БРАТ РУС РУСОФИЛИМА БРУТАЛНО ОТВОРЕНО

Ако Евроазијска Унија почне од царинског савеза, онда она неће бити корисна за Србију, јер је обрт са тим земљама мали…Што се тиче војне и политичке кооперације, она може да се спроведе у оквиру других модела. 

Шта власт стварно чини за Србе у РС и за Србе на Косову. Где им помажу, у Бриселу, Стразбуру, Хашком трибуналу? Рецимо, десетине хиљада одштетних захтева од Срба са Косова иза којих би стајала српска држава?

Савремену руску нацију, односно грађане Русије не чине смо словени. Његова основна идеја није етничност.основна идеја је интеграција на постсовјетским просторима

Image

 

Модест Колеров са ауторитетом државног саветника Руске Федерације Првог ранга и бившег начелника Управе председника Путина за међурегионалне и културне везе:

Србија преговара са Бриселом да се успостави реално окупацијска власт на Косову. То је најважније питање: шта је у центру преговора Србије у Бриселу око Косова. Ако се Брисел званично сматра носиоцем европских стандарда, онда морамо да говоримо са Бриселом како ће ЕУ да имплементира европске стандарде и да одбрани европска права Срба. Ми видимо у ових девет принципа и оном драфту споразума, да се ту не ради о европским стандардима, већ да је то директно потчињавање Срба албанским стандардима који су за све у свету познати као бандитски, злочиначки и терористички. Ако ти своју земљу добровољно, или недобровољно, потчињујеш бандитским стандардима, онда си спреман и РС да потичиниш бандатским стандардима, ако починиш тамо преврат. Шта власт стварно чини за Србе у РС и за Србе на Косову. Где им помажу, у Бриселу, Стразбуру, Хашком трибуналу? Рецимо, десетине хиљада одштетних захтева од Срба са Косова иза којих би стајала српска држава? Да ли је зато потребна посебна дозвола из Москве? То је питање личног поштења.

 Односи Србије са ЕУ би могли да помогну имплементацији европских стандарда и слобода за Србе на Косову. Али, сада је у односима са ЕУ постављен други циљ, да се Србија скине, разоружа и да се обеси. Вишедеценијска политика ЕУ према суседним државама Србије је узајамно усаглашавање стандарда које траје десетинама година, што је логична политика. Али она искључује ултиматум. Ако неко сада жури да прими нечији ултиматум, он у најмању руку греши. Зашто власт толико жури да препусти Косово. Зашто се вероватно спремају да „изруче“ РС, зашто ће се сутра спремити да изруче Војводину? Да би Србија добила позивницу у ЕУ? Да ли имамо практичну мапу пута? Не. Мапа пута се састоји само из нових ултиматума. У пракси то је трговина са ваздухом.

Србија сама иницира своју поделу и поделу историјске Србије, не добијајући ништа за то. Само Србе лишава заштите. Чини ми се да су главни разлог за то каријере појединаца.

Стално чујем приче непријатељским покушајима Турске на нашим подручјима Средње Азије и Кавказа. Логично је да замислимо да сличне покушаје експанзије предузима и на Балкану. Турска подржава и међународни тероризам у борби против Сирије. Ипак, мислим да је главни изазивач нестабилности на Балкану, које иницира муслиманско становништво, није Турска, већ САД и уопште Запад. На шта такође не смемо да затворимо очи. Скрећући пажњу на Турску, неко покушава да Европа изгледа као спасилац. Европа је уништавала и уништава Србију и Србе. А Турска? Видећемо…

 Ако Евроазијска Унија почне од царинског савеза, онда она неће бити корисна за Србију, јер је обрт са тим земљама мали. Треба да се израчуна на папиру економске последице тога. Што се тиче војне и политичке кооперације, она може да се спроведе у оквиру других модела. 

Савремену руску нацију, односно грађане Русије не чине смо словени. Његова основна идеја није етничност. У политичком смислу основна идеја је интеграција на постсовјетским просторима, која не укључује само словенске државе, већ на пример и Казахстан. Јединство које осећамо је на конфесионалној основи, односно јединство православне цркве у целом свету, а не оних који имају словенско порекло.

Русија не користи економки штап и шаргарепу за одбрану својих спољнополитичких и друштвених интереса. Мислим да је лоше да то не користи. Русија мора озбиљно да се замисли над делатношћу црногорских власти против Срба и против православља.

 Историјска Русија и Историјска Србија су урушене. Од њих су откинуте највредније и најкрвније територије и тај процес се наставља. Српски народ, исто као и руски народ, насилно је подељен. И исто као што је трећина Срба одвојена од Србије, и трећина Руса одвојена је од Русије. Исто тако и пуно зависи од тога какву политику воде државе Србије и Русије према свом народу ван отаџбине. И на Србе и на Русе се врши притисак да се докаже да немају право на самоидентификацију, на независност и на реинтеграцију.

 

Админитративна Србија исто као административна Русија веома добро осећа да су садашње границе условна појава. Србија мора да помаже у очувању српског идентитета, српског језика и српке културе. Ако садашња власт покушава да опере руке од тога као Понтије Пилат, онда значи она не врши своје обавезе. Она не разуме где живи. 

