не дозвољавају да у влади не буде ни један њихов играч (да нема утицај на кључне тачке) и ето нам га зачаран круг. Последњих пет година је ситуација и гора, јер сви у влади играју како им се каже, са Динкићем или без њега. И уопште, било ко од ког странци немају користи, или од ког могу имати штету, нема шансе да се приближи политичкој арени, састави владу… Шта је решење не знам. Само знам да није решење да горе поменуте програме називамо лошим, кад они то нису. Шта би онда рекли за економски програм ДС, ЛДП-а или СПС-а?

Уместо закључка:

„Само знам да није решење да горе поменуте програме називамо лошим, кад они то нису.“

Типичан пример разговора угодног међу људима који за себе мисле да су патриоте… Да за тренутак занемаримо дуго и широко разглабање са г. Петровићем, осврнуо бих се само на горњи цитат коментатора НС „Гордана“:

Дакле, нигде нисам рекао да су економски програм ДСС и Двери (који не постоји, али то је мањи проблем) лоши. Ја сам вишекратно рекао да су неизводљиви док је данашњи систем вредности у Србаља доминантан. На пример, ДСС добије мандат да састави владу али у њу на основу резултата избора мора да уђе вечни УРС коме „по дифолту“ (стручњаци, све мој до мојега) припада министарство где се врте паре. Пошто су економски концепти управљања државом те две странке дијаметрални (што би рек’о др. Гангула), нико ко СТВАРНО размишља у реалним оквирима не може замислити да би Динкић државну економију водио по инструкцијама Ненада Поповића. Или може? ‘Ај’те ви…

 

 

 

 
 

 

Advertisements

34 mišljenja na „Стандардни разговор народа незадовољног ___________ или

 1. Браво, Драгославе. Пун ми је куфер академских мољаца и апстрактних поправљача света. Тешко Србији која мора да бира између злих практичара и умних теоретичара.

  Sviđa mi se

  • јбг, што би рекли на Тарзанији – „…народ мора нешто дуради“ иначе смо га угасили. Овај лик иначе има четири факултета и два доктората а нема намеру да се бави науком (или би се томе посветио у евентуалном слободном времену) већ је утриповао како би уваљивање у неку политику могла бити добра идеја.

   Sviđa mi se

 2. Не бих улазио у мање-више тачна запажања о сујети, ни у програме, идеје, и економске или дачић-тимове. Битније су ми неке логичке ствари.

  Премисе:

  1.
  Идеја за решавање проблема је добра.

  2.
  За реализацију идеје је потребна апсолутна власт.

  3.
  У најкрвавијих сто година у историји, живимо у систему у којем је апсолутна власт „немогућа“.

  Закључак:
  Потребно је жртвовати идеју опстанка ради опстанка система.

  Синтаксички напорни Сима је оставио најјачи утисак у расправи.

  Sviđa mi se

  • Sima je običan smarač, penzioner koji voli da kucka na dugačko a tek bi bilo na dugačko da se pojavio tupljanin (tuljanin) pa kada oni krenu nikad kraja. Čudi me da je Pavkov ušao u polemiku, koja se stalno ponavlja, nema tu nekih novih momenata

   Sviđa mi se

   • Kao [to rekoh, fascinira me kad neko zavrsi 4. fakulteta i dva puta doktorira, a onda dangubi na Novom Standardu pokusavajuci da okupi „istomisljenike“, a zapravo ljude koji se dive njegovoj erudiciji i ugura se negde gde mu je danas onemogucen pristup. I drugo sto me fascinira je kako nasi pismeni ljudi ne shvataju da naucnici uglavnom nisu dobri operativci (koji bi po nekom redu stvari trebalo da se krljaju u politickoj areni).pROFESORI I ANALITICARI BI KAO STO REKOH MORALI DA DAJU STRUCNU PODRSKU POLITICARIMA (I TO NORMALNO NAPLATE)umesto sto se guraju tamo gde im nije mesto… Kao kada bi se sahovski velemajstori trtili da na olimpijadu odu kao deo bokserskog tima.

