Драган Томић: Јахачи магле – први део

Слика

Ватиканско-коминтерновско-масонска завера која хоће да уништи васколико СрБство, настала је током периода распада Југослaвије као ментални конструкт сачињен у задимљеним канцеларијама разних одсека и сектора служби безбедности. Овај конструкт јесте заправо једна димензија у оквиру које је могуће бескрајно залуђивати народ, дајући бесмислена објашњења за било који поступак од стране елите а да то увек пије воду. И онда, пошто је оправдано нико то не преиспитује, што значи да се поступци могу понављати бескрајно. А поступци који су се понављали углавном се своде на гојење џепа. Сврха креације ове димензије јесте да одсече народ од било какве помисли да му ико други може помоћи до сама власт, те да стога он њу мора чувати по сваку цену јер је она гарант његовог опстанка. Колико су добро одбранили интересе Србије и Срба, јасно је ко дан и ноћ. Србија је изгубила све и лакирана је позамашним слојем говнетине коју једино потоп светских размера може да спере. Како је мени стварно МУКА од ове приче, сада ћу се на најбруталнији начин обрачунати са истом, јер ми је пун к…. од исте.

Дакле, пази вамо!!!

У другој половини 18 века, елитама у Европи постало је сасвим јасно да су дани Отоманске империје завршени. Аутоматски почела су размишљања о томе шта да се ради када дође тренутак њене пропасти, тачније како профитирати на пропасти Отомана. Са друге стране, богатство које се сливало у Европу из колонија, само по себи мењало је однос снага унутар саме Европе. Људи су све мање и мање били гладни и њима се више није могло управљати тако лако, било круном било црквом.
Идентитети који су се базирали на монархији и религији више нису били у стању да дају задовољавајуће одговоре и постало је сасвим јасно да паралелно са припремама за черечење Отоманске умируће лешине, унутрашње устројство Империја Европе мора бити измењено. Сад, да ли је то намерно рађено или је просто последица тока ствари, може да буде а не мора да значи, биће да је у питању и једно и друго, но оно што је битно јесте да је елитама постало јасно да се стари поредак не може одржати у новим околностима те да се мора прилагодити надолазећој промени.

Стари поредак се базирао на круни (монархији и аристократији као пра носиоцу националног идентитета и врло широко може се схватити као материјална, физичка компонента идентитета) и религији (која се може схватити као психичка,духовна компонента идентитета). Ова два стуба идентитета, круна и религија имали су смисла у прошлости, када је опасност од ширења нове вере (Ислама) и новог поретка (шеријата) била велика, но како је постало јасно да су дани Отомана одбројани, дошло је до лабављења појаса. Тачније вера и круна више нису могле одржавати кохерентност система базираног на претњи, те како је претња слабила, слабио је и разлог за ригидност, тј за гард према Отоманској империји. Уместо тога, све Империје на тлу Европе, правиле су константно тајне савезе и пактове како би очувале саме себе и евентуално обезбедиле бољитак. Стога, између Империја на тлу Европе, успоставља се нека врста консензуса, то јест правила понашања чији је главни циљ обезбеђивање стабилности.

Једноставно, посматрајте Империјални поредак Европе као неку врсту дасака које су наслоњене једна на другу, при чему померање или пак ломљење једне даске изазива промену положаја свих дасака. Но како су оне тако дуго наслоњене једна на другу, тим даскама се баш некако свиђа то, те стога мање више оне не желе да померају једна другу и ако се лично не подносе, оне су зарад сопствене стабилности принуђене да се толеришу. Али, како је Отоманска даска почела да трули и како су сви то видели, почели су да размишљају (планирају) нови поредак када даска прсне. Што је и логично, јер свако ради онако како сматра да му је у најбољем интересу.

Јављају се многе идеје о томе шта радити са Отоманским наследством. Да ли директно проширити своју зону утицаја, чиме постоји опасност од директног додиривања Империја што значи директан и брз рат у случају конфликта, или пак направити отклон у виду сателита преко који ће се препуцавања вршити по што мању директну штету за Империје. Јер да поновим, све Империје на тлу Европе имају колоније по свету из којих црпе своје богатство и улажу у своје државе те је стога стабилност апсолутни императив. Но како је богатство расло, постало је очигледно да су конфликти на тлу Европе неминовни и та помисао уливала је језу и страх. Стога су успостављени тајни и јавни пактови, уговори и договори како би се штета минимизовала у случају да до шорке дође. Ту су разне конвенције,алијансе,бла бла трућ трућ….
Наравно, цео Европски континент са својим Империјама има заједничку претњу а то је Царска Русија и сви они су мање више уједињени по питању да Руски утицај треба по сваку цену ограничити и контролисати. Латентни страх Европе од Русије, јесте та тиха вода која тече испод сваке Европске политике, без обзира на устројство државе или временску епоху јер просто то је природа односа на евро азијском континенту.