(Недељник)

Advertisements

7 mišljenja na „БРАТ РУС РУСОФИЛИМА БРУТАЛНО ОТВОРЕНО

 1. komentar: брм
  Ivan Aleksić
  @brm „vi ste odavno pokazali da nemate dovoljno razuma“
  живо ме занима дал ће супермодератор мени да пусти да сте ВИ без мозга, ко што је вама .. на овом сајту је позната подела на племство које нецензурисано може да лупета свашта и на политички некоректни плебс кога супермодератор касапи

  u verziji nspm-a izgleda: „брм
  Ivan Aleksić@brm „vi ste odavno pokazali da nemate dovoljno razuma“… да сте ВИ без мозга, ко што је вама ..“

  Sviđa mi se

 2. драгослав павков
  Човек нам саопштава исто што су говориле све руске администрације од 1804. до данас. Русији је најважнији Русија. Русе који су након распада СССр-а остали ван граница РФ, покушавају да вежу за себе конкретним корацима на спољнополитичком, а јачањем институција и националном хомогенизацијом на унутрашњем плану. Једино,
  Савремену руску нацију, односно грађане Русије не чине смо словени. Његова основна идеја није етничност. У политичком смислу основна идеја је интеграција на постсовјетским просторима, која не укључује само словенске државе, већ на пример и Казахстан.

  Због тога, Русија има шансу да се уздигне на одговарајуће место у светским оквирима; а ако неко мисли да ћемо им се ми само „пришљамчити“ – вара се. Нити смо им нарочито битни (Црна Гора им је већ на располагању) нити нас воле више него на пример – Бугаре. А о интересима (чак ни око Јужног тока) неће да се изјасне. Стога…
  Препоручи коментар: 1 1

  Sviđa mi se

 3. „…онда си спреман и РС да потичиниш бандатским стандардима, ако починиш тамо преврат.“

  ето, брале и нас превратнике докачи

  Колерова, према функцији, треба примити озбиљно, јер сасвим сигурно припада једној од озваничених струја руске власти, а та није она коју предводи Медведев. Он јасно ставља до знања да неки у Русији помишљају на обнову руске империје, а назначио је и правац којим ће тај процес ићи.

  Што се тиче дрповог коментара, опет губите из вида да је Русија „мајка заштитница“ свој бившој браћи, а не само „Србијанцима“, како то обично ретки русофили међу нашим патриЈотама очекују и тумаче. Елем, њима значи итекако и Црна Гора, и Хрватска, и Бугарска, можда и више од Србије, што да не?
  Сува је чињеница да посебно гаје Додикову РС. Зашто? Јер им Додик не забада нож у леђа чим се Руси окрену.
  Читам како се неки скандализују око наводно испоручиваног руског оружја Словенији за време рата?! Па, и Словенци су словенски народ. Сваки од словенских народа, чак и они најнепријатељскији, као Пољаци, имају своје струје, лобисте и Службе које брину о односима Русије са њима. Као „мајчице“, ма колико то глупо звучало. Али, само је нама глупо. Мислим, ми смо несврстани(читај неутрални), бре!
  П.С.Када би наша власт знала да чита, много је рекао о њој. Међутим, они ће већ колико сутра да пошаљу Динкића у Москву, да нешто испреговара. Е, то је проблем Србије, а не Русије.

  Sviđa mi se

  • онда си спреман и РС да потичиниш бандатским стандардима, ако починиш тамо преврат“ Srbija nije napravila prevat ni u srbiji ..shvatam zašto srBski analitičari vole ruske kolege.. pa jedino pored njih nisu preglupi

   Sviđa mi se

   • хм, нисам баш схватио… колеров није аналитичар, он је званичник од ранга, треба га озбиљно читати… а ако мислиш на оне руске „аналитичаре“ са нс, који се претежно баве косовом, бојим се да ми њих читамо, јер они тамо нису нашли читаоце… то ти, иначе, функционише овако:
    некада давно сам се забављао са једном наташом, рускињом, која је учила српски у бгд, славистику у москви; бурна и кратка љубав; био сам тамо и схватио делић машинерије; има их, рецимо, стотинак који уче српски; изузетно талентовани добију част да га проучавају у бгд; најбољи се запошљавају у њиховим федералним органима, министарству иностраних, војном министарству, па неки иду и у шпијуне; када овде читамо да у србији царују шпијуни из целог света, треба да знамо да их има и из русије; да су они далеко способнији од осталих, јер су савладали и језик, и обичаје, и створили широку мрежу; е сад, пази ово – мој отац је био предратни официр краљевске војске, јурио је своју јединицу по југи до марибора и у враћању се у сарајеву сукоби са усташама, па се преда првим немцима, не би ли избегао усташку каму; провео је рат у заробљеништву, у северној пруској, по казни, јер је припадао малобројним официрима који нису хтели да потпишу декларацију верности хитлеру; мој један теча потписао, цео рат провео на фарми, најебао се швабица, направио два сина и вратио се задригао у своју азању; мој отац са неких 40 кила, сав поносан, затекне своје међу комунистима; ожени пре моје мајке једну чехињу и она 48 побегне трудна, све сам сазнао али никада нисам успео да видим тог брата; е, та чехиња је шпијунирала за стаљина, а мој отац који није знао ништа, извуче живу главу када су дошли да га покупе, јер није хтео да се преда, него извадио пиштољ и запретио да ће да пуца; никада више нису дошли, ваљда су схватили да он није члан партије; после се он оженио са мојом мајком, партизанком из срема, изашла као капетан, три пута рањавана, метак у нози; а цела прича је да би схватио да русија функционише и онда, и сада, не стаје, обучавају људе и шаљу тамо где треба, мене је отац зајебавао да ће моја наташа да ради сличан посао његовој првој жени; можда и ради, не знам; али, цела ова прича је да се овакви као колеров схвате озбиљно, за разлику од оних смрдибуба са нс и где већ пишу, јер су они методом позитивне селекције раздвојени и изабрани још на студијама…

    Sviđa mi se

 4. pa ja sam ga i shvatio ozbiljno – lepo nam čovek razvejava iluzije (tj VAM) .. SAMo TREBA PROČITATI ŠTA PIŠE A NE ŠTA SE ŽELI PROČITATI

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s