    Sviđa mi se

   • Прихватам ауторитет бољег познаваоца дискутанта Симе. Тим горе, у овом случају, за његове опоненте, коју су „игнорисали смарача“, настављајући разговор угодни.

    Sviđa mi se

  • Прихватам ауторитет бољег познаваоца дискутанта Симе. Тим горе, у овом случају, за његове опоненте, коју су „игнорисали смарача“, настављајући разговор угодни.

   Sviđa mi se

   • Дискутант Сима је коментатор који не трпи другачије мишљење; када га аргументима доведете до тачке где би требало да призна заблуду, по правилу почиње са вређањем типа „ти ћеш ми рећи…“ и стварно не видим шта бих са таквим дискутантом могао да дискутујем. Много би помогло када бисте ви написали шта вам се толико свидело у његовом коментару па да покушамо да поразговарамо.

    Sviđa mi se

 3. Павкове, мани Симу није битан, а и други портал је у питању.
  Хвала Богу те су такви само тамо. Ја волим да одем на НС и да читам њихова препуцавања која, неки пут, пређу у тотално трабуњање које се сведе на то да један другоме доказују ко је више или мање паметан, а тему и забораве, око чега су се закачили.

  Sviđa mi se

 4. Немам појма ко је Сима, које је вере, нације, ни коефицијента интелигенције.

  Оно о чему имам појма је чињеница да у наведеном моменту једини од четворо дискутаната није направио логичку комедију описану у мом првом коментару. А пошто се, како из ваших коментара видим, ради о типу који прати свакакве сајтове, вероватно је тај поступак с његове стране урађен из нехата.

  Sviđa mi se

 5. Иако је Драгослав у праву, а Драган Петровић није конкретно одговорио – што је по правилу проблем академаца да на “добар дан“ не филозофирају о сунчевој светлости, већ да отпоздраве пристојно “добар дан“ – било би исправно рећи да Драган Петровић не жели нигде да се уваљује и да је то поштен човек. Он је био члан ГО СНС и када је потписан бриселски споразум исти на састанку ГО жестоко искритиковао и напустио СНС, треба запамтити, у тренутку највеће моћи СНС-а и док та партија има велике кадровске проблеме. Сумњам да није могао ту, са својим факултетима и докторатима, да се ували да је хтео прогутати кршење Устава. Његова размишљања су, наравно, друга ствар и подложна су критичком мишљењу, али његов морал је неупитан због његових дела.

  Sviđa mi se

  • Устав по мом мишљењу ЈЕСТЕ прекршен, али правно – није – јер Уставни суд одбија да се о иницијативи ДСС-а одреди. Брм није у праву јер мисли да Устав који је лош може да се багателише и занемарује, а ти ниси у праву јер мислиш да Устав који крше влада и Председник (угледајући се на њих) не мораш да поштујеш ни ти. Верујем да је он у праву да је устав лош, али решење није у прављењу Ајалбегове сламе од државе, већ у иницијативама за промене лоших одредби или комплетног Устава. Ти си у праву кад кажеш да су ови примерци на власти извршили притисак на Суд, али то не значи да сходно томе, сваки пандур или војник који случајно располаже реалном силом има право да употреби ту силу и на власт доведе некога за кога му се учини да би био бољи од актуелних сатрапа. Шта би то требало да значи? Ко не може да анимира гласаче да га доведу на власт, потрудиће се да пронађе властољубивог и частохлепног генерала који ће их на власт поставити?! Како би ти се допало да министар одбране и координатор тајних служби, Александар Вучић – случајно, који је на отвореној вези са страним службама (зло)употреби моћ која му је сваког тренутка на располагању и у држави заведе војно-полицијску дуиктатуру? Сигуран да ти се не би допало, јер њега и његову опцију сматраш највећим злом које је Србију могло да задеси. Али, онда би морао да дозволиш да и остали седам милиона људи имају право на своје фаворите, који би сходно твојој логици могли да помисле како је сасвим ОК наоружати се боље од политичког противника и преузети власт. Ако бисмо право јачег/покваренијег/лукавијег/лажљивијег установили као модел по коме треба водити државу, могу да схватим да би то веома одговарало малом броју људи, али искрено – не видим где се ти видиш у тој констелацији, а где сам ја не бих могао да замислим ни после литре шећеруше; мислим – какво помрачење свести било кога може да натера да се бори да би неко други добио царска овлашћења?!

