брм вс. Дмитровић – дрп-ов допринос

Ви не размишљате – ви гуслате.

самим својим рођењем у некој кршевитој припиздини, ви сте покупили “владарске” особине и племениташка права у односу на нас – Цигане и Цинцаре.

Узгред, што сте се борили против државе која вам је омогућила да саградите три куће? да ли је то могуће у било којој непријатељској земљи?Од чега сте ви болесни када тако упорно истрајавате међу људима које мрзите у државама којих се гадите?

Пише: Драгослав Павков
Стари познаник и опонент са патриотских портала, прелиставајући блог набасао је на брмовтекст “Најуспешнији увозник усташтва у Србију“, што га је изненадило јер је све до сад мислио да се крећем у патриотском друштву…
Како неко ко се сматра националистом и родољубом може помислити да је Ратко Дмитровић (уредник франкфуртских Вести и колумниста Печата) “увозник усташтва”? Почетак (надам се корисне) полемике је испод, уз исправљене типфелере:

Александар Миловић Испоставило се да је то упозорење добра реклама, ево понукало ме је да прочитм нешто са тог Вашег блога. Могу рећи да сам остао у чуду. Читао сам текст “Најуспјешнији увозник…” и вјерујте ми да ми ништа није јасно.
Да ли је тај увозник Ратко Дмитровић?
Ако сам добро разумио, тако испада. И ја се не могу начудити.
Теме о којима пише Ратко Дмитровић често су теме разговора између мојих земљака. Ко је све остао у усташкој држави од “наших”, ко је поријеклом Србин, а представља се другачије, како сте ви овдје у Србији одушевљени са свим шта долази из ХР, осим са нама Србима из те тзв. Хрватске.
Ви то тумачите као израз мржње, малограђанштине, инфериорности или шта сам већ све прочитао???
Волио бих да ми појасните, покушаћу још једном да прочитам, пажљивије.

Dragoslav Pavkov Текст је коментарисао један од аутора (Р)еволуције и то је његов лични став. Наиме, он мисли да се против хрватског усташлука Срби не могу борити на начин који су Хрвати патентирали и усавршили до савршенства. Да поједноставим: Њему је неприхватљиво да, а
Са једне стране – то је прво што пада на памет човеку коме су неког убили, опљачкали имовину, забранили му да се врати на своје огњиште – али с тим начин ом борбе има један проблем: Нема крај!
У тој борби не можемо победити, све док не уништимо и последњег Хрвата.
И, једног дана – долазите до тога да стрепите од тог “финог” човека, јер никад не можете бити сигурни да ли сте му ближи ви или онај његов сународник кога сте убили. Па ћете морати да одлучите хоћете ли “превентивно” убити потенцијално невиног човека, само из разлога јер не можете да предвидите његове намере. Ово је било неко аматерско филозофирање, али надам се да сам успео да објасним један аспект због кога Срби не смеју да се понашају као Хрвати.
Пре 30 мин. · Свиђа ми се

Dragoslav Pavkov Знате, могуће да сам и ја усташа јер више волим да слушам Парни ваљак него Стоју и Бору Дрљачу, Џибонија него БМ Книнџу, али ето нико није савршен. Свако ко напуни Арену треба да се појави на Јутарњем програму РТС-а, без обзира одакле је дошао. Сутра, ако би је напунио Томпсон – ја бих му посветио ауторски текст на свим местима који хоће да га објаве, јер НИЈЕ ПРОБЛЕМ У ТОМПСОНУ:
Проблем је у онима који су напунили Арену и потрошили свој новац на ту барабу.
Екстремиста попут Баје би борби српског народа у РСК много више допринео да је узео ПАПовку и завукао се у ров код Земуника, него што је кад је грмило гуслао по Србији и по дискотекама и “крајишким посијелима” млатио паре – јер “од нечега се мора живјети
Пре 13 мин. · Свиђа ми се

