ЈАДНИЦИ

„Први и најсигурнији знак осећања ниже вредности: не дозволити да неко други буде у праву, а нарочито не признати исправност туђег става, ма колико та исправност бола очи. Други знак: иронична супериорност која се очитује у некој врсти априорног одбацивања туђег става.“ Необјављени дневник ’59 
Борисав ПекићПише : Драгомир Билић
Тако је говорио један од оснивача Демократске странке, покојни писац Борисав Пекић и поставио темеље за оснивање једне од могуће најјачих партија на Балкану. А онда су дошли неуки политичарчићи и све то развалили. Теоријом историја почиње од нас и време ради за нас, изгубили смо пуно шанси за неку лепшу будућност.
   
А само су требали да читају оно што су им њихови мудри предходници поручивали. Не, они хоће да воде светску политику и не поштују домаће принципе и правила понашања.
Без домаћег васпитања нема ни светског признања. Али ајде да не причамо више о том свету, него да се позабавимо нама.
Шта се сада дешава у до јуче неприкосновеној Демократској странци? Они њихови силници без мане и страха, претворише се у мале мишеве, а то су увек и били. Још пре годину и више сам писао нашем „драгом“ бившем председнику да су дезертери, дезертери а не мачо типови и да ће на крају он платити цех ако ту багру не похапси и постави праве људе од интегритета и памети на права места.
Писао ја, ал не чита Борис, а што и да чита, боли га уво, јер кад није слушао Пекића што би мене мало пискарало. Али и велики Пекић и мало пискарало знају да осете и слушају народ. Борис не. Борису је само битно шта му кажу његови тајкунчићи и страни „инвеститори“ нашег порекла са прљавим парицама које ће праља Борис да опере својом сујетом и глупошћу. Не занима Бориса ни то што не гласа само круг двојке и Оља Бећковић него гласају и тамо неки са југа. Не може он идол већ поменуте Оље да добаци ни до Сланаца а хоће да победи и превари Српског Сељака. Па можеш једном али два пута никад, Српски Сељак није глуп, па да му пред изборе даш неку цркавицу и да гласа за тебе. Српски Сељак те стално процењује, па ако си добар домаћин да ти подршку. А какав си ти домаћин Борисе, кад ни кућу своју немаш?
Ови кажу поштен, а ја кажем неспособан и глуп.
Ајде што ти немаш него си и од пола Србије направио подстанаре својом глупом политиком. Који сте ви систем створили кад вас сад ни држава не може да заштити? Шта ми обични да очекујемо? Коју сте то владавину права створили у овој земљи кад су и судије судиле по вашем нахођењу? Е то вам се сада све лупа о главу, јер сте незналице и преваранти, да сте нешто знали борили би се да створите систем који функционише и одговара свим поштенима а не само појединцима и то вам се све сада враћа као бумеранг. Уместо да се покријете ушима и ћутите, ви најгласнији у критици тог система којим сте управљали у задњих десет година на овај или онај начин.
   
Па та ваша уидурма коју сада правите са Тачијем, Живковићем, Јеремићем, Ђиласом, може само да прође у „Два сата квалитетног програма“ на Б92 код већ поменуте Оље нам и нигде више.
Само правите будале од себе, него ти лепо дај оставку па онда на ванредне демократске изборе у ДС-у и покажеш гласачима да си прави демократа. Али шта то беше демократија у ДС? Затро си је ко Хитлер Јевреје. Али и Јевреји и демократија се не затиру тако лако. Прво мој Борисе Клуни, да схватиш да ти је овај филм лоше прошао код публике и да је Ђилас своју споредну улогу одиграо маестрално. И не љути се Борисе и у поразима мудар човек извуче поуке.
А да ти кажем и веруј ми молим те, ове твоје подгузне муве те лажу ИЗГУБИО СИ ИЗБОРЕ. 
   
Има још лепих ствари у животу ако си оптимиста. На пример у кречењу или лепљењу тапета можеш лепо да се опустиш и заборавиш на проблеме које власт доноси. Опусти се човече, сваки посао је тежак кад се човек не понаша професионално у односу на њега, а ти си био тешки аматер који нас је дебело коштао и коштаће нас још дуго. А види како смо ми опуштени, види руке…
   
Стално си нам причао како ти имаш неку одговорност и да се понашаш као одговоран човек. И ја се питам сад ко је одговоран за ово што вам се дешава у старнци? Јел опет Слоба Милошевић, Шешељ или неки трећи?
Не Борисе, ти си, јер су те твоји навозали и још те возају док не заштите оно што су покрали, а теби дају улогу пауна који се шепури само што не видиш иза да су ти пера очерупали, а паун без лепезе је само обична кокошка. Та кокошка може само да учи пилиће како да кљуцају г…а и на крају заврши у лонцу очерупана. Да се то не догоди измакни се и пусти ове твоје мишеве да се и без мачке сами поубијају ( мислим политички ) око тог сира власти.
   
Не дели више ником од ових победника лекције, него седи у миру и учи. За почетак од Борисава Пекића, а мене ако се сетиш, сетиш, ако не ништа и онако нећеш ништа да изгубиш што већ ниси.
А какву си лепезу имао…

Неке птице никад не полете, неки људи никад не одрасту.
На овај или онај начин остану у души деца.
То и није тако страшно ако велика деца не дођу на место на којем треба да седе озбиљни људи, одговорни за своје и туђе поступке.
Поготову ако им је поверена државна функција, с које могу да утичу и на судбину нације.

Милован Бркић

Jedno mišljenje na „ЈАДНИЦИ

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s