   Наравно, нико није дијабола и нико не мисли да је представничка демократија идеалан модел за управљање државом; али чињеница је да до данас није виђено ништа хуманије ни поштеније. Ако грађани одбијају да се ангажују ради остварења својих права, ако препуштају центрима моћи да без борбе, само уз ситно мито преузму комплетну државу у своје шаке – не треба кривити демократију већ рајетински менталитет који се своди на отоманску „мудрост“ да „Покорну главу сабља не сече“. Док у демократским државама политичари грађане за своју политику везују разним идејама на тему како поправити квалитет живота, безбедност и животни стандард, нашим политичарима је довољно да „тврдо“ обећају како неће бити гори од ових који су на власти тренутно. Мис’им стварно…

   Sviđa mi se

   • Горњи коментар је грешком постављен испод овог, уместо испод текста о Дверима и Дикићу; али снаћићете се већ 🙂

    Sviđa mi se

   • Види, кренеш добро, а онда конструишеш једну реченицу, назовимо је “непозната“, и крене још тридесет на основу ње, а она нема везе са истином, тако да и све остало не може бити истина илити скраћено – на погрешним премисама ни закључци не могу бити исправни. Која је то “непозната“? Па, та да је идиот са Пешчаника учитао да Двери хоће тзв. пуч како би дошли на власт. Прво, нико није тражио пуч већ одбрану Устава и поредка, па ако је тај Устав већ прекршен онда мени не треба никакав правни аргумент, јер то живим. Шта би сада по вашој логици требало? Да сачекамо да се мудраци из УС сете да раде свој посао? Не липши магаре до зелене траве, јер ово није било које уставно питање, овде је реч о територијалном интегритету и целовитости државе. Већ видим како после годину дана доносе неко правно-мудросерско срање и образложење како је фактичко стање на терену немогуће променити. А они сами довели до те промене?!?! Друго, пошто од паметњаковића са Пешчаника не могу добити одговор, ево, тебе да питам – а где су то Двери себе препоручиле да дођу на власт на такав начин? Где то пише или линк ка изјави, молим?

    Даље, како ја то кршим Устав? Тако што позивам војску да ради свој посао? Ја мислим да ти боље од мене знаш шта војска треба да ради када је држава у опасности, а ово је исто као да нас је неко споља напао. Апсолутно исто. Друга је ствар што и у Војсци имамо говна као и на челу државе, иста она генералска говна као и у ЈНА који су уживали привилегије цео живот, а када је требало бранити државу ништа од жртве. Ја не рушим државу нити узимам у своје руке посао оног чији посао то јесте, а што га он не обавља…, па, зато и јесмо ту где смо.

    Sviđa mi se

   • @ Дејан
    „Шта би сада по вашој логици требало? Да сачекамо да се мудраци из УС сете да раде свој посао?“

    Не, него да се свих седам секретара, пардон – старешина, сви повереници и руководиоци, цео главни одбор ДСС са све председником и његовом менажеријом окупите, купите два-три бунта стиродура, изрежете на парчад 30х30 цм, поседате испред улаза у зграду Уставног суда, и не дозволите ни једном судији да изађе напоље док се по представци ДСС о питању уставности преговора са Тачићем не одлучи! На овај списак могао сам додуше додати и себе и брма, али нећу јер се нас двојица не боримо ни за власт ни за функције а ви сви набројани чините управо то – па извол’те – да вас људи виде. А ми ћемо доћи да вас подржимо… А како бисте ви?