Dragoslav Pavkov Ратко Дмитровић у свом тексту греши јер од “државних органа Србије” очекује да спрече долазак хрватско – муслиманских “умјетника” на гостовања у Србији.Значи, он хоће да се против ширења хрватског утицаја овде – бори на хрватски (боље речено на усташки) начин. Зашто је то погрешно, мислим да сам објаснио на почетку – ако нисам – јбг. ја боље не умем.
По мом, њима не треба забрањивати наступе, али им их треба отежати користећи позитивне прописе као што су опорезовање шунда, наметање обавезних мера безбедности организатору (као Хрвати што нису дозволили некој нашој певаљки у Дубровнику, јер јој се није исплатило да њиховом МУП-у плати 50 000 евра за обезбеђење). Наравно да њој није требало никакво обезбеђење, нарочито не тако гломазно, али прави разлог за реакцију њихове “правне државе” је био: “Ова дронфуља да пева у Дубровнику, барабар са највећим интерпретаторима класичне музике?! Мало морген! Србијанске певаљке могу да наступају по биртијама где се таква “глазба штује”, по дискотекама – у Дубровнику, кога ХрваТИ (веома успешно) чувају као доказ њихове тисућљетне уљудбе – гологузим “умјетницама” није место. Ако пре тога нису наступиле барем у Скали или Метрополитену.” Е, поново се враћамо на питање: Зашто они знају вредност Дубровника, а ми смо спремни да организујемо педербал испред (ако неком падне на памет, надам се да неће) Патријаршије, само ако би могла да падне нека провизија или “пинка”?
“Нека, треба да се опустиш, теби је најтеже, дипломирао си а немаш посла, и мама је ’76. ишла на Оливера Драгојевића… Кад тај запева Опрости ми папе..
”Паре које сам ти ја дао уместо да их сам потрошим на своје задовољство – ти си слупао на џукелу која по медијима објашњава колико и зашто мрзи Србе?! Или мрзи нас остале, а тебе и 10 000 твојих истомишљеника воли и поштује? Како те није срамота? Знаш кад ћеш опет видети мој динар? И паметније ти је да ћутиш да те не бих избацио из стана…”
Међутим, овакви разговори по правилу изостају; и ту је Ратко Дмитровић у праву, само није у праву јер (као уосталом и сви други Крајишници) очекује да држава ради његов, новинарски, уреднички и родитељски посао. Ево баш јуче сам зајебавао једну комшиницу на рачун ћерке која изгледа као да је сишла са ТВ Пинка – после поноћи. Жена се искрено чудила шта је мени, где ја неандерталац живим и гледам ли уопште телевизију, кад не знам да се ТАКО ДАНАС СВИ ОБЛАЧЕ. Значи, сасвим је могуће да сам ја непросвећени циник, али мислим да сам у праву кад тврдим се снага друштва састоји из збира снага појединаца, а то је став (мислим) свих сарадника и коментатора (Р)еволуције. Ланац је јак КОЛИКО МУ ЈЕ ЈАКА НАЈСЛАБИЈА КАРИКА. А снага се стиче вежбом… Овакве полемике доживљавам као менталну гимнастику и вежбе за стицање интелектуалне снаге.

”Теме о којима пише Ратко Дмитровић често су теме разговора између мојих земљака. Ко је све остао у усташкој држави од “наших”, ко је поријеклом Србин, а представља се другачије, како сте ви овдје у Србији одушевљени са свим шта долази из ХР, осим са нама Србима из те тзв. Хрватске.“

Као што знате, ја вама и земљацима са којима се дружите замерам што се не само грчевито одупирете природној и (требало би) пожељној интеграцији у србијанско друштво, већ у својим образложењима зашто то радите идете предалеко, рекао бих до отвореног расизма (теме о којима смо раније причали: Цинцари, шиптари, итд…) или тачније – до мржње према свима који нису ВИ – дошљаци у Србију.
Као да је неки Шумадинац КРИВ што се родио у Книћу а не у Жегару… Што му је деда био са Крцуном а не са Ђујићем… Што није дошао да погине у одбрани ВАШЕГ огњишта у време док сте се ви (не ви лично) “сналазили” у Србији…

Е, сад бих волео да ви мени објасните шта је то што ви, под разним околностима досељени у Србију замерате земљи и народу која вас је примила кад то нико други није хтео.
Осим што мислимо да имамо право на своје мишљење о томе како се треба борити против хрватске експанзије у Србији.
Или што неки од нас читају Крлежу…
Је ли то разлог због кога Ратко и њему слични земљаци мисле како ми Србијанци (по правилу неуки јер “не знамо ко су Хрвати”) никако не би смели да читамо Крлежине књиге? Није ли то увредљиво, и боли ли вас уопште она ствар како се неки грађанин Србије осећа када чује/прочита овакве ствари?