Тако, како се 18 век завршавао, на тлу Европе почела су превирања и догађаји су почели да се убрзавају.

Оно што је отпочело циклус догађаја који ће довести до стварања Југославије и уништења Србије нема никакве везе са геополитиком али има се геологијом. Наиме, 8-ог Јуна 1873 године, дошло је до контакта воде и лаве, у магма комори вулкана Лаки на Исланду, који је онда у серији експлозија отворио исту око самог отвора (отвор је оно што већина препознаје као вулкан, купа са краатером на врху, мада то геофизички то вулкан није, већ само један део много већег система те је заправо цео систем вулкан а не само отвор). Из 130 краатера који су отворили расцеп, мешавина водене паре, сумпор диоксида и што је најгоре флороводничне киселине. Сама ерупција, завршена је 1875 године и за то време ослобођено је 150 милиона тона сумпор диоксида и 8 милиона тона фолороводоничне киселине. СрБпске патриЈоте ће описе климатских промена које су настале поводом серије ерупција које су обележиле крај 18 века и пренеле се дубоко у 19, наћи у опусима Филипа Вишњића у песми „Почетак буне на дахије“ и многим другима. Наравно описане православно пантеистички начин, тако карактеристичан за срБпског сељака који више глобе трпити не може.

Сходно православној догми и учењу која се пре свега ослања на феноменализам, ове појаве су биле „знак од Бога“ да се народ на оружије воздигне.

Наставак следи…

Advertisements

12 mišljenja na „Драган Томић: Јахачи магле – први део

 1. Неозбиљно је устанак доводити само у везу са ерупцијом вулкана, то нема везе са православном догмом. Једнострано гледање.
  Неозбиљно је тековине Француске револуције, просветитељства, циљеве Ватикана, Коминтерне или масона доводити у везу и ограничавати разлоге (“ унутрашње устројство Империја Европе мора бити измењено. Сад, да ли је то намерно рађено или је просто последица тока ствари, може да буде а не мора да значи“) само са падом Османске империје. Да видимо шта следи у наставку…

  Sviđa mi se

 2. Само замени датум није 1873 него 1773. Не брините се Варагићу, реакција је очекивана, наставак следи.

  Sviđa mi se

  • Шеширџија

   decembar 23, 2012

   Генерално, у историји Србије, темплари и масони јесу играли главну улогу до 1941 године. У овим структурама, постојале су две струје, једна за Велику Србију друга за Југославију као монархију.

   Са Аписом, Велика Србија је поражена, тј одиграла је своју улогу и њу мења Југословенска струја. Но као таква она навлачи бес Ватикана који одлучује да ту идеју порази те тако доводи свој језуитски ред (усташе) да се обрачуна са Србима монархистима.

   Клање и просипање црева јесте начин на који су усташе убијале Србе али он сам по себи није никакав акт безумног лудила, већ је у питању ритуално убиство (алегорија на ритуално убиство масона издајице то јест спрдња на овај чин).

   СФРЈ пак јесте језуитска творевина и дело је Ватикана и циљ јој је био да потисне Србе и идеју Југославије и монархије а самим тим и масонерије што даље од себе, користећи се свим средствима.

   Никада просвећени православци нису могли направити Србију као државу, сами од себе. Једноставно, за прављење државе потребно је много, МНОООГО више од једног храброг ратног кнеза и неписменог али лукавог кнеза политичара.

   Изградња државе Србије увек је вођена са стране и имала је сврху само што та сврха није била никаква пре-косовска Србија по којој ходе славни и поштени, часни и добри витезови пуни љубави и доброте, већ крајње прагматично-Србија је била један клин који се забијао у точкове сходно томе када је која империја имала иницијативу.

   Тако, Србија није држава, Србија је алат који се користи по потреби. Нама тек сада, када смо испунили своју сврху, се пружа шанса да заиста направимо своју државу.

   Међутим шанса не значи и сигуран исход и добитак.

   Шанса је само шанса.

   Стога бирајте и желите пажљиво.

   Sviđa mi se

 3. Ja se ne usuđujem pisati o povjesti jer su uzroci većine značajnih događaja u povijesti sakriveni ili još gore krivotvoreni. Danas se kaže Amerikanci žele ovo, Englezi ono, austrijska ili mađarska kompanija je kupila našu kompaniju. Ja znam da iza svega toga stoje samo Rothschildi ali niko drugi to ne vidi. Ako neka država kao što je to na primjer Njemačka vodi relativno nezavisnu politiku onda zaključujem da Rothschildi tu nisu još uspeli 100%. 1990 sam za vrijeme Božića i Nove godine bio u Rimu na bračnom putovanju. Spavali smo u hotelu 50 metara od Vatikana koji nismo mogli vidjeti jer je bio u potpunom mraku. Pitao sam šta se događa? Rekoše Vatikan je u financijskim problemima i štedi novac za struju. I takva država da samostalno prizna neovisnost Slovenije i Hrvatske?