    Да неки напаљени клинци и жандармерија ураде ваш посао а ви ћете да им будете неки „Шин Феин“!? Није лоше замишљено, али Гери Адамс је пре него што је дошао у ситуацију да преговара са министрима из владе УК поштено ознојио гузицу и окрвавио гаће; којим правом људи који се намештају за „српску алтернативу“ очекују да њихов посао раде анонимуси, док би они ето, „ако буде воља народна, с божјом помоћи“ прихватили на себе тешку и незахвалну дужност да земљу поведу… некуд. Интензивна мржња није довољна да би се победило у било чему; празном пушком можеш да уплашиш свесног човека, звер јок! А ми данас имамо посла са зверима. Ко то не схвата – не схвата ништа, а као такав нема шта да тражи у политици, осим да за неког спинује и замајава Србадију.

    Sviđa mi se

   • „…где су то Двери себе препоручиле да дођу на власт на такав начин“

    Оно, није да не мож’ да бидне да је Бошко имао на уму да жандармерија или војни специјалци по’апсе државно дно и на власт поставе ЛДП, али ми нешто није вероватно. Али као што рекох – мож’ да буде и то, виђали смо и већа чуда 🙂

    „Даље, како ја то кршим Устав?“

    За власт неприметно, не бој се – нећеш да одговараш, Србија ипак није толика деспотија; али није речено да неће постати, зато је крајње време да се нешто уради по том питању.

    „Ја мислим да ти боље од мене знаш шта војска треба да ради када је држава у опасности…“

    Знам, а знаш и ти само што ти из неког разлога одговара да „верујеш“ у нешто друго. Војска МОРА да слуша наредбе. Када војска сама себи издаје наређења – на делу је војни удар на челу са војном хунтом. Ако врховни командант одбија да војсци изда наређења неопходна за одбрану уставног поретка, НА ГРАЂАНИМА КОЈИ СУ ГА ИЗАБРАЛИ а не на војсци ЈЕ ДА ГА ПОЗОВУ НА ОДГОВОРНОСТ. ТЈ. СМЕНЕ, И ИЗАБЕРУ НОВОГ.

    Приче о томе како су „у моје време“ војском командовали неспособни генерали су тачне само делимично. Тада су нам сметали Словенци, усташе, балије… Данас је војска етнички чиста, ко је крив што се она таква каква је данас претворила у плаћеничку ордију чији припадници се трће не би ли улетели у „комбинацију“ за неку мисију НАТО, како бидобили прилику да за 1700 евра месечно убијају људе који им ништа нису скривили и који за њих никада нису ни чули да постоје? По ко зна који пут: Да ми прво видимо шта само можемо да урадимо, па ћемо лако и за странце и за божју помоћ… Бог јесте добар и ‘оће да помогне; али није луд да ради наш посао.

    Sviđa mi se

 6. Пусти сад друге, ево предлога: запуцаш из Сомбора, брм и ја ти припомогнемо око карте ( надамо се да неће бити у једном правцу пу,пу, далеко било 🙂 ), нас тројица зашаторишемо у Немањиној, плус, не мораш да бринеш о ‘рани, то је моја брига и кренемо да “притискамо“ говнаре из УС. Ето прилике да провериш теорију колико је овима са фејса и осталих вајбова стало да мрдну гузицу из фотеља. Имамо времена до Митрова дана ихааа… .

  “Да неки напаљени клинци и жандармерија ураде ваш посао а ви ћете да им будете неки “Шин Феин”!? “

  Ау, шта свега овде има у једној јединој реченици! Који напаљени клинци? Да неће сада испасти да Двери позивају и на тероризам? Јбт, не знам да ли за тебе знају ови са Пешчаника, али под хитно да те ангажују на теми Двери, јер ту исказујеш невиђене способности. Друго, Шин Феин је политичко крило ИРЕ, непризнате армије, тј. терористичке организације (иако је ја лично не сматрам таквом), а Двери су позивале војску да ради свој посао. Да те питам нешто, да ли још у војсци постоји заклетва без обзира што нема служења војног рока, претпостављам и да професионалци морају полагати исту? Ако постоји, како гласи, интересује ме само онај део територијалном интегритету.

  Уместо да ми цитираш где то Двери тврде или траже или бар себе виде у некој новопостављеној власти ти копираш нешто што нема везе са Дверима и шта је то, доказ? За озбиљну дебату мора то тачније.