Није могуће градити кућу са екипом у којој један мајстор краде цемент да би га продао, јер је он својевремено имао кућу бољу од ове што се гради, само је у једном тренутку остао без ње.
Нико од Србијанаца (изузев плаћених другосрбијаша) не мисли о Хрватској ништа боље него што мисле Крајишници; када је требало, многи Србијанци су бранили Крајину са пушком у руци, многи су тамо оставили кости… Ви немате проблем са Србијанцима него са властима у Србији, властима које су и уз вашу обилату помоћ и уз девизу “мора се од нечега живјети” инсталиране.
У августу ’95, док вас је народ широм Срема дочекивао добродошлицом и разумевањем, власт, Слободан Милошевић вам је забранио улазак у Београд, а касније вас и јавно прозвао због кукавичлука, поредећи вас са Хрватима који су јуначки бранили Вуковар, док сте ви побегли из Книна без испаљеног метка. Па опет, већина Крајишника се и даље куне у мртвог Слоба, замерајући Србијанцима неписменост и недостатак патриотизма пошто су “таквог човека” издали и послали у Хаг!?

На том трагу је и инсистирање на принципијелности “радикала” и “издаји напрдњака” – што се такође годинама прежвакава у “вашим” круговима.
Значи, одрасли, пунолетни и паметни људи попут Николића и Вучића, људи који (неспорно) иза себе имају 20 година успешне каријере у политици, да би вас и вама сличне задовољили треба да слепо извршавају понижавајуће задатке које им издаје хашки сужањ Војислав Шешељ – човек који је и по сопственој најави, после десет година у самици изгубио сваки осећај за реалност?! Само вама за љубав? Допустити да странку чији сте оснивач водеВјерица Радета и Венди – само зато јер су у посебно добрим односима са председником странке? Шта је вама, јесте ли ви крштени?!
Притом, не кажем да су у СНС неки нарочити родољуби, паметњаковићи и поштењачине; својевремено, и сами су признали да су им кадрови највећи проблем…
Али човече, пустите их на миру нека се сами укопавају.
Мишљење је као дупе – свако га има. Али, неки пут је корисно држати језик за зубима
Моја мотивација за ово што пишем је јасна и више пута поновљена овде и на другим местима: Нисам задовољан како се моја држава односи према мени, мојој породици, ратним ветеранима, инвалидима, лажним инвалидима и борцима испод Јорган-планине, младима, избеглицама… Али, од ове државе ништа не потражујем и због тога комотно могу да зајебавам њене руководиоце, интелектуалце и дежурне браниоце.
Са друге стране, ви сте млад човек који се (мада пре двадесет година) скоро нашао у окружењу које првенствено ви сами доживљавате и стварате непријатељским. А планирате да живите међу тим људима, који како год да окренете неће вама за љубав ни напустити своје домове, нити вас послушати и непрестано се самозапишавати јер вам се неки Циганин некад и негде замерио. Некако, имам утисак да бисте ви, дошљаци, Србијанцима ипак опростили све њихове несавршености, цинцарску крв, само када би вас пустили да преузмете комплетну и тоталну власт; ЧИНИ МИ СЕ, И СВЕ САМ УВЕРЕНИЈИ У ТО ДА СТЕ КОЛЕКТИВНО У НЕКОМ ТРИПУ КАКО БИ БИЛО ЛЕПО И БРАТСКИ – ПОШТО СМО ТРПЕЛИ ТУРКЕ ПЕТСТО ГОДИНА – ДА ПУСТИМО МАЛО И ВАС ДА НАС ОСЕДЛАТЕ. Јер, самим својим рођењем у некој кршевитој припиздини, ви сте покупили “владарске” особине и племениташка права у односу на нас – Цигане и Цинцаре.

