ФАШИЗАМ СНАЈКА, ФАШИЗАМ


 Све земље Илирика сада су на размеђи између система корупције (ја га зовем олхократија) и система стеге (ја га „отворено комунистички“ зовем фашизам)
заговорници стеге су ЛДП, УРС и ДС, док су за поретком корупције носталгични –  Карићка и њени коалициони партнери СНС и НС,  СПС и  ДСС.
 о фашизму мислим у  дословном смислу,„као o економско-политичкoj теоријi koja ставља корпорацију на сам врх управљања државом.“
пише Бранимир Марковић

            Гласачима који су жељни промена избор је, формално посматрано,  сведен само на две опције: Двери и Фалус (неважећи листићи). 
Сви остали били су бар једном у републичкој а небројено пута на разним многобројним нижим нивоима власти.

Коме нису јасни домети 
Чедине „демократичности“ („,за Николића је гласала већина, али та већина није демократска, није онаква каква мора бити да бисмо поштовали вољу те већине“.) и „либерализма“ („оно“ кад пледира да се приватним компанијама као „ефикаснијим“ продају будзашто национални ресурси, иначе природни монополи попут водовода или извора пијаће воде), 
Коштунициног (уставотворног) „национализма“ (држава Срба и рисајкл мистер Бинова) и „државизма“ што би реко Вукадиновић (оно кад се „на златном пладњу“ уставно дефинишу територије које пре – Косово, или касније – Војводина сукладно свим међународним стандардима имају ТАКО ДЕФИНИСАНЕ право на референдум за самоопредељење до отцепељења),  приврженост европским стандардима Тадића (загриженог културалисте, а ЕУ је још увек савез националних држава) и
Ђиласа (монополског власника медија и рекламног простора истовремено, што је у уређеним земљама незамисливо), 
Динкића истини, поштењу и принципима, 
Дачића социјалној правди и владавини права, 
Чанка војвођанским (личним) мултикултуралностима (не бркати са униформним колективистичким мултикултурализмом), 
Палми и Кркобабићима било којем изму – тај је, што би реко поменути друг Чанак „или будала или подлац.  
                У више текстова сам указивао да поредак од иначе поштеног и паметног света прави будале (инспиративан је Дитрих Бонхофер[i] (Dietrich Bonhoeffer): „људе у одређеним ситуацијама чине глупима, тј. сами допуштају да буду заглупљени“… развој моћи одузима њихову самосталност, а они – мање или више несвјесно – одустају од самосталности у ситуацијама са којима се сријећу.“) или подлаце[ii]. Институционализована олхократија, тренутни поредак Србије, прави подлаце а планетарно надолазећи фашизам будале. 
Све земље Илирика сада су на размеђи између система корупције (ја га зовем олхократија) и система стеге (ја га „отворено комунистички“ зовем фашизам) како прецизно и јасно дефинишу на хрватском левичарском сајту advance.hr
Хрватска је генијанопреварном пропагандом након минулих избора дефинитивно загазила у стегу, у Црној Гори су „у тијеку“ слични процеси, Србија је, предвођена Дорћолцем, на сличном  dort yolu (турски – раскрсница). 
Отворени заговорници стеге су ЛДП и УРС, прикривени ДС, док су за поретком корупције носталгични – отворено Карићка и њени коалициони партнери СНС и НС, прикривено СПС, а врло прикривено  ДСС. Све их, слично групацији Мила Ђукановића такође угроженој нападом „стего(до)ноша“ (али доносиоца стега а не носилаца стееега) предвођених НВО лидерком Вањом Ћаловић, повезују везе са руским бизМисом.
            Посебно је шизофрена ДСС. Персонално састављена од особа који су интересно везани за поредак корупције (попут Поповића, Бубала или новопеченог бизМисмена Бакареца) идеолошки је сасвим блиска поретку стеге (фашизма), што је у пракси већ доказала важећим уставом. 
Не мислим само на теоријска исходишта у ставовима Карла Шмита, ватреног противника али врло смисленог и аргументованог критичара система либерализма и парламентаризма, којима је др. Молнар посветио читав елаборат, већ на баналне феномене свакидашњице – психолошки профил заговорника ДСС-а, прецизније идолопоклоника Коштунице, уз НВО идеократију (али они не излазе на изборе) најизразитијим примерима тоталитарне свести у јавности данашње Србије: 
Искрено се надам да ће Коштуница до краја кампање изаћи са неким изненађењем јер  само то може продрмати ту учмалу Србију... његове идеје су једине које ту моју усрану земљу могу извући из чабра, Он је једини и до сада имао часне намере ..Савршено сам свестан чињенице да је у то тешко поверовати, али је заиста тако. На Вама је да верујете или не верујете[iii]
            У идеолошком контексту (који се у Србији увек багателише) није случајан анимозитет СРС-а према својим „корупцијским“ бившим друговима СНС-у. Није само личне природе – беспоговорним идолопоклонством свом вођи (као једином јавности познатом програму) они “идеолошки“ нагињу поретку стеге. С друге стране одсуство било какве идеологије и убеђења (или мењање истих као чарапа и гаћа) идеалан је профил странака корупције.
            Кад пишем о фашизму мислим у  дословном смислу (не на млатимудијалност Зонтаговско Панчићевског типа), оном доктринарно доследно спроведеном, кога Рон Пол, кандидат за председника САД препознаје и дефинише. 
Тај систем био је актуалан у Италији за вријеме Бенита Мусолинија од 20-их до 40-их. Фашизам, као економско-политичка теорија, ставља корпорацију на сам врх управљања државом. Цијела земља је подређена служењу корпоративних интереса и њихових власника, а народ се држи под строгом контролом полиције, војске, парамилитарних скупина, али и темељитим надзором, власници капитала или капиталисти налазе се на највишим могућим функцијама и дословно управљају над цијелом судбином народа.“[iv]
За разлику од изворног, везаног за конкретне империје, данашњи фашизам је наддржавни. То је смисао изјаве Ведране Рудан да смо ми (Илири) мали за фашизам.
            И тако нам остадоше они са почетка текста. Али, не лези враже, зар у декларисаним противницима Доситејевог просветитељства, Вуковог интегралног (саборног) национализма, парламентаризма и либерализма, загриженим клерикалцима и безпоговорним обожаватељима фантомског (јавности слабо познатог) руководства Двери не чуче још убеђенији „стего(до)ноше“? 
С  друге банде, зар није идеја неважећих листића укакана особама које се у јавности за њу залажу? Све сами најдоследнији наднационални извршиоци туђих налога, „стего(до)ноше“ Весна Пешић, Србијанка Турајлић и експремијер Живковић. 
Ова добра идеја која изворно уопште не потиче из тих крајње компромитованих кругова, сада је јасно инструментализована само у циљу подизања рампе за цензус не би ли мале странке „онтолошки“ највећи носиоци корупционаштва („оно“ кад се намирују и ухлебљују да би били „тас на ваги“), предвођене ДСС-ом, биле што проређеније. Чак и испрва опарени Ђилас, који је грмео на неважеће листиће се нагло ућутао. Ако ДСС не пређе цензус Дачић нема коме да се превери, остаје чврсто уз стеге, интересима својих бизМисмена насупрот.
 Браћо Срби и сестре СрБкиње – алал вам избор.