  Моје питање – где ја то кршим Устав – је постављено, јер си ти у претходном коментару написао – а ти ниси у праву јер мислиш да Устав који крше влада и Председник (угледајући се на њих) не мораш да поштујеш ни ти. Дакле, јебе се мени да ли ова власт мисли или не да ли неки обичњак као ја крши Устав, не браним се ја од тога, већ теби постављам питање – како ја то кршим Устав када тражим од оних којима је посао заштита истог да раде свој посао. То је суштина.

  “Знам, а знаш и ти само што ти из неког разлога одговара да “верујеш” у нешто друго. Војска МОРА да слуша наредбе. Када војска сама себи издаје наређења – на делу је војни удар на челу са војном хунтом. Ако врховни командант одбија да војсци изда наређења неопходна за одбрану уставног поретка, НА ГРАЂАНИМА КОЈИ СУ ГА ИЗАБРАЛИ а не на војсци ЈЕ ДА ГА ПОЗОВУ НА ОДГОВОРНОСТ. ТЈ. СМЕНЕ, И ИЗАБЕРУ НОВОГ. “

  Видиш, због овога теорија демократије, она из књига, а која не постоји нигде, плаче за тобом. Који грађани, зар они Срби, извињавам се – Србијанци 🙂 , које критикујеш где стигнеш? Па, они су неспособни за то у овом колонијалном систему и шта сада? Ништа, чекаћемо изборе када ће на медијима бити немогуће отворити бар једну панел дискусију на тему државног удара који су извршили Николић-Вучић- Дачић, а знамо, је л’, што нема у медијима то и не постоји и тако, оде део територије и де факто и “де јуре“, голом силом “правне“ државе. Да није страшно смејао бих се.

  Sviđa mi se

  • “ Који грађани, зар они Срби, извињавам се – Србијанци 🙂 , које критикујеш где стигнеш?“

   Видиш, ово је основна тачка нашег спора; ти мислиш да се о Србима (и Србијанцима српског порекла) сме говорити само у суперлативу, док ја тврдим како је истина важнија од свега. Па управо зато их и критикујем, зато критикујем и тебе и твоју странку. Рекао сам да ћу подржати сваку акцију која ће довести до убрзања одлуке Уставног суда и не треба да ми купујеш аутобуску карту, још нисам социјални случај. Међутим, одакле ти идеја да сам ја најпозванији да поведем протесте? Хоћу ли ја постати председник владе ако ти протести доведу до расписивања избора? Ако ти мислиш да смо ја и брм позванији и заинтересованији да рушимо владу од Бошка, Глишића, Нешића и Коштунице, кажи слободно; мислим, лепо је чути али није истина. Ево, ових дана са неколицином људи оснивам удружење грађана па кад се окупи нас стотинак обавестићу те о акцијама и позвати те да их ПОДРЖИШ. Нећу те звати да их организујеш, то ћу радити ја са својим истомишљеницима. Твоји су истомишљеници у Дверима, ти треба да организујеш ствари с њима а ја ћу те подржати. Не знам боље да објасним, јебига… Једино да се упишем у неку вечерњу школу ако то још уопште постоји.

   Sviđa mi se

   • Нисте ви позванији, ако се уопште тако нешто може градирати, већ ја дајем предлог да ми, као грађани, покренемо ту акцију не критикујући стално друге да су требали ово или оно. Лична иницијатива, па ако пропадне нека пропадне, али смо пробали. Ја сам провео, буквално, три дана и две ноћи на Тргу 6. априла и не жалим, иако нисмо успели да остваримо оно због чега смо се окупили, а то је притисак на Владу да не прихвати бриселске споразуме. Не жалим, јер сам учинио оно што је до мене, а други нека се запитају шта су они учинили ако их уопште та питања савести имало занимају.