Вама на знање и равнање, постоји разлика и у менталитету нас одавде и вас од тамо: Чули сте (знам, јер обилато злоупотребљавате) за ”право прве брачне ноћи” из турског “земана” у Србији. Многа српска снајка је родила црномањасто и здепасто “туре”, многој су коске биле пребројане због тога кад год би јој се ђувегија вратио од ракијског казана…
Али, Србијанци су чекали петсто година, дочекали свој тренутак, Турцима се крваво најебали мајке и попишали на мезарја. Многа Ђула постала је Ружа, многа Фата – Смиља…

Вашим прецима, част и јунаштво су били важнији – па су у Аустрију побегли да им аге и бегови не би јахали по младама…
Прошле су стотине година, ми смо остали ту где су живели и наши аскурђели, мало смо гарави али ни ви нисте много светлији; не видим у чему је разлика да ли је моју прабабу (по тадашњем закону) натрћио неки турски ага, од ваше која се (можда) нагузила неком фратру за врећу кукуруза?! Значи – имамо мане обојица. Чије су веће?
Е, то је проблем; од пусте расправе о манама, ми не видимо врлине које вероватно обојица имамо.
Поздрављам вас.

Александар Миловић Ево почећу од посљедње поруке.
Вјерујте да не правим разлику између људи по томе из ког краја долазе, а поготово не између Срба. Али свака прича има двије стране, тако да се није лако интегрисатри у средину која те не жели. Имао сам свакаква искуства са тим које Ви називате “србијанцима” и могу Вам рећи да нешто баш и немам жељу за интегрисањем.
Не знам шта то Вас уопште брине???
Ја сам Вам давно рекао да се у Србији форсира циганска “култура”, да се сами “србијанци”(они шта се не осјећају слчичним Циганима) гаде на то.

Не делите људе по томе одакле су, али одмах у другој реченици помињете “циганску културу” која се овде форсира и гсде немате намеру да се интегришете!? Каква култура се форсира тамо одакле сте дошли? Моја жена је из вашег краја и живи је сведок да иако образована особа – до доласка у Србију никад није чула за људе попут Милана Ракића, Диса, Лазе Лазаревића, Јанка Веселиновића… За крлежу је чула и те како, а запамтила га је по кецу из лектире у гимназији. Па како сте то ви Србенде неговали српску културу, ако је ова наша циганска? Нису вам “култура” ваљда једино лички бећарци и банијски дрмеш? Наравно – немам ништа против бећарца и дрмеша, али култура је ипак нешто сложенија…

Немојте више гњавити са тим “Што није дошао да погине у одбрани ВАШЕГ огњишта у време док сте се ви (не ви лично) “сналазили” у Србији”, јер из Србије није било ни 5000 добровољаца од почетка до краја рата. И то су већином били они шта су поријеклом из тог краја. Хвала вам, немојте нас више никад и нигдје бранити. Били сте дивни

Какви смо – да смо, ми смо ипак у Крајинама ратовали. Све што је дефинисано као Република српска Крајина од Хрвата је оружјем и крвљу својих војника и старешина отела и вама препустила ЈНА.
Као куриозитет – баш за мандата издајника Вељка Кадијевића. Ако не верујете мојим сведочењима (а о томе знам из личног искуства док ви знате оно што сте чули или прочитали под условом да вам се свидело) погледајте текстове крајишких генерала. Има између осталог у Рајковим новинама и на НСПМ.
Са друге стране, Крајишници су у Србији оставили углавном лош утисак. Када су за совјетским тенковима умарширали у Србију – нису дошли као ослободиоци него као победници жељни ратног плена, и власти. Који су доста гинули претходне три ратне године, па како рекоше – нека мало “крваве гаће они што су дремали уз женске гузице…” Није да жалим протеране фолксдојчере, али нисмо се нешто усрећили ни са револуционарима чији унуци данас уживају привилегијекоје нормалан и обичан свет широм Србије може само да сања. Са посебним освртом на оно што се назива “војводина”.

