ЗБРКАТА НА ЈАЈЦАТА ВИКОНТА БАСАРЕ

још један витез а Бастиља никако да падне

Светислав Басара: „Ја јесам десничар, али националиста никада нисам био, управо зато што сам десничар.

„политичка форма деснице је искључиво наднационална монархија у којој су личности на хоризонталној оси повезане сталешким везама, а на вертикалној личном лојалношћу суверену.“

око левице и деснице се побркало много лончића.“ВАЛА БАШ

 Image

Захваљујући не само овдашњој него целосветској терминолошкој збрци, око левице и деснице се побркало много лончића. У том смислу не би било лоше да бар мало рашчистимо тај крш. Идеја деснице (с временом изгубљена у мноштву превода) подразумева уважавање хијерархијског и духовног поретка ствари, како се то у Оченашу и каже, и на небу и на земљи. Земаљских ствари што се тиче – да не залазимо у небеске – политичка форма деснице је искључиво (и само то и ништа друго) наднационална монархија у којој су личности на хоризонталној оси повезане сталешким везама, а на вертикалној личном лојалношћу суверену.

 

Како то иде у парламентарним републикама, а нарочито у Србији, то сте осетили на својим кожама. Е сад, то што се у Србији као десница лажно представља читав низ странака и особа, међу њима и Вукадин, који су заправо настављачи и практиканти идеологије париских комунарских санкилота ( то јест – гологузије) која је идеализовала нацију и ту идеализацију визуелно представила постављањем једне проститутке са фригијском капом на олтар катедрале Нотр Дам, то вам је, даме и господо, последица још у библијско време најављеног суноврата свих вредности и истовремени успон безначајности свих врста. Оно пак што Вукадин сматра десницом у ствари није ни левица јер површно политизована затуцаност, малограђанштина и простаклук није ништа. И то, такође, можете осетити на својим кожама. И тек ћете осетити.

http://www.danas.rs/

Advertisements

2 mišljenja na „ЗБРКАТА НА ЈАЈЦАТА ВИКОНТА БАСАРЕ

  1. e vidiš ja sam desničar upravo zato što sam nacionalista (pristalica nacionalne države) … za mene su levičari svi koji se zalažu za načelnu nejednakost ljudi – od nacista do komunista (proleteri i reakcija) .. za mene ne mogu biti oni što se zovu socijalisti – desničari (musolini i Hitler), a staleški sietm je isto zlo – bilo u verziji umivenog Basare, patriotskih Dveri ili bankstera sa Vol strita.

    Sviđa mi se

  2. налупетао се, вероватно само да би „поклопио“ Вукадина(јел`то сјахао са Коштунице, а узјахао „професора“, не пратим га?!)… иначе, више пута је доказао да му није место у политици, не разуме ни основне појмове

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s