    Sviđa mi se

   • Ти си своју савест умирио према стандардима које си поставио сам; међутим – ти на тај трг ниси ишао као Дејан Косановић већ као Дејан – повереник Двери за Земун. Да би се могло рећи како си стварно урадио „шта је до тебе“, са тобом је морало бити барем и цело повереништво (за неупућене у „дверјанску“ терминологију – општински одбор Двери за Земун), плус већи број симпатизера. О томе говорим овако неуспешно и неразумљиво. Ти, као и ови министри које овох дана „реконструишу“ мислиш да си учинио „све“. Онај ко се трти програмом, подршком, чланством – морао би да буде организатор акција какве сам помињао раније. Када бих ја стао пред Уставни суд и почео да вичем тражећи да се изјасне о „бриселском споразуму“ – вероватно би полиција позвала хитну, стрпали би ме унутра и одвезли у „Лазу“. Нико од „државотворних“ странака и удружења која окупљају слободарски и многострадални српски народ не би проговорио ни реч јер нисам „њихов“ веч обичан маргиналац, највероватније ударен мокром чарапом. Као што видиш, ми овдашњи напротив, таквим организацијама овде углавном указујемо дужну пажњу, све се надајући да ће се и код њих нешто преломити па почну да раде оно за шта су наводно основане. За сада – мрка капа, али као што кажу побожни људи: Нада умире последња.

    Sviđa mi se

  • „… теорија демократије, она из књига, а која не постоји нигде…“

   Мислим да је крајње време да се коначно изјасниш о томе шта је (по твом мишљењу) права и пожељна алтернатива овоме „што не постоји нигде“. Хвала.

   Sviđa mi se

 7. Забрањено је убити провалника који ти у по ноћи вршља по стану.

  Забрањено је да војник одбије наређење када командант нареди стрељање цивила. Забрањено је да војник сам себи изда наређење када му старешина врши дело угрожавања територијалне целине. Забрањено је бити јак, способан и моћан.

  Траже се они из Милграмовог експеримента:
  http://www.dadalos.org/frieden_bih/grundkurs_3/milgram-experimente.htm

  Тражи се женска савест:
  http://www.madsciencemuseum.com/msm/pl/shock_puppy

  Живела демократија, нисам одговоран ја који вас јашем, већ ви који бирете између мојих пулена.

  Sviđa mi se

  • „…Tokom jednog proširenog projekta Milgram je kasnije pokazao da udio bezuslovno poslušnih ispitanika opada (na 10%) ako imaju još dva „nastavnika“ na svojoj strani i ako se zajednički odupru vođi projekta“

   То и говорим цело време, али изгледа на неком страном и мало познатом језику. Грађани Србије на својој страни имају мало „наставника“, пошто су ови јел’да – углавном на својој страни.

   Sviđa mi se

   • Па где су вам ти наставници? Чекамо.

    Тај допунски експеримент је оксиморонски покушај дискредитације првог, који је озбиљно уздрмао догму о „праву већине“. Замислите да диктатор плати некога да га саботира, односно – имајући у виду повод за изворни оглед – да је неко ишао за нацистима и глумио им савест. Потпуно нереална прича.

    Што се другог експеримента тиче, ефикасан начин да опљују резултате су нашли у позивању на тадашњу „психичку угњетеност жена“.

    Sviđa mi se

   • „Па где су вам ти наставници? Чекамо.“

    Према вашим досадашњим коментарима, ви сте довољно квалификовани за“наставника“, али добацивање из масе вам се очигледно више допада 🙂 Онда ништа… Наставићемо да чекамо. Уз спорадично чачкање.

    Sviđa mi se

  • да поновим и ја дрпово питање: ако не волите демократију шта је по вама алтернатива? докле падати на спиновање да је демократија ОВО што је данас у Србији и свету, па из тог стања извлачити закључке.. . не демократија је ОНО што је победило 2. светском рату БАШ ОВЕ И ОВАКВЕ, и поред издаје с леђа Совјетског савеза,, након чега је био најдужи периоод мира и просперитета и РАЗВОЈА КУЛТУРЕ у новијој (постримској) европској историји …захваљујући чему (а не коме -Тити) сте сви образовани нисте вашљиви и гладни

   Sviđa mi se

   • „…захваљујући чему (а не коме -Тити) сте сви образовани нисте вашљиви и гладни.“

    Фундаментална грешка, без обзира на моје антипатије или нечије симпатије.