Шта се тиче ХР музике и сличних сра.., нисам заступник никаквих цензура, али имам право да коментаришем. Више је него жалосно са коликом дозом “комплекса ниже вриједности” народ “ОДАВДЕ” гледа на те сподобе из ХР.
Мислим да сте са примјером Томпсона ушли у суштрину ствари и да би он стварно напунио Арену. Вјерујем да би ту било врло “дирљивих сцена”, те да би било бисева до зоре

Нико вам не брани да коментаришете, само истичем ваш хроничан недостатак критике према било чему “српском” или ономе што ви сматрате српским; неће бити да српско говно мирише. Смрди као и свако друго, једино што нам је мало драже од туђих.

Немам ништа против тога да се стока попут Мерлина слуша у Србији, али немојте МОЛИМ ВАС да ме убјеђујете да је сасвим нормално да тај МУЏАХЕДИН држи концерте по Србији, а није нормално да се ЈА ГАДИМ НА ЊЕГА!?
Идите, слушајте, ја и Ратко ћемо повраћати. У чему је проблем?

Нико није рекао да је нормално, а ја имам и против што га уопште било ко слуша овде; међутим, ја се против његове афирмације борим тако што га препознајем као балијског зликовца и србомрсца, то напишем и опишем свима који читају моја писанија и надам се да сам бар неког навео да размисли о томе треба ли то говедо да му арлауче са ауторадија. А шта са друге стране радите ви и Ратко (осим што повраћате)? У кругу истомишљеника се натјечете ко ће горе опљунути Хрвате. У чему се састоји ваша храброст, борбеност и родољубље? У томе што људима са којима сте ИОНАКО истомишљеници понављате познате мантре? Шта је у томе јуначко и патриотско? Што ми је својевремено рекао мој бивши пријатељ Омер: Јебига друже – ви Срби знате само да пјевате… Кад се пуца онда се јауче и шкргуће зубима; пјесма је за весеље а не за битку”. Нажалост – требало ми је двадесет година да сконтам колико је човек био у праву: Он је (као паметан човек) данас мајор армије БИх, а ја сам демобилисани старији водник СВК. Где сте ту ви?

Србија је ХР-СЛО колонија и сасвим је нормално да се колонистима лиже шупак!
Само Ви удрите по избјеглицама, то су скотови који слушају БМК умјесто Јосипе Лисац, или Дрљачу умјесто Кемала Монтена(тај кретен ни не зна пјевати, онако звуче прасад за 29.11.)

Само немојте мислити да је то све тако случајно…

Лично – баш ме брига ко слуша БМК а ко Јосипу.
Али, не очекујете ваљда да ћу рећи како Баја боље пева од Јосипе?! Она нажлост није Српкиња, он нажалост јесте – али музика је музика, неко има слух, а неко таленат да слушаоца погоди у живац… Надам се да то није спорно?

Не знам г. Павков одакле Вам енергија за те небулозе, али ево опет ћу од краја. Крајина је пала тако шта су 04.08.95. снаге НАТО пакта прекинуле све комуникације у РСК, тако шта су помоћу својих људи извели превару. Превара се састојала у томе шта су на све положаје послали информацију да се налазе у окружењу, те да се морају повући на резервне положаје.
Тих резервних положаја није било, наравно. Усташка војска тог првог дана није пробила линију фронта, ама баш нигдје.
То смо доживили зато шта смо вјеровали “браћи” из Србије, који су нам “помагали”

Нема потребе да ми објашњавате како и зашто је Крајина пала, знам боље од вас јер сам био тамо и у друштву довољно стручних људи. Превара је легитимна у борбеним дејствима и сматра се врхунским тактичким потезом јер варајући противника штедите своје ресурсе (људе, МТС…).МОгли смо пружати отпор и дуже времена, али превише Крајишника се сналазило по Србији и иностранству па није било потребе бранити пусту земљу. Због тога су старешине одлучиле да треба чувати главе сиротиње која није умела да се снађе попут “паметнијих” сународника. Је ли неком од тих сналажљивих пала длака с главе када сте их срели на улици?