  Ja na povijest gledam samo kao povijest borbi za privilegije. Nije važno kako se ti ljudi zvali, tako je. Samo to je problem, ništa drugo. Kad ukinemo privilegije sve će se preokrenuti na dobru stranu.

  Sviđa mi se

 4. Предпостављам да по тој логици, тековине француске револуције, „једнакост,братство и слобода“ нису извршиле никакав утицај на Српску политичку мисао у вековима који ће доћи. Такође предпостављам да Наполеон Бонапарта не игра никакву улогу у Српској историји, осим што је:
  1. Његов поход довео до Руског контра удара, чија је директна последица Први Српски Устанак.
  2. Што је лично подржавао политику Отомана према Србима („треба их истребити све до једнога јер су Руски пси, писмо написано 20-ог јуна 1806 године).
  3. Што је његов продор у Русију довео до повлачења Руских трупа, чиме су Срби остали сами на ледини, са 50.000 војника против 250.000 Отомана.
  4. Што је у завршној бици на Засавици, обука Отоманских тобџија вршена од стране француских инструктора опремљених нај новијим француским топчићима и што је француска инжињерија била ангажована директно у прокопавању шанаца Српских устаника, што им је омогућило победу.

  Sviđa mi se

 5. Povratni ping: ОДГОВОР ДРАГОСЛАВУ ПАВКОВУ – Југословенство II део « KOSMET VIA KOSMOS

 6. “ Сама ерупција, завршена је 1875 године и за то време ослобођено је 150 милиона тона сумпор диоксида и 8 милиона тона фолороводоничне киселине.“
  Пошто си се исправио за годину, следи други део питања које сам хтео да поставим: Ко је и како измерио те милионе тона ослобођеног сумпордиоксида и флуороводоничне киселине?
  Нестрпљиво јурим на други наставак.

  Sviđa mi se

  • На основу анализе узорака сачуваних у леденој кори Гренланда и Арктика, научне мисије успеле су да склопе слику о ерупцији, али тек пре пар година. До тада, она је лежала у историји као страшан али у суштини небитан догађај за историјску анализу јер је акценат у проучавању стављан на социјално економске факторе а не на физичку реалност. Тако када се анализира Француска револуција, прво се истичу социјално економско политички фактори који су довели до ње а тек онда се помињу стварни догађаји који су се десили у природи. Тако ћеш последице ове ерупције наћи описане као “ те године су усеви подбацили те се стога јавила глад која је онда довела до незадовољства“ при чему се узрок подбацивања жетве ретко кад анализира и ако је подбацивање жетве окидач за социјално економски расплет на полтитичкој сцени. Знаш и сам да друштвењаци када се баве науком, дебело заиру од природњака те су склони да предност дају друштвеној димензији а да природну димензију запостављају или тотално занемарују.

   Sviđa mi se

   • Интересантно. Када се прича о загревању Глобуса, па се као аргументи наводе и подаци о испитивању истих узорака леда, то се одбија са индигнацијом и подсмехом, а подаци говоре, веома прецизно, да је данашње загревање многоструко брже од било ког сличног процеса у планетарној историји, укључујући глацијације и интерглацијације (ледена и међуледена доба), те да се, следствено тим испитивањима, ово загревање не може протумачити ни Миланковићем, ни познатим геолошким процесима, већ једино људским утицајем. „ХААРП“, индустријска емисија „ЦО2“ у атмосферу, нешто треће, све заједно..?

    Sviđa mi se

 7. „Никада просвећени православци нису могли направити Србију као државу, сами од себе. Једноставно, за прављење државе потребно је много, МНОООГО више од једног храброг ратног кнеза и неписменог али лукавог кнеза политичара.

  Изградња државе Србије увек је вођена са стране и имала је сврху само што та сврха није била никаква пре-косовска Србија по којој ходе славни и поштени, часни и добри витезови пуни љубави и доброте, већ крајње прагматично-Србија је била један клин који се забијао у точкове сходно томе када је која империја имала иницијативу.“
  Varagiću sivi tiću jel isti čovek napisao ovaj kometar i tvoje tekstove?
  за први пасус се слажем 100% а у другом је исувише песимизма за мој укус.. мислим да је истина у интеракцији подлих планова империјаљ и привременог паметног једрења низ ветар имерија од стране наших паметних људи, које пре или касније убију, кад се почене исувише самостална политика.. али еј заиста безумно да ми те трагичне петлове (кнеза Михајла, Краља Александра, да вас скроз изнервирам и Ђинђића) не славимо бећ да их пљујемо по диктату имерија.. а славимо највеће медиокретске смрадове попут Пашића, Ћосића, Милошевића и сл.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s