    Sviđa mi se

   • Пази молим те, теби брме је “најдуже време и просперитета само зато што у Европи није било рата 50 година. Шта ћемо са Корејом, Лаосом, Вијетнамом, Африком, Централном и Јужном Америком итд., итд. Што се тиче алтернативе постојећем систему, који је бајдвеј света крава у Европи чиме се већ поприлично дисквалификује, спремићу један текст који очекујем да ће бити дочекан на нож, али небитно је, треба људе учити да не живе у калупима само зато што су неки моћници одлучили да је тако најбоље за нас.

    Стереотипе типа – да није било демократије сви би били затуцани, неписмени и болесни – треба разбијати свуда и на сваком месту, јер су апсолутно неистинити. Али, о том потом…

    Sviđa mi se

 8. Значи, ово ЈОШ НИЈЕ демократија, коју чекамо. Ону праву.

  Звучи познато?

  Да би нешто имало материјалну алтернативу, мора најпре да постоји. Идеолошка конструкција није исто што и чињеница.

  Сада следи чиста јерес:
  Период просперитета у којем смо одрасли се назива „тоталитаристичка комунистичка диктатура“, или „титоизам“. Апсолутни владар, фараон, који је својим животом, појавом, те штафетом са све слетовима – што је преписано од хитлерјугенда – надмашио све европске монархе, које су до карикатуре претходно критиковали, изградио је функционалан и јак систем, сто пута ефикаснији од данашње „демократије“, који нам је омогућио савремен живот, на основама који нажалост са Србима много везе нису имали. После њега је настао потоп, такође намерно, али то је већ друга прича.

  Демократија, слободно тржиште, комунизам, анархија – стопроцентно су идеолошки појмови који немају никаквог темеља у емпирији. Ти појмови су алтернатива само један другом, а не стварности.

  Sviđa mi se

  • „Сада следи чиста јерес:
   Период просперитета у којем смо одрасли се назива “тоталитаристичка комунистичка диктатура”, или “титоизам”.

   ти си жалосна жртва комунистичке прпопаганде која тврди да је за просперитет заслужан Тита..просперитет је део paxa americana и чињенице да су црногорски партизани препливали у НАТО табор 1951. (на жалост личких и партизана Добрице Ћосића који још жали за стрељањем због црвеног шала) ..није ТИТА ништа изградио – „имплемнитирао“ је доктаtорски модел америчких савезника „учинкковит“ од Латинке Америке преко Шпаније до Турске..
   “ на основама који нажалост са Србима много везе нису имали.“
   хахаха кад је Јово Капичић боље упућен у елементарну историју i etnoogenezu Срба: „какви бре комунисти, ми смо римљани“ … упутсво: веруј својим очима и погледај архутектуру Београдда, НОвог сада или рецимо Смедерева од краљевине преко Титославије..

   Sviđa mi se

 9. Дао сам одличан повод за ад хоминем напад, и имам прилику да видим колико сте коректни. Продукт, а не жртва, комунистичке пропаганде су они који су се код њих школовали, тако да сте и ту дебело промашили.

  По вама, Броз није био одговоран за СФРЈ, већ црногорски партизани, који су му ваљда командовали шта да ради – да „имплементира“ индустрију, здравство, школство, војску, и већину данашњих Београђана, Подгоричана, итд. Да су црногорци „ћерали Броза пред собом“ још нисам чуо, али се човек учи док је жив – хвала на информацији.

  Фактички прелазак у НАТО је био још пре 48, али тешко је Брозова паксамерикана доказ демократије. Вера је чудо.

  Sviđa mi se

  • Врхунац лицемерја, и актуелни морални образац је нападање – и истовремено ниподаштавање – Брозовог режима од стране оних који су од њега највише бенефитирали, и провели, њему захваљујући, најлепше животне дане.

   Данас су, са својом децом, велике демократе. Идеологија је потрошна роба, очас посла купиш другу.

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s