За мене не постоји појам “србијанац”, није ова данашња Србија ништа више СРБСКА од моје Крајине или од Босне, а поготово Херцеговине.

Ви мени спочитавате да ми није стало до Србије???
Знате ли Ви г. Павков да су готово сви “србијанци” који су живјели прије рата у Шибенику и данас тамо, да су веће усташе од домаћих “хрвата”. Мој бивши подстанар(Вршац) је један од њих.

И шта, ви сте од подстанара из Вршца очекивали да уместо вас брани ваше “три куће у Шибенику”?! Није доста што вам је плаћао кирију, требао је и да погине на вашем прагу? Где сте ви било за то време? Узгред, што сте се борили против државе која вам је омогућила да саградите три куће? Мислите ли да је то могуће у било којој непријатељској земљи? Знате ли да у Србији (где сте се населили мада искрено не знам зашто) многи оду у пензију и у гроб не зарадивши ни једну кућу? Ето, ово је земља која је увек била боља према онима који је мрзе него према онима који је воле… Али – ја другу немам. Због тога не могу да вам аминујем; ја морам да живим с оним што ми је на располагању. За разлику од мене – ви, способни и сналажљиви, вредни и паметни каквим вас је Бог и далматински кречњак прекалио можете да живите где год вам се наврне… Од чега сте ви болесни када тако упорно истрајавате међу људима које мрзите у држави које се гадите?

Жали Боже сваког оног ко чита Крлежу(Цинцар из Македоније, крлежа на мак. значи КРПЕЉ).
Увијек сам се питао ко су ти који могу да читају такве болештине, надам се да сте то навели као примјер, да нисте стварни љубитељ КРПЕЉА.
Глупље штиво од тог не постоји.
То читају они шта мисле да у тим “дјелима” ништа не разумију затоп шта је написано нешто јако паметно. ХАХАХА

Нисам читао књигу, али сам одлучно против навода из ње…”

Све у свему, мислим да је жалосно шта постоје људи који имају воље, времена и нарочито “енергије” за овакве теме,
Интересује ме ко су ти тзв. “србијанци”, мислим да ни та подјела није дефинисана. Имао сам прилике лично да се увјерим да ти тзв. “сврбијанци” у своје редове не убрајају тзв. “косоваре”, а и да тзв. “војвођанери” немају жељу да буду у том друштву. Па се поитам, ко су они??? Нешто се и Власи буне, ко би онда били ти “сврбијанци” са којима би се ми “избјегличетине” требали интегрисати?

Интересантно, али потпуно исто о “пасмини славјаносербској” у књизи “Име Серб” говори и ваш земљак Анте Старчевић. Хихихи, ала ће се брм обрадовати кад види како се Старчевићеве теорије примају код новокомпонованих Србенди:)

“Е, сад бих волео да ви мени објасните шта је то што ви, под разним околностима досељени у Србију замерате земљи и народу која вас је примила кад то нико други није хтео.”

Молио бих Вас, због Вашег личног ИНТЕГРИТЕТА да овакву глупост више нигдје и никад не поновите.
Ако нисте знали, у вријеме кад су дошле прве избјеглице у Србију, још увијек је постојала СФРЈ, људи су имали потпуно право да се населе ђе год су хтјели. Можемо сад заборавити на разлоге због којих су они напустили све шта су имали, да би то замјенили ГОСТОПРИМСТВОМ “народа са којим се Ви идентификујете”, али свакако не би смјели заборавити да је основно људско право, право на живот.
Избјеглице које су дошле 95. сте могли једино да стрељате на граници, друге опције није било.
Смијешно је шта ви који браните право ХР и муслиманских извођача да зарађују паре по Србији, те њихових фирми да исту пљачкају, са нагласком на 21. вијек и на “ваше широке погледе”, раширене уз помоћ модерних средстава комуникације, нисте у стању да прихватите различитости ваших сународника, који ето воле БМК и Јандрино јато(главни пјевач ми је блиски рођак). А у исто вријеме се дивите различитостима којим обилује нпр. Њујорк, а замислите само одакле су све дошли данашњи Њујорчани и које су то културолошке разлике.
То се зове лицемјерје.

