Никола Варагић: Предлог како да Срби сачувају имања у Крајини

Слика 
У НД Хрватској Срби поседују скоро милион хектара ораница. Хрвати планирају да одузму већи део те земље од Срба (под изговором да се одузима јер се не обрађује). Сасвим је извесно да се део Срба који су избегли из Крајине никада неће вратити. НД Хрватска неће дозволити повратак већег броја Срба, нити повратак имовине наследницима.

Зато предлажем да Срби оснују компанију у Загребу која ће куповати имања и земљу од Срба или којој ће Срби изнајмљивати своју земљу и имања. Рецимо да та компанија у једном тренутку поседује око 200 000 хектара – да на 200 000 хектара може покренути производњу. Тада понудити партнерима из Немачке, Аустрије и Италије да постану сувласници те компаније. Понудити Немачкој, Аустрији и Италији да следећих 100 година добијају органску храну са 200 000 хектара које обрађује поменута компанија основана у Загребу и са још дупло више хектара које ће Срби који су се вратили производити и продавати на тржиштима ове три државе. Оснивачки капитал могу обезбедити Срби који живе у НД Хрватској, компаније и појединци из Србије, Републике Српске, Црне Горе и Македоније као и сви Срби широм расејања. Затим кроз докапитализацију у сувласништво увести компаније и фондове из Немачке, Аустрије и Италије, тако да компанија остане под контролом (минимум половина власништва и више од 50% управљачких права) Срба. Преко те компаније може да иде извоз хране коју производе Срби који су се вратили и живе на својим имањима. Срби би на овај начин сачували своју земљу, а Немачка, Аустрија и Италија добијају скоро милион хектара ораница са којих ће долазити органска (и конвенционална, природна) храна за њихове становнике, при чему ће они који инвестирају у тај посао имати добру и сигурну зараду.

4 mišljenja na „Никола Варагић: Предлог како да Срби сачувају имања у Крајини

 1. одличан предлог … са оваквим концептом – конкреттни предлози и феноменолошке анализе..бићемо још мање читани … својевремено сам својим зашпањеним рођацима предлагао просту реконквисту Албаније.. уместо што су лаку лову од распрцавана ђедовине уложили у рпескупе станове код Арене могли су за исте паре ( у Будви је улетело 2 милијарде евара) да покупују целу северну обалу Албаније, где су нам раније биле престонице.. данас то раде Руси, видевши да је ЦГ прескупа..

  Sviđa mi se

  • заборавих главну ствар – ко би био радна снага у тим новоизграђеним туристичким објектима? па многобројни млади незапослени Шиптари са Косова јер знају језик газде…

   Sviđa mi se

 2. Брме, настави кад те је кренуло 🙂 Сигуран сам да имаш још коју идеју која ће нам смањити посећеност… Ало не мари, кад нам квантитет буде примаран – уместо оног клинца са спрејом – залепићу Карлеушу или гђу Аџемовић и њену бразилку.

  Sviđa mi se

 3. Povratni ping: ПРЕВРАТ « KOSMET VIA KOSMOS

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s