            Грађани и грађанке, не трошите енергију на превазиђене пројекте и давно потрошене личности, усмерите је на алтернативе и за почетак препознајте фашизам у себи..Не будите корисне будале система стеге.
Advertisements

10 mišljenja na „ФАШИЗАМ СНАЈКА, ФАШИЗАМ

 1. Глишић, председнички кандидат Двери.на Б92 6.априла: "Концепт мултикултуралности од кога су одустали и Меркеллова и Камерун је концепт који ми подржавамо не због тога што је политички коректан него што је у традицији баш тог светосавског духа за који се ми залажемо" зар у Двери не чуче још убеђенији „стего(до)ноше“?

  Sviđa mi se

 2. ne mogu reci da nije tacno, kad jeste bas tako… ali, zar u drugim zemljama postoji neki bolji izbor, ukljucujuci usa, rusiju, nemacku i ostale najjace i najrazvijenije drzave, da ne govorimo samo o banana drzavicama tipa srbije? problem je opsti, svetski, stigli smo na korak do ostvarenja nsp!

  Sviđa mi se

 3. зар нисма написао "планетарно надолазећи фашизам"… али у наведеним земљама се људи ипак буне на разне начине – анонимуси, 99%, синдикалне демонстрације, грађанкса непослушност (за шта се ја залажем) чак и тероризам.. а у Србији?

  Sviđa mi se

 4. Како сте перципирали Вању Чаловић. Режим у МНЕ је сасвим заглупио (сви гањају лову) па не знају гдје да је сврстају. А радо би јој прикачили неку етикету.

  Sviđa mi se

 5. НОВИ САД – Услед великог броја напада на малолетнике у Новом Саду, лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, заложио се на друштвеној мрежи Твитер за увођење грађанских стража.У изјави за Радио телевизију Војводине он је рекао да, када држава не може да заштити грађане, онда то они морају учинити и појаснио да систем комшијског надзора постоји у целом развијеном свету.

  Sviđa mi se

 6. kao корисног идиота (раликујте од будале) планетарног фашизма …. исто као и Мило и остали тирани олохокта+ратија који су прва фаза…са Ћаловићком у ЦГ или Милановићем у Хрватској наступа развијенија фаза "ордрумг унд дисциплин" што би рекао председнички кандидат УРС др Станковић ( СЛОГАН беогРАД И РЕД)

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s