Ма да, како да не… Када вам иде у прилог онда ћете се позвати и на СФРЈ и право на пребивалиште… Јесу ли ти људи имали и право да буду уписани у војну евиденцију, мобилисани и послати на “војну вежбу”, или је та част била резервисана само за “домороце”. Значи ли вам нешто чињеница да сам свој рођендан ’91 славио у Оролику, у кући брата – Србина уз пиво по ПЕТ ПУТА ВИШОЈ ЦЕНИ ОД ОНЕ КОЈА ЈЕ БИЛА АКТУЕЛНА У ХОТЕЛУ “СЛОБОДА” У ШАПЦУ? Јер – мора се од нечега живјети…
Је ли вам икад пало на памет да остали народи из бивше државе Србе управо и не воле јер где год се нађу два Србина ту одмах праве неку “своју Србију”? Одмах спајају столове, позивају све, Словенце, Чокалије, Хрвате, у коло и чуде им се како не умеју да играју “двојку”… Како је Словенац глуп јербо не зна да говори српски (а он је све паметнији што мање зна словеначког)…
И одакле вам то да ја нисам спреман да прихватим српско-српску различитост? Будите уверени да “крајишких” песама знам више од вас. Уз наравно класике рока, блуза и тамбураша. Знате ли да у мом граду није могуће чути ништа “србијанско”, само Жаре, Гоци, Прелџије, Јелена Розга, Горан Каран итд? Дакле – У Сомбору је све мање Србије а све више Хрватске и БИХ. Али, ви не можете ни претпоставити колико ми то смета. Ви не размишљате – ви гуслате. Не замерите и будите поздрављени.

4 mišljenja na „брм вс. Дмитровић – дрп-ов допринос

  1. Расправа на граници неукуса – Дрп-е честитам на јаком стомаку. Моје лично искуство (дакле не нешто што бих радо генерализовао) да наши људи на западу прихватају само лоше ствари. И није ријеткост да нпр. њихови љекари дошавши код нас шире корупцију и рђав однос према пацијенту. На другој страни понизни су према шефовима – опћенито интересује их само лова итд. Моја маленкост (као лаик по питању геополитике) је снматрал да ние требало ни ратовати. Ни Милошевић – ни Шешељ – нијесу ми дјеловали аутентично као ратни вође. поштовање људима који су и у онаквој ситуацији препознали патриотску обавезу да се боре и евентуално погину. Много је више оваквих као ДРп-ов опонент од којих ми се преврће желудац. Можда би се на њих могла примијенити Боре чорбе метафора о уквареној бечкој торти.

    Sviđa mi se

  2. tacno, sloba i seselj nisu bili sposobni da vode drzavu u vreme rata… mi nismo imali ratnog vodju u vreme ratova, to nas sada kosta (spartanci su to dobro uocili, u ratno doba, vodja je dobro istrenirani ratnik, u miru trgovac i diplomata)… sloba se 99. povukao bas kada je bilo najvaznije izdrzati i nije poslusao pavkovica, ali je nazalost pavkovic poslusao njega… neshvatljivo

    Sviđa mi se

  3. izvrsno pobratime! imas stomak, milovic je jedan od tezih buzdovana medju talibanima… drugosrbijanci i braca talibani su isti u sustini… nego, brm da casti, zapazen je! u poverenju, bolje si od njega objasnio sta je hteo da kaze…"А шта са друге стране радите ви и Ратко (осим што повраћате)?" pa, prvo piju, posle povracaju… nego, tom nesoju uvek treba spomenuti pretke, djujica i dubajica podjednako, od obojice su bezale ustase kao djavo od krsta… mislim, spominjati im u sta su se izrodili potomci… ah, da, ovaj potomak je poznat po izucavanju "cincarskog problema" u srbiji, da ga upoznas sa nimbusom, a?

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s